Şimdi Ara

PC'ye MAC OS kurmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
22.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mac os'u kurup windows 7'yi de saklamak istiyorum. açılışta hangi işletim sistemine girmek istediğimi sorsun istiyorum. mümkün mü böyle bir şey? (dahili 2 hdd var bilgisayarımda)

amaç: Xcode kullanarak iOS üzerinde program geliştirmek. Standart kullanımlarda windows'u kullanmak.

donanımım:

işlemci: intel q8200 dört çekirdek @2.33gHz

grafik: ATI RADEON HD4890

harddisk: SeaGate 1TB HDD + WD 250GB HDD

ram: 2GB DDR2 800mHz RAM (x2)

anakart: ASUS P5B-MX / WIFI-AP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B. Bulut -- 25 Mart 2012; 12:19:36 >

• Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım;

pc ye mac os kurmayı düşünmeyin, zira orjinal mac os kuramazsınız. ancak hackintosh diye tabir edilen korsan sürümlerini yükleyebilirsiniz. fakat daha önceki araştırmalarıma göre bu sürümü kurmak çok zahmetli ve sıkıntıları olabiliyordu (tam olarak kurulamıyor sorunlar oluyordu), belki son sürümlerde daha düzgün versiyonlar çıkmış olabilir. bu sürümler orjinal olmadığı için de xcode ile uğraşmayı düşünmeyin. uygulama yayınlamayı düşünüyorsanız, sadece apple bilgisayarlar ile yapabilirsiniz diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phibes

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım;

pc ye mac os kurmayı düşünmeyin, zira orjinal mac os kuramazsınız. ancak hackintosh diye tabir edilen korsan sürümlerini yükleyebilirsiniz. fakat daha önceki araştırmalarıma göre bu sürümü kurmak çok zahmetli ve sıkıntıları olabiliyordu (tam olarak kurulamıyor sorunlar oluyordu), belki son sürümlerde daha düzgün versiyonlar çıkmış olabilir. bu sürümler orjinal olmadığı için de xcode ile uğraşmayı düşünmeyin. uygulama yayınlamayı düşünüyorsanız, sadece apple bilgisayarlar ile yapabilirsiniz diye biliyorum.

Programi yayinlamak istemiyorum. Kendimi gelistirmeyi amacliyorum ilk etapta. Programi run etme, yani deneme/calistirma sansim oluyor mu hackintoshda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım;

Kuruluyor orjinal OS X. App Store dan çekilen Lion , yada daha evelki snow leopard ın retil DVD leri uyumlu donanımınız varsa kuruluyor. Artık zaten orjinal MAC biosu da emüle edilebiliyor, adı hacintosh kaldı ama mac olarak gösterebiliyorsunuz her yere. Orjianl mac seri numarınız bile oluyor yani. Dolayısı ile Xcode ile istediğiniz uygulamayı developer lisansı satın alarak app store a yükleyip satabilirsiniz. Hatta yüklemeden kendiniz de satabilirsiniz illaki öyle birşey şart değil. App store zaten aşağı yukarı 1 yıllık bişey.

Üst konu var zaten kurulumun nasıl yapıldığı ile ilgili. Bütün mesele uyumlu donanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Kuruluyor orjinal OS X. App Store dan çekilen Lion , yada daha evelki snow leopard ın retil DVD leri uyumlu donanımınız varsa kuruluyor. Artık zaten orjinal MAC biosu da emüle edilebiliyor, adı hacintosh kaldı ama mac olarak gösterebiliyorsunuz her yere. Orjianl mac seri numarınız bile oluyor yani. Dolayısı ile Xcode ile istediğiniz uygulamayı developer lisansı satın alarak app store a yükleyip satabilirsiniz. Hatta yüklemeden kendiniz de satabilirsiniz illaki öyle birşey şart değil. App store zaten aşağı yukarı 1 yıllık bişey.

