Şimdi Ara

Display port sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben dp 1.2 versiyonunu kullanıyorum monitörün OSD sinden baktım ve 1.2yi yükseltemiyorum 1.1 ve 1.2 oluyor en fazla 1.4 e nasıl yükseltebilirim. kablodan dolayı mı yoksa kendı donanımımdan mı kaynaklı ekran kartım gtx 1070 monitorum aoc g2460pf

• Tesadüf sanırım daha bugün aşağıda verdiğim adreste nvidia ekran kartlarından 900 ve 1000 serilerinde display port ile ilgili bir sıkıntı olduğundan bahsediyor. Buradaki sorun ekran tazeleme ile ilgili olduğundan bahsediyordu. Ama belki sizin sıkıntınızı da çözer. haberdeki linkten NVidia'nın sayfasına gidin. Oradan ufak bir yazılım indirtiyor size. O yazılımı çalıştırın. Donanımınızı tarayor ve ekran kartı modelinizi buluyor. Daha sonra size bios'u güncellemek isteyip istemediğinizi soruyor. Güncelle diyrek güncel yazılımı netten indiriyor. Ve hemen kuruyor. İşlem bitince bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı istiyor.

Ben displayport girişini kullanmasam da yine de biosu güncelledim. :)

Güncellemeden sonra displayport girişi dışında(kullanmadığım için bilmiyorum.) her hangi bir sıkıntı yok. Normal çalışıyor.

Orada da uyarıyor sizi güncelleme sırasında elektrik kesintisi yada bilgisayarı yanlışlıkla kapatırsanız yani işlem yarıda kalırsa ekran kartınız çalışmayabilir yeniden. Güncelleme sırasında bir şey olmamasına dikkat edin.

Ek olarak kablonuzda bir sıkıntı olmadığını kontrol edin. Varsa başka bir kablo ile hangi versiyonda çalıştığına bakın. Kablonuz hangi versiyon uyumlu ondan da emin olun.

HAberin linki bu:
    http://www.technolabs.net/nvidia-ekran-kartlarindaki-garip-sorun

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    cevabınız için öncelikle teşekkürler.Aslında bende bu haberi gördükten sonra bu arayışa girdim.Bilgisayarımda inanılmaz bir performans düşüklüğü var biosum ekran kartım monitörüm herşeyim güncel. Ama anlamadıgım bir sebepten ötürü gpu kullanımın yüzdesel olarak cok fazla çıkıp düşüyor.(msi afterburnerdan takı pedıyorum. Ve Gpu kullanımı hiçbir zaman %90 ın ustune cıkmıyor (pubgde ayarları fulluyorum 80 85 oluyor arada 50ye dusuyor tekrar 80 cıkıyor bu aralarda da fps drop yiyorum.)ne yapmalıyım arkadaşımla es zamanlı fps karsılastırması yapıyoruz (arkadaşın 1050ti yi ar) lolde bile daha fazla performans alıyor karşılastırdıgımızda )acaba diyorum dp kullandıgım ıcın mı ?DP kullandıgım ıcın olabılır mı acaba ? DVI 144 hertz kullanımı sağlıyoru mu kullansam birşey degısırmı? ve tabii ki asıl sorum bu 1.2 yi 1.4e yükseltsem bir fark olur mu display port için
  • sistemim asus dual gtx 1070 ryzen 5 1600 msi b350 pc mate 16g ram 250gb samsun ssd
  • sekocan112 S kullanıcısına yanıt
    Dvi varsa onu kullanmayı deneyin. Evet dvi 144hz'ı destekliyor ve bende dvi ile 144hz'lik monitörümü kullanıyorum.

Display port kullanmadığım için pek bir bilgim yok ama nette display port 1.1 vs 1.2 vs. 1.3 1.4 tarzında aramalar yaparsanız aralarında ne gibi farklar olduğuna bakabilirsiniz.

Genelde öyle muazzam bir fark olmuyor.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxpayne53

Dvi varsa onu kullanmayı deneyin. Evet dvi 144hz'ı destekliyor ve bende dvi ile 144hz'lik monitörümü kullanıyorum.

Display port kullanmadığım için pek bir bilgim yok ama nette display port 1.1 vs 1.2 vs. 1.3 1.4 tarzında aramalar yaparsanız aralarında ne gibi farklar olduğuna bakabilirsiniz.

Genelde öyle muazzam bir fark olmuyor.

Kolay gelsin.
    Hdmi 2.0 maksimum kaç hz ve çözünürlük destekliyor?

En iyi sayısal değerlere sahip bağlantı türü hangisi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Hdmi 2.0 144hz değerini desteklemiyor.

1080p'de en fazla 120hz değerini destekliyor.

4k'da ise 60hz değerini destekliyor.

Ama şimdi burada en iyi sayısal değerler değilde kullanıma göre sizin ihtiyacınız nedir diye sorarak hareket etmeniz lazım.

Hdmi size ses ve görüntü aynı anda iletmeyi sağlayan bir teknolojidir. Eğer ki monitörünüzde ses de var ise ona bilgisayarınızda sesi de aktarır. Ama monitörünüz de ses yani hoparlör yok. O zaman hdmi kablo bir nevi gereksiz oluyor. Dvi var ise dvi'yı kullanmak daha mantıklı. Ses ve görüntüyü aynı anda aktarırken bir şeylerden fedakarlık etmiş oluyor bu teknoloji ama dvi sadece görüntü aktardığı için daha yüksek çözünürlük değerlerine daha iyi ekran yenileme hızlarıyla ulaşabiliyorsunuz.

Tabiki burada anlattıklarım çok yüzeysel. Hdmi dvi vga displayport gibi teknolojilerin birbirlerine göre avantajları dezavantajları zaman geçtikçe değişiyor artıyor azalır. Hdmi dvi gibi teknolojilerin bile 1.1 1.4 Dvi-i dvi-a şeklinde bir çok değişik türevleri var.

Velhasıl sizin ihtiyacınız nedir onu belirletip ona göre davranmak en iyisi olacaktır.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Display port çalışmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Display Port / HDMI Çevirici
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.