Şimdi Ara

DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu başlık daha önce açılmış ama tam olarak sorunumu anlatmıyor. Windows 7 kullanıyorum. Birkaç elektirik kesintisinden sonra bu hatayı aldım. Bilgisayarım çok uğraşınca açılıyor ama açılmama ihtimali var. Hazır açılabiliyorken bu sorunu çözmek için neler yapabilirim. Şimdiden teşekkür ederim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ne yapacağımı bilemiyorum şu anda.

• windowsun çökecek ve buda uzun sürmez,eğer değerli bilgilerin varsa yedeğini almanı öneririm.
    windows çökmeden formatını at veya onarımı yap
  • açılışta disk göremediği için bu sorun oluyor.
    kabloları kontrol et, yerinden oynamış olabilir. eğer kablolar sağlam ve düzgün takılmışsa hdd in ömrü pek kalmamış gibi görünüyor.
    en kısa sürede yedekle bilgilerini.
  • Ve çöktü. Dün tüm yedeklememi yaptım. Şimdi açmaya çalışırken NTLDR is missing hatası alıyorum. Bilgisayarı Windows 7 nin herhangi bir versiyonu ile onarabilir miyim? Yoksa format mı atmalıyım? Hiçbiri olmazsa HDD yi değiştirmeliyim değil mi? Şimdiden teşekkürler. Bu arada yolcu_27 ve Öner teşekkür ederim
  • Öncelikli olarak HDD'nizin SATA/IDE kablosunu değiştirin, gerekirse farklı bir SATA kanal sağlayıcısına takın anakart üzerinde ve sonrasında BIOS'tan görmesi için ayarlayın. Bu sorun buna rağmen oluyorsa, yeniden işletim sistemi kurmayı deneyin.
  • windows7 dvdsi ile onarma da yapabilirsiniz ama
    Bu başlık daha önce açılmış ama tam olarak sorunumu anlatmıyor. cümlenize katılmıyorum..
    disk boot failure öyle çook çeşitli hallerde tezahürde bulunmaz...Aynıdır yani insanların başına gelecek şeyler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokumus

Ve çöktü. Dün tüm yedeklememi yaptım. Şimdi açmaya çalışırken NTLDR is missing hatası alıyorum. Bilgisayarı Windows 7 nin herhangi bir versiyonu ile onarabilir miyim? Yoksa format mı atmalıyım? Hiçbiri olmazsa HDD yi değiştirmeliyim değil mi? Şimdiden teşekkürler. Bu arada yolcu_27 ve Öner teşekkür ederim

Ntldr eksik hatasını format atmadan duzeltebilirsin. Çözümü nette mevcut.
    Sadece cd deki ntldr dosyasını c ye kopyalaman yeter. Nasil yapman gerektigini bilmiyorsan google da 'ntldr eksik hatasi' yazip arat.
  • Diğer konuda bilgisayar hiç açılmıyor açmak için çözüm istiyor arkadaş. Benimki nasıl oluyorsa arada bir açılıyor ( Mesela şu anda açık ve o bilgisayardan yazıyorum ) Ama siz de haklısınız tabi ki. Bu arada SATA kablosunu değiştirmeyi deneyeceğim. CD' den onarmayı deneyip olmazsa format atacağım. O da olmazsa HDD yi değiştiririm, yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu arada aldığım hata(lar) şöyle. Bazen "error loading operating system" diyor. O zaman bir kere daha deneyince açılıyor. "DISC BOOT FAILURE" hatası alınca 2-3 saat kapatıyorum tekrar açılıyor "Ntldr" hatasını da sadece bir kere aldım. Harici hard disk ve herşeyi çıkardım. Şimdi açıldı. Son olarak Western Digital MyBook Essential kullanıyorum. Kendi kendine yedekleme özelliği var. Ama ben ilk başta Windows 7' nin yedekleme servisini kullandım. Hangisini kullanmak daha iyi olur? Ona göre hazır açılmışken tekrar yedekleme yaparım. Tekrardan teşekkür ediyorum. İyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.