Şimdi Ara

Dizel Araba Masraf Açar - Bir Şehir Efsanesidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar beyler. Suna bir aciklik getirmek gerektigini dusunuyorum. Illa ki duyarsiniz dizel alma yauv masraf acti mi 1000 2000 kacar sana. Var efendim 150binden sonra enjektor biter. Yok turbo bilmem ne olur falan filan.

Ne kadari dogrudur bunlarin?

Dizel sahibi olarak:

Arabaniz normal bakim disinda kac tllik masraf cikardi? Neydi o?

Kac kmde sorun yasadiniz?

Marka model yiliyla birlikte cevaplarsanız sevinirim.

Cevaplar icin tek tek tesekkurler arkadaslar. Hepsini okudum. Sonucta burada her markadan her kmde her sartta kullanilmis arac var. Cevaplara baktigimizda dizel arabalar kolay bozulur ve masraf acar düşüncesi tamamen yanlis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 14 Mart 2016; 12:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abi selam,şirkette 2 tane Linea kullandık üst üste.2009-2012 arası kullandığımız Linea'yı 170 binde,2012-2015 arası kullandığımız Linea'yı 150 binde geri verdik filoya.Arabalar rutin bakımlar hariç servise girmedi hiç.Sadece kaporta hasarları için girdiler,rutin bakımların dışında o kadar.Hatta bizim 170 binde verdiğimiz Linea'yı filo şirketinde ki elemanlardan biri kardeşine almış.Araba şu anda 260 bin civarlarında..Hala büyük masraf açmamış diye duydum.

En büyük etken yetkili serviste orjinal yedek parçalarla yapılan bakımlar diye düşünüyorum.

Edit:Şu anda dizel C-Elysee kullanıyoruz,6 ayda 25 bin km oldu.Hayvan gibi gidiyo,bakalım hdi nasılmış görücez.

Edit 2:Yakıtta çok önemli,hepsine Petrol Ofisinden V-Max alıyoruz,dizellerde yakıt çok önemli.PO'dan da çok memnunuz,şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 13 Mart 2016; 17:43:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Abi selam,şirkette 2 tane Linea kullandık üst üste.2009-2012 arası kullandığımız Linea'yı 170 binde,2012-2015 arası kullandığımız Linea'yı 150 binde geri verdik filoya.Arabalar rutin bakımlar hariç servise girmedi hiç.Sadece kaporta hasarları için girdiler,rutin bakımların dışında o kadar.Hatta bizim 170 binde verdiğimiz Linea'yı filo şirketinde ki elemanlardan biri kardeşine almış.Araba şu anda 260 bin civarlarında..Hala büyük masraf açmamış diye duydum.

En büyük etken yetkili serviste orjinal yedek parçalarla yapılan bakımlar diye düşünüyorum.

Edit:Şu anda dizel C-Elysee kullanıyoruz,6 ayda 25 bin km oldu.Hayvan gibi gidiyo,bakalım hdi nasılmış görücez.

Edit 2:Yakıtta çok önemli,hepsine Petrol Ofisinden V-Max alıyoruz,dizellerde yakıt çok önemli.PO'dan da çok memnunuz,şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadık.
    3 sene dizel kullandım .mazotu shell v power dan başka almadım . servisi yetkili servisten başka bir yere götürmedim. aşırı yüklenmeden kullandım .
    hiç masraf çıkarmadı. adam gibi kullanırsan hiç sıkıntı çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: selim82

3 sene dizel kullandım .mazotu shell v power dan başka almadım . servisi yetkili servisten başka bir yere götürmedim. aşırı yüklenmeden kullandım .
    hiç masraf çıkarmadı. adam gibi kullanırsan hiç sıkıntı çıkmaz.

Alıntıları Göster
    91.000 1,6HDİ Peugeot 301 bakım harici masrafı yok daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

91.000 1,6HDİ Peugeot 301 bakım harici masrafı yok daha.

Alıntıları Göster
    masraf denilen kısmı benzinli ile kıyasla fazla denmesidir motor yaptırmak enjektör değiştirmek turbo filan bu tür masraflar başladığında rakamlar yüksek oluyor yoksa sorunu olmayan arabanın zaten masrafı olmaz. bu tür masraflar birinin elinde patlıyor. sonra ver yansın haklıda ama. zaten benzinli araca karşıyım yıl 2016 hertürlü seçenek benzinliden yana ağır iş ve ticari dışında dizel bana pek mantıklı gelmiyor. sıfırda alsan km psikolojisinden dolayı edilecek değer kaybına benzinli daha uyguna geliyor zaten.

hele daha eski teknoloji dizel alacaksan içindeki motor sesi sanki kucağında çalışıyor. titreşimi yük devir çevirememe kendi kullandığın araba gibi gaz pedalına istediğin zaman basamazsın. ha sıfır alırsan bmw ve toyota dizelleri epey sessiz gerisi yine eski teknoloji gibi sarsıntılı ve gürültülü.

ben tek atmosferik motor öneririm. sadece alt devirlerde canlı oluyor diye turbolu araca binmem. her ne olursa olsun en sonunda atmosferik her türlü daha az maliyetli oluyor.