Üst konu var zaten kurulumun nasıl yapıldığı ile ilgili. Bütün mesele uyumlu donanım.

hocam sadece bilgi amaçlı soruyorum: (kesinlikle polemik değil, yanlış anlaşılmasın)

hocam yanlış anlamadıysam; yükleyeceğimiz pc de donanım uyumlu ise orjinal mac os x yükleyebiliyoruz. peki madem öyle mac bilgisayar almanın mantığı nedir? yazılım ile uğraşacakların mac alması daha uygun (hatta şart diyenler bile vardı) diye biliyordum. orjinal mac seri numarası bile aynı oluyor dediniz, açıkcası ben seri numarası hiç görmemiştim mac için, apple ın windows tan biraz farklı olduğunu düşünüyordum, bu seri numarası ile çakışan başka bilgisayar olursa sıkıntı yaratmaz mı? app store da yayınlamak için developer lisansının gerektiğini biliyorum, fakat kendiniz yayınlayabilirsiniz derken jb yapılmış telefonlara yüklemeyi mi söylediniz? bu arada app store 1 yıldan daha eski değil mi? ilk iphone çıktığından beri vardı, acaba siz mac için app store dan mı bahsettiniz?

sadece bilgi amaçlı öğrenmek için soruyorum, zira ben de mac ile ilgilenmeyi düşünüyorum. az da olsa bilgi sahibi olmuş olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: B. Bulut

Programi yayinlamak istemiyorum. Kendimi gelistirmeyi amacliyorum ilk etapta. Programi run etme, yani deneme/calistirma sansim oluyor mu hackintoshda?

Eğer @2smoke hocamın dediği gibi oluyorsa, sisteminize mac os yükleyebilirseniz, sorun olmaz. xcode u mac app store dan indirebilirsiniz. mac lion yüklerseniz, xcode şu anda lion için ücretsiz görünüyor (bir ara developer lisansı olmayanlara paralıydı). şayet yüklenmezse de netten xcode bulup yükleyebilirsiniz. xcode sorunsuz yüklenirse, söylediğiniz gibi kendinizi geliştirme amaçlı çalıştırabilirsiniz. programı run ettiğiniz zaman iphone simulatör ile uygulamanızı test edebilirsiniz fakat dokunmatik kısımlarına bakamazsınız. dokunmatik için telefona yükleyip test edebilirsiniz, onun için de herhalde bir yolu (developer lisansı olmadan) vardır :)

• Mac bilgisayar almak şart falan değil. Hackintosh Apple donanımın zevkini vermiyor tüm mesele bu. Şahsen ben Mac OS yüklenmiş PC'yi altı kaval üstü şişhane görüyorum. Onun dısında donanımınız uyumlu ise mükemmel şekilde çalıştırırsınız son derece stabil olabilir. Olmayabilirde... Örnek vereyim: Benim bir önceki bilgisayarım intel işlemcili core 2 duo idi. Iatkos sürümleri kuruldukları zaman sadece ses kartı tanınmıyordu. Tek bir kext yükleyerek tüm donanımlarım çalışır hale geliyordu. Hatta ethenert kartıyla uğraşmamak için realtek pci ethernet almıştım. Çünkü onu tanıtmak çok daha kolaydı. Şimdi AMD kullanıyorum mesela Amd için Lion yok. Ancak leopard yüklenebiliyor... Demek istediğim kullandıgınız donanım eğer Apple'ın da kendi maclerinde kullandıgı donanımlara benziyorsa (Özellikle intel işlemci, Imaclerde kullanılan nvidia ekran kartlarının sahip oldugu GPU'lara sahip ekran kartları) sorun çıkma ihtimali azalır. Yani bu iş elinizdeki donanımların uyumuna bakar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

hocam sadece bilgi amaçlı soruyorum: (kesinlikle polemik değil, yanlış anlaşılmasın)

hocam yanlış anlamadıysam; yükleyeceğimiz pc de donanım uyumlu ise orjinal mac os x yükleyebiliyoruz. peki madem öyle mac bilgisayar almanın mantığı nedir? yazılım ile uğraşacakların mac alması daha uygun (hatta şart diyenler bile vardı) diye biliyordum. orjinal mac seri numarası bile aynı oluyor dediniz, açıkcası ben seri numarası hiç görmemiştim mac için, apple ın windows tan biraz farklı olduğunu düşünüyordum, bu seri numarası ile çakışan başka bilgisayar olursa sıkıntı yaratmaz mı? app store da yayınlamak için developer lisansının gerektiğini biliyorum, fakat kendiniz yayınlayabilirsiniz derken jb yapılmış telefonlara yüklemeyi mi söylediniz? bu arada app store 1 yıldan daha eski değil mi? ilk iphone çıktığından beri vardı, acaba siz mac için app store dan mı bahsettiniz?

