Şimdi Ara

Divinity: Original Sin (2014) / Enhanced Edition (2015) [ANA KONU] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
538
Cevap
14
Favori
31.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir yön gösterebilirim. Şehirdeki terkedilmiş evin alt katında bir zindan var tuzaklı, orayıda bitirince alt katta rahat kazanılacak bir kaç dövüş var.
    Buradan sonra şehri batı kapısından terk ederek yağmurla alana gelebilirsiniz (aman diyim plajdan uzak durun daha :)) Orada gene çok zorlamayan zombiler iskeletler var, fazla uzaklaşmadan bu batı bölgesini temizlerseniz zaten 4-5 oluyorsunuz.
    Şehirden çıkmadan da çözebileceğiniz görevler var, cinayet davasını ilerletebildiğiniz kadar ilerletin.
    Bir de yanınıza elemanları aldınız umarım, biri handa öteki de kütüphanede, ilk başta 2 kişi zorlar oyun.
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    İlk şehir Cyseal'ı 4 kişi ve minimum level 5 olmadan terketmeyin derim. Gördüğünüz düşman sizden en fazla 1 level yüksek olmalı, 2 bile olsa sıkıntı yaşarsınız. (En azından başlarda.) Bir de eldeki tüm parayı skillbooklara harcamak lazım, combatta asıl farkettiren onlar oluyor. İtem zaten her türlü düşüyor. Özellikle Lucky Charm varsa düşen legendary sayısı inanılmaz.

Oyunda baya ilerlediğimi düşünüyorum (level 15), bu safhaya kadar oyunda eksiğini hissettiğim şeyler; yönettiğimiz karakterlerdeki voiceover azlığı, senaryonun bir Baldur's Gate olmaması, çok az sayıda NPC (gerçi hall of heroes'tan istediğimizi yaratabiliyoruz ama arkaplanları olmuyor), karakterler arası iletişim yoksunluğu (Minsc-Boo gibi), journallardaki yönlendirme eksiği sebebiyle walkthrough veya yardım olmadan bazı yerlerde ilerlenememesi (bkz. White Witch görevi - o noktayı kazınca scroll çıkacağına yönelik hiç bir bilgi yok), kamera 360 derece dönmediği için combatta bazen düşmanı hedef almak zor olabiliyor.

Aklıma gelenler bunlar, onun dışında efsane oyun. Özellikle inventory sistemi ve combatta elementlerin etkisi çok başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 8 Temmuz 2014; 10:37:55 >

• HapLoo kullanıcısına yanıt
    Kamerayı 360 derece döndürme var, optionstan ayarlanabiliyor :)
    Bir kaç tane daha NPC gelecek gruba alabilmek için hikayesi olan. Yaz sonuna doğru hepsini eklemeyi düşünüyorlardı. Paraları bittiği için çıkarmak zorunda kaldılar erkenden bir nevi. Müzikler, yan karakterler ve onlarla ilgili bir kaç görev yarıda kalmış durumda bu yüzden.
    Ama karakterler ve ana hikaye BGler ayarında değil ilginçlik ve çekicilik olarak. Çoğu karakter çabucak unutuluyor, ilginç olanların hepsi de düşman neredeyse ve tam tanıyamıyoruz (ilginçlik birazda o gizemden geliyor :)) Bunlar birazda Larian oyunlarının ana yönleri, çok sivreltmiyorlar ana karakterleri.

Bu yönlerini de biraz geliştirirlerse devam oyunu mükemmel olur, sonuçta bu daha ilk RPG leri baskı altında kalmadan yaptıkları. (Divinty 2 de aslında izometrik olacakmış ama yayıncı firmalar kabul etmeyince çark etmek zorunda kalmışlar tamamen) Biraz deney gibi oldu çoğu aşamada ve baya da başarılı oldu.
    Buna BG1 devamına da BG2 diyebiliriz aslında. Ama devam oyunu Divinity ile alakalı olmayabilir devam oyunu olmuyor gerçi o zaman. Çok uzun zamandır peşinde koştukları bir lisans varmış şimdi ciddiye alabilirler bizi diyorlar.Bana Dragonlance veya Ravenloft gibi geliyor çünkü Larianın kurucuları tam bir Lord Soth hastası ve çoğu forumda onun avatarlarını kullanıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

