Şimdi Ara

Divx ile xvid in farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba iyi akşamlar şöyle bir mesele var da benim bildiğim kadarıyla ksuite kodu ile Divx kodeği aynı fakat şöyle bir şey var mesela Media Player özelliği olan HD uydu alıcılar ile DVD Divx oynatıcıları arasında bu Codec bazı sorunlara sebep oluyor Yani şöyle bir örnek verelim cihazı aldığınız zaman üzerinde div diviks filmleri cihaz açma maktadır Yani kısacası Xvid Codec bütün cihazlarda çalışmaktadır fakat diviks pekçok cihazda cihazın kullanma kılavuzunda ve kutunun üzerinde Divx desteği vardır yazmasına rağmen Hatta de Winx'in bütün sürümlerinin adı geçmesine rağmen diviks dosyası çalışmamaktadır Arkadaşlar bunun sebebi nedir bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan Bu soruna bir cevap bekliyorum Daha doğrusu ben şöyle bir yanlış yapıyor olabilirim x ile diğer ikisi aynı olduğunu zannetmem benim böyle bir hataya kapılmama yol açıyor olabilir Ama şöyle bir şey var cihazın üzerinde devics desteği vardır yazmasına rağmen direksi açmaması normal bir şey midir

• biraz karmaşık yazmışsınız. ama eğer uzantısı .divx olan film dosyasından bahsediyorsanız, o uzantıyı .avi olarak değiştirebilirsiniz. bilmiyorum çare olur mu size.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Rambo 34 Yani en basit şekilde özetlemeye çalışacağım yazmış olduğunuz cevap bu konunun cevabı değil o yüzden özetleyeyim şimdi Divx ile kodlanmış filmler var bir de xvid ile kodlanmış filmler var buradaki kritik nokta şu benim bildiğim kadarıyla bu 2 Codec aynı yani bu iki kodeg arasında hiçbir fark yok ben yanılıyor da olabilirim benim bildiğim yanlış olabilir Bir de Piyasada satılan DVD player cihazları var bu cihazların üzerinde diviks ile ilgili kod eklerin bütün sürümlerini çalıştırdığı yazıyor yani piyasadaki neredeyse bütün DVD oynatıcılar diviks ile destekliyor fakat Bimeks bir filmi oynatmak istediğinizde neredeyse cihazların çok büyük bir kısmı Divx formatına değil Xvid formatını sorunsuz bir şekilde destekliyor bu durumda ikisi aynı Codec ise neden diğeri çalışmıyor Umarım açıklayıcı olmuştur
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    o zaman sizi şöyle alalım.

Blogcu
    DivX ve XVid Arasındaki Fark Nedir - mavipaspas
    http://mavipaspas.blogcu.com/divx-ve-xvid-arasindaki-fark-nedir/6257568

www.pcnet.com.tr
    Video format� nedir yard�mm
    http://www.pcnet.com.tr/forum/threads/207757-Video-formati-nedir-yardimm

tr.spot-the-difference.info
    DivX ve Xvid arasındaki fark
    https://tr.spot-the-difference.info/difference-between-divx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 23 Ekim 2019; 1:40:52 >

• Sayın Rambo 34 bunları zaten okumuştum buradaki bilgilere bakacak olursak yani 2 Codec arasında çok az bir fark var Fakat bu çok az olan fark sonuca etki edecek olan bir fark değil Umarım eski üyelerden konunun uzmanı bir arkadaşımız Bu soruma cevap verir yeni kayıt olan arkadaşlardan zaten bir umudum yok işte eskisi gibi değil zaten bir soru yazıyorsunuz Eskiden olsa bir saat içinde 10 tane cevap gelirdi Şimdi iki cevap almanız için bir hafta beklemeniz gerekiyor nasip belki bilen biri çıkar Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim
    rica ederim. yalnız divx olsun xvid olsun artık pek popüler değil bildiğiniz gibi. daha iyi sıkıştırma ile mkv, mp4 vb. var. bu nedenle pek de şey beklemeyin bence.

• Öyle düşünmeyin Bence hala popüleritesini koruyor Hatta HD girişli DVD playerlar bile var
  • quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

Öyle düşünmeyin Bence hala popüleritesini koruyor Hatta HD girişli DVD playerlar bile var
    Hala görüntü izlemek amacıyla DVD player alan var mı yahu? Yanlış bilmiyorsam mevcutta satılan dvd veya bluray playerlar ağırlıklı olarak müzik için.
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    eskisi kadar olmasada popülerliği var çünkü orjinal filmler sadece online değil hala disklerdede satılıyor ayrıca hala xvid format film bulmak çok kolay
  • quote:

eskisi kadar olmasada popülerliği var çünkü orjinal filmler sadece online değil hala disklerdede satılıyor ayrıca hala xvid format film bulmak çok kolay
    Orjinal satılan filmler divix veya xvid değil ki. divix ile xvid, dvd filmleri sıkıştırmak için kullanılan codek algoritmaları değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.
    Sayın satudarah Doğru söylüyorsunuz fakat şöyle bir şey var ürünün popülerliği ile ilgili 1 soru sormuşsunuz Ben de size popüler olmasının sebeplerini açıkla mışım piyasada şuan orjinal DVD satılıyor mu satılıyor Peki bu ürünlere bilgisayarın dışında televizyonda izlemek istediğiniz zaman nasıl edileceksiniz Bu cihazı kullanarak izleyeceksiniz Ben bunu anlatmak için böyle söyledim
    Dostum orjinal dvd leri ister bilgisayarda ister televizyonda izleyin dvd playerda oynatmak mecburiyetiniz var ve bu durumda ne divix ile ne de xvid ile ilişkiniz kalmıyor.

