Şimdi Ara

Diskimdeki Tık Tık sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba diskimde bad sectör oluşmuş Diskimi Başka bir bilgisayarıma taktığımda dos ekrarnında görüyor fakat windowsta görmyor içindede gerçekten çok çok öenmli bilgiler var kurtarma programlarını çalıştırmak istediğimdede windowsta görmediği için gösteremiyorum bi hal çaresi yokmudur arkadaşlar ya

• arkadaşlar yok mu bir fikrin olan ya
  • buyuk ihtimal okuyucu kafa yerinden cıkmıs olabilir. ayrıca icindeki plakayı cizer zarar verir onun icin fazla ugrasma hemen en yakın bilgisayarcıya goster bisey yapabilirse tamirciler yapar... ( aynı olay bende olmustu hdd dusurmustum snra cok denedim acması icin ama icindeki plaka cok cizildigi icin
    hicbirseyi kurtamadık)

bilgine
  • üstad valla bende bilgisayarcıyım dediğin gibi çok uğraştım verilerini kurtardım aslında en başta ama aynı diskin d kısmına koydum ondan sonra veriyi kurtarırken kafa baya bi çizilmiş zorlanmış şimdi disk saat gibi ses çıkarıyor :) baya bir sorun yaşicaz biz kesin :)
  • Dostum aynı sorun bende de oldu iki defa 750 gb hdd maf oldu ben ilk de tık tık sesler gelmeye başladı ben işlerim çok olduğu için aldırış etmedim ve 3 gün artık hiç ses gelmiyordu ve görmüyordu ilk önce bilgileri alayım dedım 5 senelik depom du o kurtarması için yol vardı ama çok para istediler garantiye gönderdim garanti dışı
  • Kafa vurma hareketi... Zamanında bununla ilgili çok video eklemiştim ama yönetim -bütün bilgelikleriyle- bu vidyoları sildiler. Velhasılı HDD şu an bozuk değilse büyük ihtimalle çok yakında bozulacaktır. Garantisi varsa gönderin yoksa bozulana kadar kullanıp çöpe atın. Her iki ihtimalde de derhal önemli verilerinizi yedekleyin.
  • Üstad bozuk disk zaten çöplük müşterim garanti falan takmıyor yani hdd umrunda değil önemli olan yıl sonu dergisi basacak ve 4 yıllık belediye çalışmasının fotoraflarıyla verecek seminerin peşinde seçimi kaybederseler beni vuracaklar :))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoomadsl -- 26 Aralık 2008; 10:36:34 >
  • Bozuk diskin aynısından temin edebilirsen harddisklerin anakartlarını değiştirip deneyebilirsin.Bi keresinde bende işe yaramıştı.
  • Anladığım kadarıyla harddiskin içinde bir sorun var. Ama sen dos oratamında harddiski ve bölümleri görüyor demişsin. O zaman dos ortamında verilerine ulaşmaya çalışabilirsin. Mesela HirenBootCD de de recovery programları vardı..
  • Evet recovery programları var ama sistem hddyi görmüyorsa işin biraz zor olcak, istersen aşağıdaki pardus live cdyi indirip neronun iso kalıp yazdırma bölümünden cdye yazdır. Pardus live cdsini pcnin optiğine koyman ve pardustan pcni açman yeterli olcaktır. Hddn bile yoksa pardus kendini ram üzerinden yine çalıştıracaktır.

Hddni pardustan görebiliryorsan içindekileri diğer hddye pardustan aktarabilirsin.

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2008.1/

Yanlış anlama bu bahsettiğim xp gibi sisteme kurulan bi işletim sistemi değil, pcyi kapattığında herşey eski haline gelir.

Hadi kolay gelsin..

• İyi bir ustaya götürürsen bu işi halleder.Benim eski patronum yapıyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.