Kamerayı 360 derece döndürme var, optionstan ayarlanabiliyor :)
    Bir kaç tane daha NPC gelecek gruba alabilmek için hikayesi olan. Yaz sonuna doğru hepsini eklemeyi düşünüyorlardı. Paraları bittiği için çıkarmak zorunda kaldılar erkenden bir nevi. Müzikler, yan karakterler ve onlarla ilgili bir kaç görev yarıda kalmış durumda bu yüzden.
    Ama karakterler ve ana hikaye BGler ayarında değil ilginçlik ve çekicilik olarak. Çoğu karakter çabucak unutuluyor, ilginç olanların hepsi de düşman neredeyse ve tam tanıyamıyoruz (ilginçlik birazda o gizemden geliyor :)) Bunlar birazda Larian oyunlarının ana yönleri, çok sivreltmiyorlar ana karakterleri.

Bu yönlerini de biraz geliştirirlerse devam oyunu mükemmel olur, sonuçta bu daha ilk RPG leri baskı altında kalmadan yaptıkları. (Divinty 2 de aslında izometrik olacakmış ama yayıncı firmalar kabul etmeyince çark etmek zorunda kalmışlar tamamen) Biraz deney gibi oldu çoğu aşamada ve baya da başarılı oldu.
    Buna BG1 devamına da BG2 diyebiliriz aslında. Ama devam oyunu Divinity ile alakalı olmayabilir devam oyunu olmuyor gerçi o zaman. Çok uzun zamandır peşinde koştukları bir lisans varmış şimdi ciddiye alabilirler bizi diyorlar.Bana Dragonlance veya Ravenloft gibi geliyor çünkü Larianın kurucuları tam bir Lord Soth hastası ve çoğu forumda onun avatarlarını kullanıyorlar.

Kamera işine bakayım akşam o zaman :)

O lisans Baldur's Gate olsa daha güzel olur tabi ama ikinci tercihim Dragonlance olur. Ravenloft'a göre daha özgün.

• Dragonlance oyunu harika olur, çuvalla para dökerim kapılarına.20 senedir orada geçen oyun çıkmadı. Hazır bir sağlam dünyaya ve karakterlerin üzerine şu oyun sistemlerini koyarlarsa tadından yenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 8 Temmuz 2014; 11:35:41 >
  • normalde pek oyunlara yorum yazmam
    ancak bu oyun gerçekten hak ediyor bir kaç övgü dolu cümleyi
    öncelikle wizard of coast ve d&d yi elinde tutan armutlara tokat gibi bir cevap bu oyun bence
    ilk defa baldur's gate tadında bir oyun oynuyorum
    yıllardır rpg görmediğimize ilk karakterlerimi savaş üzerine kurdum
    ilerledikçe gördüm ki rpg kısmına yoğunlaşmak daha zevkli
    bu oyunlara yabancı olanlara tavsiye
    diğer oyunlar gibi 10 quest alıp hepsini aynı anda yapamazsınız
    sakin ve hazmede hazmede gidin
    zoom in i dip yapın mesela ayrıntılara bakın biraz
    çevre ile etkileşimin bu kadar üst olduğu bir oyun oynamadım sanırım

tek eksi yön (bazıları için) çok iyi ingilizce gerektirmektedir.
    zira ielts 7.5 de olsa bazı dialogları anlamak için 2 kere okumuşluğum var
    2. olarak yükleme süreleri çok uzun
    tabii benim gibi f5-f8 manyağı değilseniz sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judge-fred -- 9 Temmuz 2014; 1:46:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: judge-fred

öncelikle wizard of coast ve d&d yi elinde tutan armutlara tokat gibi bir cevap bu oyun bence

