Şimdi Ara

Yeni PC'ye Windows Kuramıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC'yi yeni topladım ve windowsu kurmaya çalışırken ilk 2-3 seferde ilerletemedim ve aşağıdaki resimlerle anlattığım yerde takıldım. Sonra ne hikmetse tekrar deneyişimde kurulum başladı bitti ancak tam restart atıp açılacakken mavi ekran verip kurulum tamamlanmadı. Daha sonraki her deneyişimde aynı yerde takılı kaldım ve ilerleyemedim.

PC Parçaları :
    ROG Strix X570-E Gaming
    M2 SSD Adata 1 TB XPG Gammix S50
    ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2070 SUPER
    ..

Denediklerim :
    * Anakartın BIOS'unu güncelledim.
    * Windows 10 direk microsoft üzerinden indirip gene kendi yazılımı üzerinden flash diske yazdırdım.
    * Aynı ve farklı windows 10 ISO dosyasını farklı flash bellekle Rufus ile yazdırarak denedim.
    * Senelerdir kullandığım Windows 8.1 ISO dosyasıyla denedim.
    * BIOS daki secure boot ayarlarını farklı farklı kurcalayıp denedim.
    * Çalışan bir bilgisayardan SATA SSD takıp denedim. ( İşletim sistemi yüklü olmayan )
    * M2 nin takılı olduğu slotu değiştirdim ( anakartta 2 slot mevcut )

Ne yaptıysam aynı yerde takılıp durdu.. Teorim m2 ssdnin bozuk olduğundan yana ancak farklı bir ssd taktığımda da aynı hatayı aldığım için bu teorim biraz çürüyor. Sürücüler kısmında taktığım m2 ssdyi göremiyorum.
    Ne yapacağımı şaştım açıkcası..

Adım adım resimler :

ALDIĞIM HATA ( Kurulu windowsdayken direk setupu açmışım gibi davranıyor ancak flash diskten boot ederek açtım, zaten kurulu bir windows yok )

Diğer seçenek ile ilerlersem burada takılı olan M2 SSD yi göremiyorum

BİOS AYARLARIM ( Neredeyse tüm seçenekleri değiştirerek denedim, varsayılan ayarlarda denedim ama nafile.. hata değişmedi hiç )

• Takıldığın adımda SATA/AHCI sürücülerini başka bir flash diske atıp yüklemelisin.

Sol altta Sürücü yükle butonunu kullanarak yapabilirsin.

Aşağıdaki linkten indirebilirsin.

AMD RAID Driver (SATA, NVMe RAID) Sürücüsü diye geçiyor ismi.

Revision Number
    9.3.0.38
    File Size
    1.71 MB
    Release Date
    11/25/2019
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 28 Aralık 2019; 12:16:10 >
  • https://image.prntscr.com/image/0zCGxyolRrOfDvYDRTENyQ.png

bu fotoğrafta alttaki gelişmiş olan kısmı seçiyomusun ordan sıfırdan kurulum yapacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Takıldığın adımda SATA/AHCI sürücülerini başka bir flash diske atıp yüklemelisin.

Sol altta Sürücü yükle butonunu kullanarak yapabilirsin.

Aşağıdaki linkten indirebilirsin.

AMD RAID Driver (SATA, NVMe RAID) Sürücüsü diye geçiyor ismi.

Revision Number
    9.3.0.38
    File Size
    1.71 MB
    Release Date
    11/25/2019
    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/x570
    Hocam driveri indirip ikinci flash diski biçimlendirip zipin içindeki klasörü kopyaladım.
    Sürücü yükle kısmından klasörlerin hepsini teker teker gösterdim ancak listeye eklenmediler.
    "Bu bilgisayar donanımıyla uyumlu olmayan sürücüleri gizle" bu seçeneği kapatınca tüm inf dosyaları gözüktü bende her klasördeki infyi yükleyip denedim ama hala sürücüler kısmı boş.
    https://image.prntscr.com/image/Vzzl6AldSn_XRK5ZgENV4A.png

• flash diskten kurulumlarda rastlanan olağan bir durum bu

dvd ile kurulum yapmayı dene, dvd okuyucun yoksa ve elinde başka bir bilgisayar varsa sistem hazır kurulu halde, kurulum yapacağın bilgisayarın diskini harici olarak buna bağlayıp wintousb vb programla diske harici olarak kurulum yapıp, kurulumun ilk aşaması bitince bilgisayara geri tak
  • wurucu W kullanıcısına yanıt
    Flash belleği değiştirip dener misiniz?
  • Sorun kaynağını buldum, M2 SSD bozuk çıkmış o yüzden ilerleyemiyorum.
    İki farklı bilgisayarda denedim olmayınca başka bir sürücü takıp kurulumu yapabildim.
    Teşekkürler yardımlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.