Arkadaşlar sizce divx'te en performanslı işletim sistemi hangisi?
ben aynı codecleri kurmama rağmen 2000'de takılarak izlediğim filmleri XP'de gayet güzel,senkron sorunu olmadan izleyebiliyorum..Bunun sebebi işletim sistemi mi yoksa başka birşey mi? <i></i>
Kesinlikle <b<font color='red'>MoviX 0.7.0</font id='red'></b>. Windowsda yaşadığım takılma, görüntü kayması, durduk yerde playerdan atma olaylarının hiçbirini yaşamadım. Tek eksiği Türkçe karakter desteklememesi. Küçük bie .iso dosyası indirip CD'ye yazıyorsun, bilgisayarı CD'den boot edip daha sonra ister MP3, ister VCD ister DVD istersen DivX'lerini dilediğin şekilde açıyorsun.
MoviX 0.7.0 da neyin nesi?
MoviX Linux'un sadece DVD,VCD DivX gibi ortamları oynatma özelliğine sahip bir türevi. [/url][/url]http://movix.sourceforge.net/ adresinden bu işletim sisteminin iso dosyasını çekiyorsunuz (11MB civarı bir dosya) CD'ye yazıyorsunuz bilgisayarı CD'den boot edince MoviX işletim sistemi karşınıza geliyor. Aslında bu işletim sisteminden ziyade Boot özelliği olan Media Player gibi birşey. Sonra boot ettiğiniz CD'yi alıp ister DVD ister VCD isterseniz DivX lerinizi güzelce izliyorsunuz. Kullanımı oldukça basit, ayrıca dediğim gibi Windows'da yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamadım bu işletim sistemiyle. Tavsiye edilir, en azından bir deneyin derim...
Linux + mplayer (windows media player değil!!) En gelişmiş ve en hızlı media playerdir.Görüntü kalitesi, desteklediği formatlar, video out opsiyonlar vs. vs. yok yok.. Movix mplayer kullanır.