sadece bilgi amaçlı öğrenmek için soruyorum, zira ben de mac ile ilgilenmeyi düşünüyorum. az da olsa bilgi sahibi olmuş olurum.

şöyle söyliyim, mac te bios yok, bunun yerine EFI var. Hacintosh tarafında bu EFI bios u emüle eden chameleon isminde bootloader mevcut. Aynen yazdığım gibi orjinal DVD veya USB den (LION DVD si yok, eski versiyonların var) bir iki ufak müdahale ile (önceden az hazırlık yapmak gerekiyor. o orjinal dvd ye bir iki dosya eklemek gibi) yüklenebiliyor. Ondn sonra updateiniz de çalışıyor, mac ten farkı kalmıyor. Ha mac zevki verirmi orası tartışılır. Bu tatmin meselesidir, içinizde hep onun aslında bir PC olduğunu biliyorsunuz.

App store evet mac için olandan bahsettim. Apple ın çeşitli sertifikaları vardır, safari geliştiricisi iseniz ayrı sertifika, normal app için ayrı sertifika, ios için ayrı sertifika gibi vs.vs.. safari geliştiricisi olmak ücretsiz diğerleri aylık yada yıllık ücrete tabidir. Yani aldığınız sertifikanın bir ömrü vardır. Bu süre içinde yazılımınızı yapar apple a sunarsınız. Zaten xcode un içinde direk app store da yayınla diye menu bulunur. İncelenir, uygun görülürse yayınlanır. %30 u apple ın olur, gerisi sizin.

App store dışında kendi web sitenizden satışınızı yapabilirsiniz. İllaki orda yayınlanacak diye bir şart yok demem bu yüzden. Halla milyon tane program mevcut kendi sitesinden satılan. adam %30 apple a pay vermemek için koymuyor app store a. macupdate.com dan bulduğun 100 yazılımın en az 80 i kendi sitesinden satılır. (milyon yazılımdan bahsediyoruz tabi.) En basiti ADOBE ürünleri app str. da satılmıyor mesela. Dev gibi Adobe firması neden %30 apple a kaptırsın. Ki ürünleri binlerce dolar değerinde. Zaten dikkat edersek app str. daki uygulamalar hep 3-5 dolarlık basit uygulamalardır. Çok nadiren pahalı uygulamar çıkar ki bunlarında çoğunu apple kendi üretir zaten :)
    İşte böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 27 Mart 2012; 12:18:53 >

• quote:

şöyle söyliyim, mac te bios yok, bunun yerine EFI var. Hacintosh tarafında bu EFI bios u emüle eden chameleon isminde bootloader mevcut. Aynen yazdığım gibi orjinal DVD veya USB den (LION DVD si yok, eski versiyonların var) bir iki ufak müdahale ile (önceden az hazırlık yapmak gerekiyor. o orjinal dvd ye bir iki dosya eklemek gibi) yüklenebiliyor. Ondn sonra updateiniz de çalışıyor, mac ten farkı kalmıyor. Ha mac zevki verirmi orası tartışılır. Bu tatmin meselesidir, içinizde hep onun aslında bir PC olduğunu biliyorsunuz.

App store evet mac için olandan bahsettim. Apple ın çeşitli sertifikaları vardır, safari geliştiricisi iseniz ayrı sertifika, normal app için ayrı sertifika, ios için ayrı sertifika gibi vs.vs.. safari geliştiricisi olmak ücretsiz diğerleri aylık yada yıllık ücrete tabidir. Yani aldığınız sertifikanın bir ömrü vardır. Bu süre içinde yazılımınızı yapar apple a sunarsınız. Zaten xcode un içinde direk app store da yayınla diye menu bulunur. İncelenir, uygun görülürse yayınlanır. %30 u apple ın olur, gerisi sizin.

