Şimdi Ara

DivX Oynatıcı/DVD Recorder Tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar dvd recorder hemde divx oynatıcı piyasyı arstırdım.Hem internet hem dükkanlar
    almayı düsündügüm cihaz vesteldvd-r300 fiyatrın açısından digerleriyle yarı yarıya.Dvd-r dvd-rw
    kaydetmiyo+ formatına kayıt bazı arkadaslar lg veya philips diyebilir ama dedigim gibi fiyat.Velhasıl yinede
    arkadaşlardan tavsiye öneri ve bilgilerini rica ediyorum.Not:(lütfen evime vestel gibi markaları sokmam gibi yorumlar olmasın)sevmediğim bir olay kusura bakmayın.Şimdiden teşekkürler.
    Özellikler.dvd+r,dvd+rw,dvdvideo,dvd-r,dvd-rw
    vsd,svcd,audiocd,mp3,jpeg,mpeg,cd-r,cd-rwmpeg4oynatma çalma
    .Dvd+r,dvd+rwdisklere kayıt progressive tarama
    .stereo kayıt,farklı kalitelerdekayıtyapabilme,kayıt yaparken başka program izleme,zamanlıyıcı ile önceden proranlanmış kayıt özelliği
    tabi başka cihazlarda daha +lar illaki var pause canlı yayına kaldıgı yerden kayıt vs vs....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NO FEAR 34 -- 11 Ocak 2006 1:24:30 >

• aradığın türde vestelden başka cihaz var mı ki? ben yok biliyorum. bence dvd recorder + divx player sistem alırsan daha rahat edersin. lg'nin 400 ytl lik dvd recorder'ı + voxline divx player kuracağın en ekonomik ve güzel sistem olur.
  • Öncelikle cevabın için tesekkür edrim .Ne gibi bi rahatlık acarsan iyi olur.Vestel 350 ytl fiyat yonunden zaten ekonomik
    daha asağıya fiyat bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NO FEAR 34 -- 11 Ocak 2006 20:00:24 >
  • iki ayrı cihazın olursa yazıcı kayıt için recorder'ı, oynatmak için de player'ı kulanırsın. böylece ikisinin de ömrü biraz daha uzar. vestel'de i-link girişi yok. kameradan kayıt yapmanın esprisi kalmıyor o zaman.

lg+voxline'nin maliyeti 500 ytl. aradaki farka değer bence. daha ucuz bişeylar arıyosan pc'de kayıt için iyi bir tv kartı + dvd yazıcı en ekonomik çözüm olur sanırım.
  • İlgine tekar tesekkurler.Lg nin hangi modeli soylersen tavsiyeni sevinirim.Arkadaslarla yaptıgım kritikdede
    onlarda hardiskli bir dvd recorder almamı tavsiye ettiler ama daha pahalılar.Benim amacım sadece tvden kayıt.Dedigin gibi tv kartı da dusundum ama sonra vazgectim.Kamera icinde bilgisayarda ıeee1394 girisi var zaten kamera eski bir hi8 var.Neyse kafanı sisirdim sagol tesekkur ederim.
  • sözünü ettiğim lg dvd recorder aşağıdaki linkte. teknosa'larda satılıyor.

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119992425&CS_Category=_DVD_PLAYER87&CS_Catalog=_EV_SINEMA_SISTEMI

voxline da zaten çoğu yerde var. teknosalarda da var.
  • vestelin dvd recorderını al derim kesinlikle eğer bütçen yeterse 350 ytl civarı olması lazımdı zaten dvd playerlar 200 ytl civarı 150 ytl fazla verip hem istediğin görüntüleri kayıt edip tekrar izleyebilirsin hemde divxde destekliyordu sanırım.ben philipsin 5.1 çıkışlı dvd/divx playerını almıştım 200 ytlye sonradan pişman olmuştum sana tavsiyem vestel dvd recorderdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Divx Player??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İgine tekrar tesekkurler eyvallah bluebee diger arkadas uguroz89'ada teskkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NO FEAR 34 -- 13 Ocak 2006 18:29:45 >
  • ikiside VİSİONİC TE WAR ben zaten çoğu elektronik eşyamı visionic kullanıorum divx in resmini ekliyim

