Şimdi gidip bütün diğer kurumların bütçesine bak, sonra diyanet bütçesine bak. Sonra gel tekrar konuşalım bu kâr zarar meselesini. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dişi hayvan eti yenmez mi? (2. sayfa)
-
-
Doğum yapmış hayvanın eti doğum yapmamış hayvana nazaran daha lezzetsizdir. Tamamen keyif yani.
Antrikot ve düz kuşbaşı gibi düşünün.
Ha bu arada sırf antrikot dememişler. Bunu da diyebilirlerdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 13 Haziran 2024; 10:8:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dişi olanlar süt veriyor doğum yapıyor verimlilik açısından olabilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Disininde erkeginde köküne kibrit suyu hocam et buldun mu guvenilirse ye gitsin
Vergisini alıyorsa işini yapmak zorunda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Baktım Hocam senin için.
2023 Ülke bütçesinin % 0,80 diyanete ayrılıyor.
Ülke bütçesinin %99,20'si din dışı işlere ayrılıyor.
%99,2 doğru düzgün konuşulmuyorken, 0,80 için sanki ülke batıyor bitiyor algısı var.
-
Eyvallah, şimdi Turizm Bakanlığı bütçesine bakalım mı mesela?
Hani bacasız sanayi diyoruz.
Turizm 16 milyar TL küsür, Diyanet 36 Milyar TL küsür hocam.
Turizm Bakanlığında 17 bin personel çalışıyor.
Diyanete bağlı 90 bin cami var ve 140 bin personel çalışıyor.
-
Anladım, haklısınız, az bile bütçesi.
önümüze karkas et geldi, bu dişi bu erkek diye ayırma tekniği mi var. valla ben o ihaleyi alsam yeminle katır, eşek keser veririm.
-
Yenir yenmesine de dişiler kesilemeyecek kadar değerlidir. Çünkü süt verir ve doğurur. Erkek süt vermez ve doğurmaz. Çiftliğin olduğunu düşün. Daha fazla hayvanın olsun ve daha çok para getirsin istiyorsan ne yapardın? Etten para kazanmak için dişileri mi kesime gönderirdin, erkekleri mi? Dişinin bir taraftan hem sütünü satıyorsun hem sütünden peynir, yoğurt vs yapıyorsun hem de çiftlikteki hayvan sayısını çoğaltıyorsun. Az sayıda erkek hayvan yeterli. Erkek olanları kesime yolluyorsun böylece eti para ederken sayısı az olduğu için boş yere fazla masraf da yapmıyorsun.
abdest bozulur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki bu düşünülüyor ise neden hayvan ithal eder hale geldik?
Buradaki olay o değil. Menopozo girmiş yaşlı dişilerde kesilir. Ama eti kart ve lezzetsiz olur. Burada aman ha öyle tipte et gelmesin önümüze demişler.
Ben hayvancılıkla uğraşanlar için dedim yoksa hükümetin kafa tarım ve hayvancılığı korumak ve kollamak değil anca bitirmek olabilir.
1980'de nüfusun %43'ü köylerde yaşıyordu. Günümüzde bu oran %6'ya kadar düştü.
Kimse tezek küreklemek, hayvan kokusu çekmek istemiyor.
Köyde doğan kendi çocuğunu şehirli yapmak için yırtınıyor. Halbuki ülkenin milyonlarca köylüye de ihtiyacı var.
Kimse bu role talip değil. Herkes şehirli olmak masa başı işte çalışmak istiyor.
-
onu ayırmak için illa hayvanı canlı görmene gerek yok çoğu dönerci/köfteci dişi veya erkeği anlar ki kasapmış sucukcuymuş bunları saymıyorum bile
en basiti dişi hayvan eti koyu renk olur kas yapısı erkek gibi olmadığından köftesi döneri iyi olmaz sucuğunu yapar satarlar
beygir eşek vs veririm demişsin de o iş senin bahsettiğin kadar kolay değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fthcyr -- 14 Haziran 2024; 17:30:47 > -
Anladım.
Peki sadece 1 günde mi bu oran %6'ya düştü?
Mesela bugün buğdaya verilen fiyatın ne kadar düşük olduğunu görüyoruz.
Çiftçi kâr etmeyecekse neden çiftçilik yapsın?
Ya da önceki senelerde pamuk hasadı öncesi pamuk ithalatına müsade edildiği oldu, hemde yunanistandan.
Bizim çiftçi yerine neden yunana para kazandırıldı?
Yok öyle birşey. Köyde yaşayanlar yüzde 6 falan değil. Büyükşehir yasasıyla köyler mahalle olunca köy denmiyor oraya. Oysa manisanın köyü manisa büyükşehir oldu diye mahalle olup şehirli olmadı. Yine köy orası.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X