Ha ben DVDrip leri harddiskten veya flash bellek ile yada ağdan izlemek istiyorum derseniz o zaman bu dvd ripler genellikle divix ve xvid ile sıkıştırılmış oluyor. Bu sıkıştırılan filmler (orjinal olmayan) DVD yerine küçük boyutundan dolayı CD'lere yazıldığı için dvixplayer adı verilen uyduruk cihazlar türedi. Şu anda bu cihazların hiç bir popülerliği yok.

Günümüzde en düşük cep telefonları dahil televizyonlar bile HD içeriği çalıştırabilecek güçteler yani yüksek çözünürlüklü film izlemek dururken kim divix xivd izler allah aşkına?
    Arkadaşlar konunun dışına çıkmayalım lütfen biliyorsanız sorduğum soruya cevap verin bilmiyorsanız benim fikirlerimi eleştirmeyin Çünkü ben bu konuyu soruma cevap bulmak için açtım fikirlerim eleştirsin diye değil
  • quote:

Arkadaşlar konunun dışına çıkmayalım lütfen biliyorsanız sorduğum soruya cevap verin bilmiyorsanız benim fikirlerimi eleştirmeyin Çünkü ben bu konuyu soruma cevap bulmak için açtım fikirlerim eleştirsin diye değil
    Ben size yardımcı olmak istiyorum, ama itiraf edeyim iki gündür sizin ne sorduğunuzu tam olarak anlayamadım. Kabul edin ki siz de biraz karışık anlatıyorsunuz, yukarıdaki mesajlarınızı tekrar sakin sakin bir okuyun, bana hak vereceksiniz. (Örneğin bir yerde "Bimeks" demişsiniz, o ne allah aşkına?)

Adım adım gidelim, anlamak için soruyorum:

1. Siz piyasada satılan orjinal DVD'leri satın alıp televizyonunuzda izlemek istiyorsunuz? Doğru mu?

2. Elinizdeki player cihazı tam olarak nedir? Marka ve model yazar mısınız? Bu cihaz satın aldığınız DVD'leri oynatmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 24 Ekim 2019; 18:57:27 >

• Sayın lazzaro Öncelikle yardım etme çabanız için size teşekkür ederim Ben sesli olarak mesaj yazdığım için bazı yerlerde kelime telaffuzları problemli olarak kayıt yapılmış Peki şimdi size en basit şekilde bir kez daha konuyu anlatacağım orjinal DVD meselesi şudur yukarıda bir arkadaşımız DVD player cihazlarının popüler olmadığını hala Kullanılıp kullanılmadığı konusunda bile şüphesinin olduğunu belirtti Bende bu cevabına karşılık olarak piyasada orjinal DVD filmlerin hala satıldığını söyledim gelelim bizi ilgilendiren meseleye şimdi bir xvid codec var birde divx codec var Piyasada satılan dvd-player cihazların tamamı divx Codec Sistemi'ni desteklediğini yani çalıştırdığını söylüyor Fakat bu cihazları satın aldığınızda divix formatını değil xvid formatını desteklediğini görmekteyiz Fakat benim bildiğim kadarıyla bu 2 format aynı yani aralarında hiçbir fark yok Belki de ben yanlış biliyorum dur bu durumda bu iki formatı da cihazın çalıştırması gerekmiyor mu bütün mesele bu soru bu kadar

• Yanlış bilmiyorsam xvid algoritması, divix algoritmasının paralı olmasından sonra bu algoritmayı yazan bir kaç kişini ayrıldıktan sonra oluşturduğu bir codec.

Şimdi şöyle bir durum var. Divx veya xvid ikisi de sıkıştırma algoritmasıdır. Yani orjinal DVD'lerin CD'ye yazılabilmesi için boyutu küçültülerek sıkıştıran algoritma yalnız bu ripleri oluşturan grupların hepsinin tekniği farklı olduğu için ve bu ripler yasal olmadığından dolayı her cihaz hepsini oynatacağını iddia edemez. Xvid codeğine sahip iki farklı rip grubunun aynı filmi riplediğini varsayalım aynı cihaz bunlardan birisini oynatırken diğerini oynatmayabilir burada tek etken codec algoritması değildir kullanılan sıkıştırma teknikleri bitrate ler vs bir çok etken vardır.

Kısaca bir player xvid veya divx codeklerinin hepsini oynatmayabilir.
    Evet İşte aradığım sorunun cevabı bu olabilir yani benim yanılmış olma ihtimalin çok yüksek Çünkü ben iki kolyeyi de aynı zannediyordum O zaman bu durum diğer codecler için de geçerli bir örnek vermişsiniz Xvid kodlaması ile dahi olsa bu kodlamanın farklı olabilmesi durumunda cihazın bu filmi oynat ama ya bilmesi durum ortaya çıkabilir demişsiniz yani Evdeki hesap çarşıya uymaz ya bilir o zaman x264 kodlaması için de aynı şey geçerli yani çok kafa karıştırmadan pek çok etken Olumlu ya da olumsuz sonuç ortaya çıkabiliyor durum anlaşılmıştır teşekkür ederim iyi akşamlar saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.