App store dışında kendi web sitenizden satışınızı yapabilirsiniz. İllaki orda yayınlanacak diye bir şart yok demem bu yüzden. Halla milyon tane program mevcut kendi sitesinden satılan. adam %30 apple a pay vermemek için koymuyor app store a. macupdate.com dan bulduğun 100 yazılımın en az 80 i kendi sitesinden satılır. (milyon yazılımdan bahsediyoruz tabi.) En basiti ADOBE ürünleri app str. da satılmıyor mesela. Dev gibi Adobe firması neden %30 apple a kaptırsın. Ki ürünleri binlerce dolar değerinde. Zaten dikkat edersek app str. daki uygulamalar hep 3-5 dolarlık basit uygulamalardır. Çok nadiren pahalı uygulamar çıkar ki bunlarında çoğunu apple kendi üretir zaten :)
    İşte böyle..

hocam cevabınız için teşekkür ederim

• bazı baltalarda macbook prolara osx sı dırekt sılıp wın xp kuruyor yanına bıle degıl yanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur106

bazı baltalarda macbook prolara osx sı dırekt sılıp wın xp kuruyor yanına bıle degıl yanı

LOL diyim bari.. Cidden yüksek sesle güldüm. Evet geçen vardı bir arkadaş. Win 7 kullanıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: B. Bulut

mac os'u kurup windows 7'yi de saklamak istiyorum. açılışta hangi işletim sistemine girmek istediğimi sorsun istiyorum. mümkün mü böyle bir şey? (dahili 2 hdd var bilgisayarımda)

amaç: Xcode kullanarak iOS üzerinde program geliştirmek. Standart kullanımlarda windows'u kullanmak.

donanımım:

işlemci: intel q8200 dört çekirdek @2.33gHz

grafik: ATI RADEON HD4890

harddisk: SeaGate 1TB HDD + WD 250GB HDD

ram: 2GB DDR2 800mHz RAM (x2)

anakart: ASUS P5B-MX / WIFI-AP

sistem uyumlu yalnız rami 4 gb yap bunun yanında anakartında ahci yok sanırım direk kurmada sorun çıkabilir ama daha önce formdan bir arkadaşa kurmuştum oda ayni anakartı kullanıyordu anakartı ide kullanmak zorundasın

• Kötü konuşmak istemem ama pc ye mac kurma işi pekte bir işe yaramayacak bir iştir söyleyeyim.Nerden mi biliyorum denedimde ondan hiçbir verim alamazsınız uygulamalar indirmede sorun çıkar zaten yasadışı bişi he dersenki ben ios developer olacam bana güçlü makine lazım değil program yazacam inan onu bile zor yapıyor haberin olsun.
  • Merhaba, hackintosh'u bir kaç bilgisayarda denedim; Çalışabilir mi dersen; doğru donanımla direk işyeri bilgisayarı olarak bile kullanabilirsin. Hatta işyerinde bir arkadaş direk hackintosh kullanıyordu en son. Bununla ilgili bir çok hackintosh sitesi var uyumlu donanımları listelemişler ve stabilitesi üzerinden puan vermişler. O donanımlara sahip ise direk kur sorunsuz kullanabilirsin. Donanımların listedekilere yakınsa da yine denemekte yarar var derim. Fakat eğer kötü puan almışsa veya önemli bileşenlerin (Grafik kartı anakart gibi= O listede yoksa hiç boşuna uğraşma, aşırı yavaş oluyor ve çok problemli oluyor.
  • Merhaba;

Bilgisyarım Sony VAIO VGN-FW139E/H özellikleri aşağıdaki gibi.Ben bilgisayarıma Hackintosh kurabilir miyim?Kurabilirsem istanbulda nerede kurdurabilirim?Kadıköy Yazıcıoğlunda kuran biyer var mı?