• Arkadaşlar ben bir divx player almak üzereyken vestel recorder+divx playeri gördüm, almışken kayıt da yapsın diye bu cihazı aldım (02-aralık-2005'de). Aslında harddiskli Kaon uydu Receiverım olduğundan kayıt fonksiyonuna çok ihtiyacım da yoktu. Cihazda divx seyrederken altyazılar film başladıktan 10-20 dakika (desteklediği iddia edilen formatlarda) sonra kayboluyor. Defalarca vestele şikayet ettim, ar-ge'ye bildirdiler ama sorun 2 ayda çözülmedi. En son sorunun kısa süre sonra halledileceğini bildirdiklerinde tartışıp cihazı iade ettim. Kayıt fonksiyonuna gelince kayıt kalitesi iyi idi fakat cihaz genel olarak aşırı yavaş, cihazı açıp bir dvd'yi değiştirmek için 15-20 saniye bekliyorsunuz (bu o sırada elinde dvd ayakta bekleyen insana yarım asır gibi geliyor), bu arada sabırsızlanıp defalarca açma tuşuna bastığınız için ya kilitleniyor ya da açılıp yeniden kapanıyor (ekstra 15-20 saniye daha), timer'ı ritmik değil saniyeler bir hızlı bir yavaş geliyor, bilgisayardan dvd'ye çekilmiş mpeg2'leri göstermiyor. En ufak çiziği olan dvd'yi okumuyor. Yani başarılı kayıt fonksiyonu dışında bence tam bir felaket. Benim en çok bozulduğum vestel servislerinin duyarsızlığı, her seferinde argeye bildirdik deyip, asla tekrar sizi aramıyorlar, 15 gün sonra arayıp soruşturduğunuzda tekrar aynı hikayeyi dinliyorsunuz. Konuşmalarım 0800'lü numaralarında kayıtlıdır, arayıp sorabilirsiniz.
    Ek olarak: Ayrıca dvd recorder için harddiskli bir versiyon almak daha avantajlı olabilir çünkü harddisk yoksa arşivlemek istediğiniz şeyleri kaydetmek için başında saatlerce nöbet tutmanız gerekiyor, ama arşiv için değilse timer ayarlanıp bırakılabilir. Ama başı sonu belli olmayan bir dvd'de arşivlenmez. Ben uydu receiver hardiskimdekileri bile yedeklemedim, çünkü başında saatlerce bekleyecek sabrım yok.
    Harddisk olsa başını sonunu kesip, reklamları ayıklamak en ideal çözüm. Bunun için edit fonksiyonlu (kes, çıkar, yapıştır gibi) bir yazılımı olan harddiskli bir cihaza gerek var. Bu tür cihazların üretilmesi ve ucuzlamasının çok sürmeyeceğini düşünmekteyim. Önerisi olan varsa bildirsin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerirfankaya -- 16 Şubat 2006 11:48:21 >

• Harddiskli olmasa olmazmı? Bence bir DVD-RW ye kaydedilip bilgisayara aktarılarak gerekli işlemler yapılabilir. Yani DVD RW harddisk vazifesi görebilir.
  • Merhaba arkadaşlar..