Katılıyorum, turşu kuruyor Wizard of the coast elindekilerle...
  • Türkçe yama yapan ekip çıksa bari şu güzelim oyunada bizede oynamak nasip olsa.
  • İngilizce öğrenmek varken türkçesini beklerkenki geçen vakte yazık... Lafım kişisel değildir, hemen hemen her rpg söz konusu olduğunda bu gibi mesajlar yazılır.
  • Zaten ingilizce öğreniyorum ama insan dayanamıyor.
  • İlginç bir şekilde metacritic notuda yükseklerde seyretmeye devam ediyor ilk günden beri. Saçma oyun siteleri bile detaylı şeyler yazmış durumda oyunla ilgili (Kotaku mesela)

• Gtx 780m var sıkıntı yaşamadım full ayarlarda oyun cidden çok ayrıntılı, 10 yıl önceki Divine Divinity'i oynuyorum sanki.

hafta sonu yaklaşıyor daha çok bakacağım:)

The Witcher 1 yamamız çıkmıştır.
  • Uzun sürdü hafiften ama bitirdim 60 saatin sonunda :) Güzel ve çok eğlenceli bir yolculuktu, daha da olsa oynatırdı kendini meret.

Sonlara doğru savaş ve bulmaca dengesi güzel olmuş. Bir süre düşman kamplarını yıka yıka ilerledikten sonra (ki açık harita, hepsine dalmak zorunda değiliz, hatta hiçbirine bile dalmadan gizlice sıvışabiliriz) beyin ve göz zorlayıcı bulmacaların olduğu bir tapınağa giriyoruz Çoğu oyuncu buraya ulaştığında tıkanacaktır aha buraya yazıyorum Özellikle ilk kapıların olduğu kısım terletti beni teleport piramitlerini ve elmizdeki büyüleri kullanmak lazım akıllıca.

İrili ufaklı bazı problemler var oyunla ilgili ama hiç biri aldığım zevki azaltmadı. Çok uzun zamandır bu şekilde bağlamamıştı bir oyun beni, bitmesin diye gittim şöyle bir dünya turu bile attım en son :) İlk çıktığı günden beri steam çok satanlarda ilk sırada (bir kere Pay Day DLCsinden bir kaç saat 2 ye düştü o kadar) umarım firma hakkettiği karşılığı alır ve bizi daha da iyi oyunlarla karşılar. Şımardım ve bundan sonraki devam oyun/ek paket/enhanced edition artık ne olursa olsun, daha fazlasını istiyorum. Edit: Bu arada GoG da da satışı başladı ve orada da bir numara.
    Oyunu yeni çıkarılmış bir elmasa benzetebiliriz, çok güzel ama üzerinde pürüzler var. Fazla yontmadan bu pürüzleri de düzeltirlerse yeni çıkaracakları oyun mükemmel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 11 Temmuz 2014; 12:01:34 >

• quote:

Şöyle bir yön gösterebilirim. Şehirdeki terkedilmiş evin alt katında bir zindan var tuzaklı, orayıda bitirince alt katta rahat kazanılacak bir kaç dövüş var.
    Buradan sonra şehri batı kapısından terk ederek yağmurla alana gelebilirsiniz (aman diyim plajdan uzak durun daha :)) Orada gene çok zorlamayan zombiler iskeletler var, fazla uzaklaşmadan bu batı bölgesini temizlerseniz zaten 4-5 oluyorsunuz.
    Şehirden çıkmadan da çözebileceğiniz görevler var, cinayet davasını ilerletebildiğiniz kadar ilerletin.
    Bir de yanınıza elemanları aldınız umarım, biri handa öteki de kütüphanede, ilk başta 2 kişi zorlar oyun.

1-her gördüğümüzle konuşmak mı lazım yok dğer oyunlardaki gibi konuşulması gerekenler ayrı renkle-şekille falan belirli mi, herkesle konuşuluyor ama çoğu aynı şeyleri söylüyor
    2-hırsızlık olayı nasıl? önce korkudan hiçbişey çalmadım,sonra gizlenip çaldım,sonra gizlenmeden adamın yanıbaşında çaldım hiçbişey olmadı
    3-elemanlar nasıl alınıyor,konuşmak yetiyor mu görev mi bitirmek lazım?
    4-silahlar iksirler nasl yapılıyor,tezgahta-dükkanda falan mı çanta içinde mi

