Şimdi Ara

Dizel Araba Masraf Açar - Bir Şehir Efsanesidir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay be yorumları okudum da dizel masraf açar sözü şehir efsanesi galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemehsim

Vay be yorumları okudum da dizel masraf açar sözü şehir efsanesi galiba

Zaten öyle idi.
  • 2007 grande punto dizel.
    145.000 km yol yaptım.
    rutin bakımlarının haricinde
    150 tl yakıt pompası ile alakalı problem
    220 tl de klima ile alakalı problem çıkardı.
    başka ciddi birşey hatırlamıyorum.
    bir kez hararet yapmış, yolda kalmıştık 700 küsür tl hasar olmuştu ama garanti kapsamında halledilmişti.
  • 2010 fiat albea var şahsi aracım. aküsünü değiştirdim. eski sahibi uyduruk bi marka takmış. bijonlar yalama olmuş. onlar değişti. 2 amortisor değişti. onun dışında rutin bakım. 60 binde almıştım 2014 te. şu an 99 binde..
  • 2010 model 320d aracım vardı 2012 de almıştım 2013 ün sonuna kadar kullandım.Son 4 ayında bana 10 bin tl ya da biraz daha fazla masraf açtı. Motor suyuna yağ karışıyor diyerekten bir gittik. Radyatör Üst kapak contalar ( üst kapak diyince baya baya üst kapak yani motorun üstündeki ) değişti üstünw bilimum küçük parçalar da değişti. Adam oldu mu en sonda oldu ama eli kulağında gibiydi. Böyle her an patlar gibi geliyordu ama bilemiycem artık sattım kurtuldum çünkü

Edit:Şansızlığın o derecesi az buçuk daha öyle gitseydik motor bloğu da değişecekti.İyi tarafından bakarsak 2.0 dizele göre deli performansı vardı araçta şu ana kadar o performansı alamadım daha hiçbir araçtan o ivmelenme ani atak vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toxicated -- 13 Mart 2016; 20:58:53 >
  • Benim arabam benzinliydi yetkili serviste 40bin bakimini yaptirmistim 400 lira tuttu.Dizel otomatik D sinifi vardi merakimdan sordum araba 130binde 1200 tutmustu.
    Araclar C3 ve C5

Ekleme:Konu bence yanlis yere kaymis duzgun bakilN aracta zaten ariza olmaz.Rutin bakimlarda ne yaziyor ona bakmak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 13 Mart 2016; 21:11:29 >
  • ben bu foruma hiç güvenmiyorum, sorun çıkmazda okadarda değil yani

forumda zırt pırt dizel arabam arıza yapıyor diyenler sorvivor izliyor heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 90.000 km megane 2 1.5 dci 85 bg lik kullanmistim tek sorunu dandik bi mazot almistim 20.000 kmdeyken yol bilgisayarinda 2-3 sn enjektor hatasi vermisti sonrasi rutin bakim.

Arada benzinli astram oldu sonra onu satip dizel astra j cdti aldim tek masrafi 10 tl degerinde mazot hortumu delinmisti onun disinda rutin bakimlari var iste

Yani belirteyim megane 2 sifir km idi astra yida 6 ay once 113.000 kmde aldim su an 129.000 kmde

• cemehsim C kullanıcısına yanıt
    Dizel motorlar ağır iş motorları değil mi zaten. Kamyon,otobüs,inşaat araçları ,daha dayanıklı diye dizel motor kullanırlar. Yakıt bakımından verimli olmalarıda bunda etkendir.

Ama bizde 100 bini geçtimi araç,hayatı kaymış muamelesi görüyor. Ne kadar bakımlı olursa olsun fiyatı birden düşüyor.

2006 Toyota Corolla D4-D aracım var. 180 binde. 10 binde bir bütün filtrelerini ( iki bakımda bir değişmesi gereken yakıt filtreside dahil) değişir. Tam sentetik yağ kullanırım. Her 5 bin km de birde hava ve polen filtresini kendim alıp değiştiririm.

Ama km sinden dolayı,arabaya mezar muamalesi yaptıklarından dolayı satmaktan vazgeçtim. Dursun kapıda. Aurise baktım dizel-otomatik 40-45 TL. Yeni kasa Auris 55-60 TL. Bu nedir ya

Geçen sene direksiyon kutusunu yaptırdım. 350 TL verdim. Filtre ve yağını kendim alınca bakımı 250 TL tutuyor.

• 2010 dizel yaris sıfır almıştım, ilk dizel aracımdı biraz temkinli kullandım ilk yıl, sonra alışıp, belki de yer yer unutup benzinli gibi kullandım. 5 yıl 8 ay kullandım, tek kuruş masrafım olmadı
  • 2013 Pug 301. Bakım harici 20 lira harcadım klima temizleme için onun harici şükür 5 krş masraf çıkartmadı
  • Aracın su an 120 binde Fusion 1.6 Tdci ilk aracım 117 bin km de aldım aldığım kişi en son bakımını 108 binde yapmış bütün filtreleri ve yağını değiştirdim 250 tl tuttu ilk ay devirli acemi ve tabiri caizse eşek biner gibi bindim şimdilik bir sıkıntı yok son yolculuğumda 90-100 İ.k.m hız aralığında gittim dikkat ettim ortalama yakıt tüketimi 5.0 litreden 4.8 litreye düştü ee son zamdan sonra 100 tl lik mazotta neredeyse 1 litre mazot eksiliyor dikkat etmek lazım

• 54 binde aldim 6 sene oldu 2008 cordoba tdi. 95 k da triger seti 500 tl ye. On takim 2 kez bakim gordu toplam 450 filan. Arka kampana balata on balata 120 filan. Katalizor mudur nedir egzozda, iptali 100 tl.bagaj kapagina enerji ileten kablo demeti degisti 100tl.su an 125 binde. Bi 20 k km yi gecmez 650 civarina baski balata yla on disk takimiyla pabuclarini ister. Baski balata duruma bagli one cekilebilir.akusudur lastigidir saymiyorum. Yag degisimleri filtreler de. Ama masraf etmem gereken kapi switchleri var. Ellemiyorum.baktimda aslinda gereksiz bi masrafi da olmamış arabanin.

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Vay be arabanin motoruna senle ayni davraniyormusuz. Bende her 5 binde polenle havayi degistiririm. Nerdeyse her bakimda da yakit filtresi degistiriirm. Hep 5 30 tam sentetik kullanirim. Bi aralar hastalik gibi mobil 1 esp ve edge fln alirdim. Simdi elf koydurdum en son. Bunlara iten sebepte 4.4 lt almasi aracin.

• doblonun turbosu bitmişti 240.000 kmde, 600tl + işçilikti 2-3 yıl önce
  • anam beni kadir gecesi doğurdu sanırım 10 yıldan fazla yüksek km dizel arabalarım oldu hep rutin bakım yaptırdım ekstra bir sorun yaşamadım
  • 145bin kmde Citroen Grand Picassom var. 2009 model.
    Yag filtre balata debriyaj gibi kalemleri saymazsak
    Dizele has DPF sıvı ekleme yapıldı 130binde
    Bir de triger değiştikten sonra Alternor ses yapmaya başladı.
    O nedenle alternor değişti.

Dizel aracın benzinden farklı olarak arada bir mazot filtresi değişir.
    Benzinlide de benzer aralıklarla buji masrafı olur.

DPF sıvısı 130 bin km ömre sahip ve 250tl gibi bir ücrete eklendi. Istanbulda 31km ortalama hızda 5.8 gibi değerler yakalayan bir araç için dert edilecek masraf değil.

• 210 000 de focusum var cok sukur simdilik sorun yok

• accent era aracımız vardı 2008-11 arası 63000 km kullandık bakım dışında servis görmedi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.