Benim sorum ; Bir ev sinema sistemi almak istiyorum.Bütçem 800-850 YTL civarı ve daha yukarı çıkmam mümkün görünmüyor şu an için.Araştırmalarım sonunda SONY HT-DDW670 EV SİNEMA SİSTEMİ uygun diye düşündüm.Ancak burada bir sorun var sanırım.(Öncelikle sinema sistemleri hakkında bilgim yok,sadece forumlarda sizin gibi ustaların yazdıklarından bir şeyler öğrenmeye çelışıyorum)Bu sistemde ;

510W 5.1 AV alıcı - uydu hoparlörü ve subwoofer bileşimi
    Toplam 510 W (RMS) çıkış gücü
    Dolby® Digital, DTS® ve Dolby® Pro Logic® II dekoder
    RDS Radyo
    5 uydu hoparlörü ve subwoofer
    A/V Sync
    2 Dijital Giriş
    Çoklu Stereo

olduğunu yazıyor.Burada benim anlamadığım Bu sistemle DVD ve DivX filmleri izleyebilirmiyim.Sanki burada bir DVD eksik değilmi?
    Çok özür dilerim gerçekten bilmiyor ve ciddi olarak soruyorum.Çünkü Hepsiburada.com da aynı in iki çeşidi var.Birinde yukarıdaki gibi bilgiler verirken,diğerinde + DVD yazıyor.Link aşağıda:

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=17221 bir inceleyip yardımcı olabilirmisiniz?
    Eğer bu sisteme bir DVD gerekiyor ise ; yine araştırdığım kadarıyla DVD lerde alt yazı sorunu ve DivX lerin okunmama probleminden bahsediliyor ve ayrıca HD teknoloji denilen bir teknolojiden bahsediliyor ki;bu sanırım yakında hayatımıza girecek bir teknoloji olmalı.Bu durumda bu sete;
    SAMSUNG DVD-HD747 DVD yi ekleyebilirmiyim? eklersem nasıl olur ?Uyum sorunu olurmu?
    Bu sistemi daha çok Film izlemek için kullanmak istiyorum Yani %80 film ise %20 müzik olacak.DVD playerin linkide aşağıda:http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=9&P_ID=1591&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=107

Burada yine okuduğum bir ayrıntıyı da sormadan geçemeyeğim.Yukarıda belirttiğim SAMSUNG DVD-HD747 DVD nin Türkçe alt yazı desteği yok deniyor.Bu doğru mudur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim..

• Ayrıca; yukarıdaki yazıma ilave olarak, belirttiğim DVD player Update yapılabiliyor mu?Yardımcı olursanız sevinirim.
    Saygılarımla..
  • Sevgili Emre arkadasim. Bilgisayarda edit işlemi sabırsız bir insanın uğraşabileceği bir şey değil. Kardeşimde skystar CI modüllü dijital PC TV kartı var. PVR(personal video recorder) fonksiyonu olduğu için herşeyi direkt harddiske mpeg2 olarak atabiliyorsun. Kayıtın görüntü ve ses kalitesi mükemmel. Fakat arşiv için başını sonunu kesip edit yapmaya kalkarsan 1 saatlik bir kayıttan belirli bölümleri kesip çıkarmak, piyasadaki en hızlı işlemcili bilgisayarda bile 3 saat falan sürüyor (maltepe kökenli en profesyonal yazılımlarla bile: Ulead, Roxio, Sonic foundry-Sony). Bu yüzden onun da başında bekleyip kaydedeceğin şeyi başlatıp sonlandırmak en basiti. En güzel olay ise mpeg2'leri benim eski premiere dvd playerim direk açabiliyordu (DVD'ye dönüştürmeye gerek olmadan), ben şimdi voxline divx dvd player aldım, divx'lerde problem yok ama mpeg2 dosyalarını direk göstermiyor. Harddiskli DVD playerlarında edit fonksiyonlarını en iyi şekilde araştırmak lazım, onu belirtmek istedim. Bu arada Topfield PVR dijital harddiskli uydu receiverların edit fonksiyonu süper. Mesela gece 1-3 arası yayınlanan 2 saatlik müzik programını timer ile kaydedip. Sabah aradan sevdiğiniz klipleri seçip yeni bir dosya olarak kaydedebiliyorsunuz. 5 dakikada bitiyor. Neyse konu biraz saptı galiba. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.