Şimdi Ara

Disk Boyutunu Büyütmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dediğinizi yaptım ve herhangibir sorun veya uyarıyla karşılaşmadım Şimdi sanal bellek yetersizliği diye uyarı gelmeyecek öyle mi ?
    Yukarıdaki resimde gösterdim boyutla oynayabilirim galiba denesem mi acaba new size seçeneğinde ne yazacağımı biliyorumda diğer seçeneklerde ne yazıcam bilmiyorum..
    Acronis ile tam olarak nasıl yapıldığını biliyormusunuz Acronisi indirip, kurayım mı ?
  • pmagic de acronis de aynı işi yapar. pmagicde nasıl yapıldığını bulmak acronis indirmekten daha mantıklı. soruna gelince c üzerindekini 384-768 yerine 768-768 veya 768-1024 yap daha iyi olur.
  • dediklerinizi yaptım ve şuan birşey anladım. 768-1024 yapmam sonucunda reset atmamı istedi ama daha önce daha büyük değerler girdiğimde reset atmamı istememiştim yani benim anladığım kadarıyla uygulanması için başlangıc boyutu ram kadar ve diğeride ondan daha yüksek olabilir. Yanlız hala anlayamadım yaptığım uygulama sanal bellek yetersizliği uyarısından başka bana ne kazandırdı ?
    Bu arada pmagic kullanan biri yardım ederse sevinirim. Resive*Move seçeneğinden yapılabileceğini düşünüyorum ama free space before ve afterda ne yazıcamı bilmiyorum. Help Me !
  • up
  • bir örnek vereyim. bende 512MB ram ve 768-1536MB pagefile bulunan bilgisayar var. bilgisayarı yarım saat kadar kullandıktan sonra. (vs 2008 team suite + sql kurulu) itunes, bsplayer vs programlarda müzik dinlerken birşeyler yazıyorsam (tuşlara bassam bile) tuşlara bastıkça şarkı yavaşlıyordu. işlemci kullanımı ve bellek kullanımı normal gibi görünüyordu. daha sonra ne bir yerde "mümkünse tüm partisyonlara sanal bellek kurun" diye bir yazı okudum. ben de ikinci diskte aynı büyüklükte bir pagefile daha oluşturdum. sorunla alakasını bilmiyordum ama sorunum çözülmüştü. yani ilk zamanlar sanal bellek genişlemeye çalıştıkça veri akışı yavaşlıyordu. sanal belleği büyütünce genişleme çalışma sorunu ortadan kalktı.
    2: linkteki dosyanın 29 ve 82. sayfalarını incele
    ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/products/pmagic/pmagic_8/manuals/PM8.PDF
    not: pdf dosyasıdır. farklı kaydetmen daha iyi olur.

• Resize/Move ile disk boyutunu sadece küçükletebiliyorum ama büyütemiyorum.Kitabın 82.sayfasında anlatılanlarıda okudum ancak bende DriveMapper seçeneği disabled durumda..(yani tıklayamıyorum,renksiz)
  • Gelişmiş seçeneğinde Change Driver Letteri buldum C: çıkıyor ok diyor tıkladığımda ise hata veriyor.Ama C: yerine başka bir disk seçersem hata vermiyor C: diskinin boot edilemeyeceğini söylüyor.
  • kusura bakma forumda bir sorun var galiba.
    c: diskinin harfini kesinlikle değiştirme.
    http://www.systemdoktoru.com/articles/76/1/Partition-Magic-ile-Disk-Yonetimi/Page1.html
    http://www.wikihow.com/Resize-and-Create-Partitions-with-Partition-Magic-8
    şu iki linke bir bak burada yazılanlar eğer sende olmuyorsa büyük ihtimalle programda bir sorun vardır. (trial olması gibi )

• Galiba nasıl yapılacağını öğrendim.Çok teşekkür ederim. Bende PowerQuest tarafından üretilen ve trial olan pmagic var şimdi başka bir tane indiricem ve satın alacam..
  • taksitle al daha uygun olur
    sorunun hallolur inşalla
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.