IntEl Core 2 Duo P8400 processor (2.26GHz), 3MB L2 cache
    Genuine Microsoft Windows Vista Home Premium with SP1
    16.4" widescreen LCD with XBRITE-ECO technology
    3GB of pre-installed RAM & a roomy 250GB Serial ATA hard drive
  • Ürün Adı g6-1302et
    Ürün Numarası A8J88EA
    Mikroişlemci 2.2 GHz Intel Core i3-2330M
    Mikroişlemci Önbelleği 3 MB L3 önbellek
    Bellek 4 GB DDR3
    Bellek Maks. En çok 6 GB DDR3'e kadar destekler
    Video Grafik Kartı AMD Radeon HD 7450M (1 GB DDR3 ayrı)
    Ekran 39,6 cm (15,6'') HP LED BrightView (1366 x 768)
    Sabit Sürücü 500 GB SATA (5400 rpm)
    Multimedya Sürücüsü Çift Katman Destekli SuperMulti DVD±R/RW
    Ağ Kartı Tümleşik 10/100 BASE-T Ethernet LAN
    Kablosuz Bağlantı Bluetooth

802.11 b/g/n
    Ses Altec Lansing hoparlörler
    Klavye Temel sıra tuşlarına sahip tam boy klavye
    İşaretçi Açma/kapama düğmesi ve çoklu dokunma hareketleri desteği ile Touchpad
    PC Kartı Yuvaları Multi-Format Dijital Ortam Kartı Okuyucu

ben bu bilgisayara mac kurabilirmiyim ?

• B. Bulut kullanıcısına yanıt
    iAtkos kullanmayı deneyin ama hatırladığım kadarıyla 10.9 ücretliydi o nedenle 10.8 de işinize yarar. Win 7 ye gelince mac os u kurarken bir diski mac os x extended olarak formatlayın diğerini de MS-DOS FAT olarak formatlayın. os x extended olana mac os kurun sonra diğerine de win 7 kurarsınız. Fakat sizin için en iyisi bir mac almaktır. Çünkü uyumluluk problemleri çıkarabilir iAtkos. veya hiç yüklenmeyebilir. Diyelim ki yüklediniz açarken bootloader olacak oradan sistem seçimi yapacaksınız.
    YÜkledikten sonra mac için driver dosyaları(kext) indireceksiniz. Dikkat edin bütün bileşenler için driver bulamaybilirsiniz. Ben zamanında 1-2 hafta yaktım. Ama işiniz rast giderse 3-4 günde halledersiniz.

Driver için
    osx86.net

iAtkos
    http://iatkos.me

• quote:

Orijinalden alıntı: arda591

iAtkos kullanmayı deneyin ama hatırladığım kadarıyla 10.9 ücretliydi o nedenle 10.8 de işinize yarar. Win 7 ye gelince mac os u kurarken bir diski mac os x extended olarak formatlayın diğerini de MS-DOS FAT olarak formatlayın. os x extended olana mac os kurun sonra diğerine de win 7 kurarsınız. Fakat sizin için en iyisi bir mac almaktır. Çünkü uyumluluk problemleri çıkarabilir iAtkos. veya hiç yüklenmeyebilir. Diyelim ki yüklediniz açarken bootloader olacak oradan sistem seçimi yapacaksınız.
    YÜkledikten sonra mac için driver dosyaları(kext) indireceksiniz. Dikkat edin bütün bileşenler için driver bulamaybilirsiniz. Ben zamanında 1-2 hafta yaktım. Ama işiniz rast giderse 3-4 günde halledersiniz.

Driver için
    osx86.net

iAtkos
    http://iatkos.me

Teşekkür ederim. 2 yıldır mac kullanıyorum

• Clover ile kurarsaniz ayni orijinal MAC kurmus gibi olursunuz. Bootcamp ile daha sonra MAC icinden WIn7 kurarsiniz baslangicta size hanginden baslatacagini otamatik sorar, en saglikli yol clover efi ile mac kurmaktir böylece mac in tum nimetlerinden yararlanirsiniz.
  • Bu konu neden 2 defa hortlatılmış anlamış değilim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.