Büyük Ekran Mı ? Kaliteli (OLED) Ekran Mı ?
Merhaba,
Sinema deneyimini daha gerçekçi yakalamak adına sizce küçük ekran (55inc) ama kaliteli OLED televizyon mu ? yoksa büyük ekran (75-85) inc arası LED ekran televizyon mu ?
Ortalama bütçe 11-12 bin tl.
Oled avantajları :
- Yüksek kaliteli gerçek renk doygunluğu
- Gerçek siyah derinliği
Büyük ekran avantajı :
- Duvarı kaplayan geniş ekran
Şöyle bir düşününce aslında sinemalarda izlediğimiz görüntüler temelinde projeksiyon olmalarından kaynaklı pekte iyi renk doygunluğu, siyah derinliği gibi olayları zaten yok. Bize sinema deneyimini yaşatan şey aslında büyük ekran olması ve kaliteli ses sistemi.
Ve gene şöyle bir düşününce izleyeceğimiz genelde televizyon kanalları olduğu için 4K bir görüntü kaynağı yok, haliyle yapay zeka azıcık görüntü iyileştirilmesi ile OLED'den alacağımız görüntünün üzerinde biraz oynanması dışında normal LED ekranlarda da çok yakın görüntü alacağımızı düşünüyorum. Elbette Netfilix kullanımlarımızda yoğun oluyor ama genede bu farklılıkların televizyonları yan yana koymadığımız müddetçe çok göze batacağını düşünmüyorum.
OLED ekranlarının hayalet ekran/led ölmesi gibi olayların normal ledlere göre daha erken yaşandığını da unutmamak lazım.
Benim gönlüm büyük ekrandan yana. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ?
Ev Sinema Odası İçin Projeksiyon Tavsiyesi
|
Yeni PC'ye Windows Kuramıyorum !
|
|
Sizce bu parçalar nasıl ? 5.000 TL lik
|
|
Military Tower Defence - İlk Android Oyunum
|
|
|
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 72
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.235 (Bu ay: 32)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Geri dönüşüm kutusu