• ornitolog kullanıcısına yanıt
    1-Çoğu özel isimli ve/veya değişik işler yapan tiplerle konuşun, görev vermeseller bile ipucu veriyorlar veya görev hakkında bilgi verirler. Belirtici bir şey yok, aynı sorular çıkıyorsa o kişi ile konuşmayabilirsiniz. İlk şehir çok kalabalık olduğu için biraz göz korkutabilir ama aslında çoğu düz işçi veya koruma ve standart şeyleri söylüyorlar 3-4 cümlesi değişik oluyor sadece.
    2- Eğer alacağınız eşya ve dokunacağınız/açacağınız kapı gibi şeyler kırmızıysa ve biri sizi görüyorsa hırsızlık sayılıyor. Görürlerse zaten durduruyorlar. Eğer sıra ise gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
    3- Elemanlar ile konuşmak yeterli, 1.si handaki bir savaşçı hatun 2.si ise belediye başkanının binasının üst katında bulunan kütüphanedeki büyücü.
    4-İksir ve yemek tarzı şeylerin büyük bir kısmını diğer eşyanın üstüne sürükle bırak yaparak yapıyoruz. İksir şişesinin üstüne mantar ve benzer çiçekleri bırakarak yapabilirsiniz. Silahları yapmak için demirci ocağı ve örs lazım ama demircilik 4-5 olmadan pek düzgün şeyler çıkmıyor, başlarda bulduğunuz silahları bilemek için (biley taşının üstüne sürükle-bırak yaparak) ve kırılan eşyları tamir etmek için kullabilrisiniz. Tamir için tamir çekici lazım.

• Demek ki takılacağımız yerler var güzel bu arada;Ne hızlı adamsın :)
  • quote:

1-Çoğu özel isimli ve/veya değişik işler yapan tiplerle konuşun, görev vermeseller bile ipucu veriyorlar veya görev hakkında bilgi verirler. Belirtici bir şey yok, aynı sorular çıkıyorsa o kişi ile konuşmayabilirsiniz. İlk şehir çok kalabalık olduğu için biraz göz korkutabilir ama aslında çoğu düz işçi veya koruma ve standart şeyleri söylüyorlar 3-4 cümlesi değişik oluyor sadece.
    2- Eğer alacağınız eşya ve dokunacağınız/açacağınız kapı gibi şeyler kırmızıysa ve biri sizi görüyorsa hırsızlık sayılıyor. Görürlerse zaten durduruyorlar. Eğer sıra ise gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
    3- Elemanlar ile konuşmak yeterli, 1.si handaki bir savaşçı hatun 2.si ise belediye başkanının binasının üst katında bulunan kütüphanedeki büyücü.
    4-İksir ve yemek tarzı şeylerin büyük bir kısmını diğer eşyanın üstüne sürükle bırak yaparak yapıyoruz. İksir şişesinin üstüne mantar ve benzer çiçekleri bırakarak yapabilirsiniz. Silahları yapmak için demirci ocağı ve örs lazım ama demircilik 4-5 olmadan pek düzgün şeyler çıkmıyor, başlarda bulduğunuz silahları bilemek için (biley taşının üstüne sürükle-bırak yaparak) ve kırılan eşyları tamir etmek için kullabilrisiniz. Tamir için tamir çekici lazım.

bu bahsettiğin han ve belediye nerede? gemiyi söndürdüğümüz köyde mi. köyden geçtim nerdeyse her binaya girdim dediğin adamlara rastlamadım

• oyun güzel görünüyorda sıra tabanlı olması düşündürüyor. sıra tabanlı oynanan oyunlar pek sıcak gelmiyor.
  • ornitolog kullanıcısına yanıt
    Evet o köyde, pazar alanının hemen üstünde 2 binada.
  • quote:

Evet o köyde, pazar alanının hemen üstünde 2 binada.

saol,dediğin yerleri ve yardımcıları buldum.
    yalnzı şu can doldurma olayı sıkıntı,çok uğraştırıyor.
    otomatik can doldurma ve hızlı yürümeye dair ayarlar veya modlar var mı biliyor musun?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.