Şimdi Ara

Dizel 307 (110 bg.) veya dizel Corolla (90 bg.) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben arabamı almadan önce Aynı gün içinde Dizel Focus 109 HP,Dizel Corolla 90 HP,Dizel Grande Punto 90 HP ve Dizel Kia Rio 110 HP kullanmıştım.Şu an yaklaşık 2 yıllık Focus Trend TDCİ sahibiyim
    Motor performansı açısından Focus ve Rio fişek gibiydi.Toyota kesinlikle yabana atılacak performans göstermedi ama Focusla kıyaslanmaz.Grande Punto Dizel 90 Hp turbo devreye girene kadar aynen kağnı gibiydi.Ama turbo devreye girince Grande Punto da fena değildi.Grande Punto da kullanılan motor şu an Linea da kullanılan bildiğimiz multijet motor.2 tipi var 75 ve 90 HP lik.Dediklerine göre yazılım farkı varmış sadece.Astra dizelde kullanılan 1,3 lt lik motorda bizim Fiattan bildiğimiz multijet motordan başkası değil.Sadece adı farklı

Rionun performansı beni çok şaşırtmıştı açıkcası ama birçok nedenden ötürü onu hiç düşünmedim.Toyotanın performansı hafife alınmamalı bence.Focustan daha sessizdi.Ama ben Focusun tipini özellikle motorunu çok beğendim.Focusu aldım ve çok ama çok memnunum.
    Son hız tartışmalarına gelince Focusla genelde rampa aşağı 220 gören çok kişi var.Şahsen ben 215 i geçmedim.Düz yolda 200 rahat yapıyor.Yakıt tüketimi; eğer sakin kullanırsan 100 km de 4,5-5,0 lt yi yakalarsın.(araba dolu ve tam yüklü)Yani bir depo ile rahatlıkla 1000-1100 km yaparsın.1200 yaptığını söyleyen arkadaşlar var.(ben yapmadım.950 km geldiğimde çeyrek deponun yarısı kadar yakıtım vardı )
    Yol tutuşu mükemmel bir araba.200 lü hızlarda bile araba çok stabil.Virajlarda yola yapışıyor.Ses sistemi benim ki Trend olmasına rağmen çok iyi.(Ghia larda Sony var tam anlamıyla mükemmel) İç plastik kalitesi iyi diyebilirm.Motor sesini pek almıyor ama lastik sesini alıyor.Bilinen kronik bir problemi yok(bazı trim problemleri ve ufak tefek şeyler dışında)Bakım aralığı 15000 ya a1 sen.Corollada bu 10000 km diye biliyorum
    Periyodik bakımı yaklaşık 250-300 YTL civarı.Ford da en dikkat etmen gereken şey SATIŞ ve SERVİSLER.Kesinlikle liste fiyatlarına aldanma.Liste fiyatlarının altına rahatlıkla arabayı alabilirsin.Tek yapman gereken Türkiye çapında ne kadar Ford bayisi varsa telefonla fiyat almak.Emin ol çok farklı fiyatlarla karşılaşacaksın ve kesinlikle liste fiyatının hayli altına fiyatlar alacksın.Focus Dizel Ghia için şu an 40-41 arası fiyat alabileceğini düşünüyorum.En son fiyat alan iki kişi vardı yanılmıyorsam 39 ve 41,5 e aldılar fiyatı.Bende Collection donanımıda fena değil ama illa daha zengin olsun diyorsan Ghia yı en fazla 41 e falan alırsın diye düşünüyorum.Hatta pazarlık bitince park sensörüde hediye edin falan de.Bunlar yaşanmış şeyler.Ben araba indirimdeyken dediğim bu taktikle indirim+3000 YTL aşağı almıştım.Hele ki güvenebileceğin bir Koç çalışanı varsa arabayı onun üstüne alırsan %10-15 ekstra indirim yapıyorlar.(1 sene sonra devrini alabiliyorsun)Yani eğer Focus a aklın yattıysa fiyat konusunu o kadar da kafana takma derim.Ama en önemlisi mutlaka git test yap.307-308 ne Focusla nede Corolla ile kıyaslanmaz bence.Arabanın iç hacmi çok küçük.3008 ebindim koltuğu kendime göre ayarladım sonra arka koltuğa geçtim diz mesafesi pek kalmamıştı.Neyse çok uzattım inşallah gönlüne göre birşeyler alırsın

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom239 -- 2 Eylül 2012; 23:10:18 >
  • 2006 E90 BMW 3.20D kullanicisi iken krizde Pejo 307 makyasli kasaya terfi ettim.. :) Bmw gibi bir aractan Fransiza inis hayli kotu oldu. Yol tutus bence hayal kirikligi rahatsiz gurultulu suspansiyonlar cabasi... Yanliz aracin hizlanmasi ve performansi tipine gore iyi...

20 - 35 yas arasi Pejo

35 ustu Toyota :)
  • pejo hakkında millet yazıcağını yazmış
    toyota al demiyorum ama pejo kesinlikle alma.
    alternatiflere bak derim şahsi görüşüm.
  • 3 senelik konu tarihe dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 29 Eylül 2010; 12:22:50 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.