benim 500gb hardiskim var bunun 75 gb si C 290 gb D olmak üzere iki tane yerel disk var yalnız be fotmat atarken D'ye 100gb lık pardus yüklemiştim şimdi D ve C disklerinde önemli verilerim olduğum için format atamıyorum ben bu 100 gb yer kaplayan pardusu C veya D diskiyle birleştirmek istiyorum mümkünsse PARDUS'u silerek interntte araştırdım Başlat/Çalıştır a bu komutu C:\WINDOWS\system32\compmgmt.m sc soran gelen ekrandan yapabiliyomuşuz ama bende olmadı herhangi bir program varmı bu dediğimi yapmak için veya PARDUS'u nasıl silerim bunları bilen var mı varsa lütfen yardımcı olum !!!! resimde koyuyorum
benim 500gb hardiskim var bunun 75 gb si C 290 gb D olmak üzere iki tane yerel disk var yalnız be fotmat atarken D'ye 100gb lık pardus yüklemiştim şimdi D ve C disklerinde önemli verilerim olduğum için format atamıyorum ben bu 100 gb yer kaplayan pardusu C veya D diskiyle birleştirmek istiyorum mümkünsse PARDUS'u silerek interntte araştırdım Başlat/Çalıştır a bu komutu C:\WINDOWS\system32\compmgmt.m sc soran gelen ekrandan yapabiliyomuşuz ama bende olmadı herhangi bir program varmı bu dediğimi yapmak için veya PARDUS'u nasıl silerim bunları bilen var mı varsa lütfen yardımcı olum !!!! resimde koyuyorum
Böyle durumlarda işletim sistemlerinizi neden söylemezsiniz anlamam hiç. Sanırım win7 kullanıyorsun ve sanırım Pardusu win7den sonra kurdun. Bu sanırımlı cümlelerin cevabı hayısa bundan sonraki cümlelerimde seni yanlış yönlendiriyorumdur. Yapacağın işlem çok basit. Pardusta yedeklemen gereken verilerini yedekle çünkü az sonra hepsi silinecek. Dvd yazıcının içine boş bir cd tak ve denetim masasında yedekleme bölümüne gir soldaki menüde başlangıç onarım cdsi oluşturma seçeneği olacak oradan cd oluştur. Bu cd ile sistemini yeniden başlat(biostan dvd sürücüsünden boot edecek şekilde ayarla) bir mesaj iletisi alırsan ve başlangıcı onar seçeneği varsa onu seç yok çoklu menüleri olan bi ekran açılırsa en üstte başlangıç onarma seçeneği olacak onu seç işlem bittiğinde bilgisayarın yeniden başlayacak. Cd'yi çıkart oradan boot etmesin diye. direkt olarak win7 açılıyorsa ekran görüntüsünü gönderdiğin yönetim ekranına gir ve o 97gblık bölümü uçur olsun bitsin. sonra da d sürücünü genişletmek istersen o ekranda d'ye sağ tıklayıp genişletebilirsin.
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim Toros37 dediğin programları internette araştırdım ve D ve C sürücülerini silindiğinden yakınan insanlar var bu programlar hakkında bigi birikimine sahipsen bahsedebilirmisin .
aslanpayi ; xp kullanıyorum bahsetmediğim için kusura bakmayım pardus yüklü ama hiç kullanmıyorum pc açılırken seçim ekrarında pardusu seçsem dahi siyah ekranda kalıyo,birincil amamcım pardutan kurtulmak,olmuyo ise bu disk alanını D veya C diskiyle birleştirmek bu dedğin yedekleme işlemini birsi daha anlatmıştı ama cesaret edemedim doğrusu verileri kaybederim diye nasıl yapcaz bilmiyorum tekrar teşekkürler
Şöyle diyeyim sana, buradaki ücretsiz programı indirip verdiğim linkte mbr onarımını gösteriyor. Harddiskini xp ile başlayacak şekilde ayarlamış olacaksın. Pardus grup ekranı gelmeden winxp normal bir şekilde açıldığında o 97gb yer kaplayan alanı gönül rahatlığıyla silersen problem yaşamazsın.
normalde pardusu yükleyince seçim ekrarında pardus seçili oluyo 10 sn açıyo ya ben onu ztn xp olarak ayarladım pc xp olarak başlıyo.Şu anda pardus D'de yüklü pardusu silmem D diskine zarar vermez demi. soru 2:bu donatılar/sistem araçları/yedekleme diye bir yer var ordan C ve D yi 1 dvd ye yedekleyebiliyo muşşsun doğrumudur,herhangi bir sorunla karşılaştığımda(silinme-pc açılmaması vb)bu dvd ile tekrar eskiye dönebilirmiyim.
