Şimdi Ara

Dizel - ANKET (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kazazedeli Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
30
Cevap
2
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Dizel - ANKET

(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
Giriş
  • 1.6tdci 109hp 2008 model dizel focusa biniyorum. 36km/h ortlama hız ile ortlama tüketimim 4.7 litre ekranda. Mazot yüksek de olsa litre bazında az yaktığı için hala avantajlı konumdayım. Aynı şartlarda 1.4 egea aracım 7.5 litre lpg tüketmekteydi. Auris 1.6 132 lik cvt şanzımanlı aracım da aynı senaryoda 7.7 litre lpg tüketmekte idi.

1.6tdci ortlama 5 litre dersek km başına : 2.32₺

1.4 Egea ortalama 7.5 litre dersek km başına :1.91₺

1.6 Auris 7.7 litre dersek km başına : 1.96₺

Lpgli Araçlara yaktığımız benzini de eklersek dizel hemen hemen aynı değerleri görecektir. Lpgli araçlardan dizele geçince yakıta ödediğim parada pek bir değişiklik olmadı.

İş yerinde biraz seri kullandığımız megane ile 10 litrenin altını göremedik henüz araç 3500km oldu. 350 km de lamba yakıyor 1.3tce araç. 40 litre benzin alıyor renoların genelde deosu büyük olur ama bu araç şaşırttı o bakımdan.

Aynı şekilde kullandığımız 2024 1.5 e-tsi suberb var o ortlama 7.5 litrelerde dolanıyor normal akıcı sürüş yaparsak 6.0 litrelere kadar düşüyor.

• unknownartist kullanıcısına yanıt

%10'a satıyor diyorsanız satıyordur :) kendinizi kandırmayın, almanya ve bir kaç doğu avrupa ülkesi dışında dizelin satış rakamları çok düşük. Hollanda'da %1, uk'de %2.8, fransada %7.4

Dizel - ANKET

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Tr nin satış dinamikleriyle Avrupayı kıyaslamak ne derece doğru.
    Norveç’te örneğini atıp ev kıyaslaması yapsaydık o zaman, saçma olurdu ama değil mi?
    Avrupa’da senelerce sw popülerken tr de neden hiç turmadı vs vs
    Koy tdi 1.6 , koy 1.5 dci bak bakalım % kaç oluyor Türkiye de bu oran.
    Ben dizel kullanmıyorum bu arada neden kendimi kandıracam onu anlamış değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 10 Ocak 2025; 2:4:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Avrupada hala satılıyor bizde motor hacminden dolayı gelmiyor.

Kendi cümleni unutuyorsun hocam :)

Dostum ordan kastım oransal olarak deli gibi dizel satıldığı değil, piyasada hala erişilebilen dizel olduğu ve bizim ülke şartlarından dolayı bu olmadığı.
    Tabiki Avrupa da ev -hybrid satışı çok daha fazla.
    Şuan tr piyasasında mantıklı alınabilen dizel araç bi kaç model hariç yok ondan tr de dizel oranı düşük diyoruz, mantıklı model olsa çok daha fazla satar, Türk insanı emisyon muhabbetine takılmaz diyoruz.
    Yani tdi passat olsa, dci clio olsa, 1.6 tdi suv olsa bu oran böyle mi kalır güzel kardeşim çok mu zor bu çıkarımı yapmak neyi kasıyoruz bu kadar anlamıyorum

• Willian kullanıcısına yanıt

36km/s ortalama hızda manuel focusun 4.7lt yakmasının ne kadar avantajı var ki ? Bu ankara kışında 33km/s ortalama hızla 1600kg 160hp benzinli suv. Hadi bunu da beğenmezsen elektrikli var, dışarıdan şarjla 90 kuruş yakıyor :) (12.7x7/100)

Bu işin bittiğini ne zaman kabulleneceksin bakalım

Dizel - ANKET

Dizel - ANKET

Hiçbir şekilde katılmıyorum. Dizellerin üretim maliyetleri çok yüksek emisyon işlerinden ötürü. Kimse artık fazla para verip almak istemez. Ekonomik olarak bir artısı kalmadı, geleceğinin olmadığını da piyasa anladı artık. 2. elleri ağlıyor. Zamanında sıfır benzinlinin %10 fazlasına satılan araçlar 2. elde benzinlilerin altına ilana çıkıyor. Bkz 1.6tdi-1.4tsi

Sen sabaha kadar katılma kardeş, egea örneği ortada, 1.5 hybrid mi çok sattı, 1.0 turbo mu, 1.6 Mjet 1.3 mjet mi ?
    Kabul etseniz de etmesenizde bu ülkede dizel seven, seçenek olmadığı gibi alamayan benim gibi bir kitle var,
    Ama siz mutlu olacaksanız bizi yoksayabilirsiniz, sizin gibiler de bizim için yok hükmünde zaten, çoğumuzun dizel tecrübesi, benzinli tecrübesi var, neyin ne olduğunu biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 10 Ocak 2025; 12:54:0 >

Egea dizelin % kaçı bireysel kullanıcı? Max %10'dur

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.