• Başlığa göre açmak zorundaydı ama açmadı nalet şey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 model C3'umuz vardi. Bu yilin basinda kaza sonrasi perte cikti. 105.000km falan olmasi lazim. Hic ekstra ariza cikarmadi. Baslarda yetkili servise goturuyorduk sonra son 7 yildir falan ozel servis. Bakimlari hep gecikirdi, hic dikkat edilmedi, tamamen hor kullanildi. Her seferinde farkli istasyondan yakit alindi. Buna ragmen gayet iyi goturuyordu motor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AHOME

2005 model C3'umuz vardi. Bu yilin basinda kaza sonrasi perte cikti. 105.000km falan olmasi lazim. Hic ekstra ariza cikarmadi. Baslarda yetkili servise goturuyorduk sonra son 7 yildir falan ozel servis. Bakimlari hep gecikirdi, hic dikkat edilmedi, tamamen hor kullanildi. Her seferinde farkli istasyondan yakit alindi. Buna ragmen gayet iyi goturuyordu motor.
    Rutin bakımlar dışında hiç masraf çıkarmadı. İnşallah bundan sonra da çıkarmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AHOME

2005 model C3'umuz vardi. Bu yilin basinda kaza sonrasi perte cikti. 105.000km falan olmasi lazim. Hic ekstra ariza cikarmadi. Baslarda yetkili servise goturuyorduk sonra son 7 yildir falan ozel servis. Bakimlari hep gecikirdi, hic dikkat edilmedi, tamamen hor kullanildi. Her seferinde farkli istasyondan yakit alindi. Buna ragmen gayet iyi goturuyordu motor.
    9 yıl 120.000 km 1.5 dci 80 hp
    5,5 yıl 100.000 km 1.5 dci 105 hp.

İkisinde de rutin bakım dışında sorun olmadı. Yakıt hep shell, bakım hep yetkili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgicarkadas

Rutin bakımlar dışında hiç masraf çıkarmadı. İnşallah bundan sonra da çıkarmaz.

Alıntıları Göster
    2011 model corsa şuan 42 bin km ye yaklaştı. Arabadan şikayetçi olmama rağmen rutin bakım haricinde bir şey çıkartmadı. Senelik bakım dışında para dökmedim araca.

2011 fiat fiorinosu vardı arkadaşın. Her 10 bin km 1 bakıma sokuyordu. Araç 200 bin i geçmişti ama baya performanslı kullanıyordu arkadaş. 2014 gibi sattı. Sattığında aracın motor ömrü %74 çıkmıştı makinada ama öyle turbosuna filan dikkat etmez hemen stop ederdi. buna rağmen turbosu sorun çıkartmadı aracın.

• 2009 model dizel getz, 240 bin km ye kadar şirkette kullandık, 58 bin kmdir de araç bende, şu an 298 bin kmde. Periyodik bakım dışında pek masraf yapmadık.

-Aküyü sarj eden alternatör bozuldu 200 tl masrafı oldu.
    -Enjektörler hiç değişmedi sadece 1 kere temizlendi ne kadar tutmuştu hatırlamıyorum.
    -Turbo daha değişmedi,turbo temizlendi,bakımı yapıldı bir kere 150 tl gibi bir şey tutmuştu.
    -triger zinciri de daha değişmedi.

Dizel motor masraflıdır düşüncesi çok doğru değil, 298 bin kmdir arıza yüzünden çıkan masraflar 600-700 tl den fazla değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 13 Mart 2016; 18:19:41 >
  • İlk doblomun 459 binde motoru bitti. Sıfır motor yapıp sattım. Yakıt olarak merter ve basaksehir shell den aldım. Denk gelirsem opetten alırdım. Gözünü seveyim multijetin. Sorunsuz harika bisey

• quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

İlk doblomun 459 binde motoru bitti. Sıfır motor yapıp sattım. Yakıt olarak merter ve basaksehir shell den aldım. Denk gelirsem opetten alırdım. Gözünü seveyim multijetin. Sorunsuz harika bisey
    2010 Model Nissan Qashqai 1.5 dci aracım 2010 Haziran ayından beri kullanıyorum şu anda 126.500 kilometre'de Maşallah 6 yıldır şu ana kadar hiç masraf çıkarmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

İlk doblomun 459 binde motoru bitti. Sıfır motor yapıp sattım. Yakıt olarak merter ve basaksehir shell den aldım. Denk gelirsem opetten alırdım. Gözünü seveyim multijetin. Sorunsuz harika bisey
    bende 3 tane dizel araba değiştirdim, toplam 200bin km kadar yapmışımdır,,,, 2 tane arabamda kızdırma bujisi değiştirdim,bunun dışında 1 tl masraf açmadılar maşallah, mazotuda hep en ucuz nerdeyse ordan alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royal_flush_ -- 13 Mart 2016; 20:20:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

2010 Model Nissan Qashqai 1.5 dci aracım 2010 Haziran ayından beri kullanıyorum şu anda 126.500 kilometre'de Maşallah 6 yıldır şu ana kadar hiç masraf çıkarmadı.

Alıntıları Göster
    2007 2.0 Dizel Avensis. 320.000 de alternatör değişti. 320.000 e kadar hiç bir masraf açmadı. İnşallah ilk ve son olur bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 13 Mart 2016; 18:35:09 >
  • 1.6 hdi 92ps 0 sorun.
    1.3 multijet 75ps 0 sorun.
  • Crdi motor cok yakar derler ama perfomans ve sorunsuzluk konusunda hiç sıkıntı çıkarmadı

Yakıt olarak bp veya opetten alırız

• 2008 dizel mmt corolla. Mart 2013 de 104.000 km de alındı. Şuanda 178.000 km de. Sadece baskı-balata degisti, diskler tornalandi ve akü değişti.

• Bende dizel 307 vardı belki bilirsiniz 0'dan 307.000 km'ye kadar bindim.

Motor ile ilgili ekstradan iki vukuatı oldu sadece :

1- Kötü yakıttan kaynaklı limp moda aldı kendini bir kere (3000 devirde gaz kesme, daha fazla devirlenmeme ve performansı kısarak kendini korumaya alma olayı), stop edip tekrar çalıştırınca düzelmişti. Serviste 120.000km ağır bakım esnasında enjektör-katalizör temizliği yapıldı +600 TL gibi bir ekstra yansıdı faturaya.

2- 207.000 km'de emme manifoldu çatlattı, çıkma manifold aldım ve hazır sökülmüşken turboya da bakım-balans yaptırdım toplamda 650 TL gibi bir para ödedim (sanayide yapıldı, serviste daha kabarık bir fatura çıkabilirdi).

Araç hala ailede. Güncel km'si 312.000, orjinal turbosu da enjektörleri de hala üzerinde, yağ eksiltmedir, dumandır, çekiştir hiç bir sıkıntısı yok maaşallahı var.

1.6 HDi eski 110 hp 16 valfli versiyon.

* Ha bir de 300.000'de ısıtma bujilerini değiştirmiştim, o da kayda değer bir para tutmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 14 Mart 2016; 13:28:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Bende dizel 307 vardı belki bilirsiniz 0'dan 307.000 km'ye kadar bindim.

Motor ile ilgili ekstradan iki vukuatı oldu sadece :

1- Kötü yakıttan kaynaklı limp moda aldı kendini bir kere (3000 devirde gaz kesme, daha fazla devirlenmeme ve performansı kısarak kendini korumaya alma olayı), stop edip tekrar çalıştırınca düzelmişti. Serviste 120.000km ağır bakım esnasında enjektör-katalizör temizliği yapıldı +600 TL gibi bir ekstra yansıdı faturaya.

2- 207.000 km'de emme manifoldu çatlattı, çıkma manifold aldım ve hazır sökülmüşken turboya da bakım-balans yaptırdım toplamda 650 TL gibi bir para ödedim (sanayide yapıldı, serviste daha kabarık bir fatura çıkabilirdi).

Araç hala ailede. Güncel km'si 312.000, orjinal turbosu da enjektörleri de hala üzerinde, yağ eksiltmedir, dumandır, çekiştir hiç bir sıkıntısı yok maaşallahı var.

1.6 HDi eski 110 hp 16 valfli versiyon.

* Ha bir de 300.000'de ısıtma bujilerini değiştirmiştim, o da kayda değer bir para tutmamıştı.
    2007 model Audi A8 var 220.000 km de hiç ekstra sorun çıkmadı.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.