C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc den pardusu direk ayırabilirmiyim bu programla fln uğraşmadan.
ÇOK SORU SORDUM KUSURA BAKMA BİLGİSAYAR KONUSUNDA FAZLA İYİ DEĞİLİM,ilgin için teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: yusufyurt19
normalde pardusu yükleyince seçim ekrarında pardus seçili oluyo 10 sn açıyo ya ben onu ztn xp olarak ayarladım pc xp olarak başlıyo.Şu anda pardus D'de yüklü pardusu silmem D diskine zarar vermez demi. soru 2:bu donatılar/sistem araçları/yedekleme diye bir yer var ordan C ve D yi 1 dvd ye yedekleyebiliyo muşşsun doğrumudur,herhangi bir sorunla karşılaştığımda(silinme-pc açılmaması vb)bu dvd ile tekrar eskiye dönebilirmiyim.
C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc den pardusu direk ayırabilirmiyim bu programla fln uğraşmadan.
ÇOK SORU SORDUM KUSURA BAKMA BİLGİSAYAR KONUSUNDA FAZLA İYİ DEĞİLİM,ilgin için teşekkür ederim
1.si O pardus açılış ekranından (GRUB) xp ayarlaman birşeyi değiştirmez. Harddiskin mbr denilen bir başlangıç bölümü vardır. Hangi işletim sistemini nereden başlatacağı orada yazar. Sen şu an mbr içinde yazan linux ile başlama olayını xp'ye çevirmelisin bunun için de yukarıda bahsettiğim programı kullanabilirsin.
2. olarak Yedeklemeye gelince acronis 2011 kur windowsa format öncesi bootcd oluştur bir tane. bilgisayarına format attığında tüm programlarını kur yedek alınacak duruma geldiğinde o cd ile başlat bilgisayarını maksimum sıkıştırma ile c sürücüsünün yedeğini al d içine kaydet. format gerektiğinde boot cd ile başlatıp o yedeği geri yüklersin birkaç dakikanı alır yüklemek. Acronis ile ilgili çok anlatım var biraz araştırma ile bulabilirsin. Yedekleme için win yedekleme aracını kullanabilirsin ama pek sıkıştırmadan yedek aldığı için çok yer kaplar ve 1dvd içine sığacağını sanmam.
3. Evet yapabilirsin ama bu bilgin ile mümkün değil :D katetmen gereken çok yol var. Mesela o bölümü şu an bile silebilirsin yönetim ekranından. Ama problem zaten onu silmek değil. Sildikten sonra yeniden başladığında mbr içinde linux ile başla yazdığından ve başlatacak da linux olmayacağından kapkara bir ekran karşılayacak seni. Tabi tıpış tıpış yine ya forumlara program aramaya geleceksin ya da win7 dvdsini takacaksın dvd sürücüsüne.
Ayrıca dediğimi yapsaydın (doğru şekilde) şimdiye kadar çoktan çözmüştün problemini.
kafayı yiyecemm ya bi türlü yapamadım rahat iletişim kurabileceğimiz facebook,msn, fln varsa pm at bana bi yardımcı ol lütfen bilgisayarı camdan fırlatmaya az kaldı
quote:
Orijinalden alıntı: yusufyurt19
kafayı yiyecemm ya bi türlü yapamadım rahat iletişim kurabileceğimiz facebook,msn, fln varsa pm at bana bi yardımcı ol lütfen bilgisayarı camdan fırlatmaya az kaldı
Bak arkadaşım iyi incelememişsin anlatımı. Orada diyor ki Disklerin listlendiği menüden disk bölümlerini değil Diski seçin diyor. Yani senin bu resme baktığımda sen "C:\" bölümünü seçip disk üzerinde işlem yapmaya çalışıyorsun. Disk menüsü görmemen çok doğal. "C:\" bölümünün hemen üstünde "Disk1 (MBR)" yazar, başlık şeklindedir. İşte ona tıklarsan diski seçmiş olursun ki o zaman disk üzerinde işlem yapabileceğin menüyü yukarıda görürsün. Eminim ki gerisini yapabilirsin :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme