Şimdi Ara

Dizel araçlarda km önemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 125k da polo dizel 1.2 tdi buldum. Km kafamı karıştırdı açıkçası kararsızım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kibitzer

688bin ve 833binlik 1.3 Multijet Albea'lar gördüm taksi. 949binlik Alfa 159 gördüm 1.9 dizel. İyi bakılırsa milyon km gider.
    Kamyon motoru kriter sayılır mı bilmem ama 80'lerin sonu 90'ların başında bir kamyon(et) markası "en uzun km boyunca rutin bakım dışında servise gitmemiş kamyon(et)" yarışması gibi birşey yapmıştı. Kendi markalarından önce 1.6 milyon km'lik, sonra da 2.5 milyon km'lik araçlar çıkmıştı. Sonrasını hatırlamıyorum, daha da yüksek km'li çıkmıştır muhtemelen.

Bahsi geçen kamyon(et) bmc fatih olabilir, bmc fabrikasında gösterimdeydi bi zamanlar 1milyon km yi anahtar değmeden tamamlamış

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Soylu

quote:

Orijinalden alıntı: superficista

Aracım 120.000 km'de 220.000 km'de olsa değiştirme niyetinde değilim. Düzenli bakımları yapıldığı sürece problem olmaz. 500.000 Km'de ticari taksiler yollarda, en güzel örnek bence.

Yalniz arac eskidikce malzeme yorulmasinan, kullanimdan dolayi problemler olur. Ama bu dizel'de olsa benzinlide olsa farketmez. LPG 'li araçlar dışında yuksek km'nin problem cikarmayacagi düşüncesindeyim.

Yaniz aracın önceki sahibi ve bakım durumu oneli bence.

Hocam taksiler dediğiniz gibi çok km yapıyorlar fakat iyi bakım konusunda aynı şeyi söyleyemicem. Çoğu taksi şahsi araç olsa bakımsız diye nitelendirirsin.

Km olayına gelince kullanıma ve bakımlarına bağlı tabi. Bi tanıdıkta C3 var 2006 model 200bine dayanmış paso bişeylerden arıza veriyor araç. Bi yeri yaptırıyorlar özeli yerden patlıyor.

Premium segment dışında dizel araç için sınır bence yıllık 30bin km. Misal 4 yaşındaki araç 160 bindeyse ülkemizde çoğu kişi almaya pek yanaşmaz veyahut 2 yaşındaki aracın 100binde olması gibi.

Merhaba,

Son paragraf ile ilgili yorumunuza katiliyorum. Boyle bir durum var.

Yalniz C3 ile ilgili verdiginiz ornegi merak ettim acikcasi. Bahsettiginiz problemler dizel motorla mi ilgili yoksa aracin elektronik aksami ilemi?

Birde arac gercekten 200.000 km'de mi? Bu bilginin dogrulugundan emin misiniz?

Bu konuda paylasimda bulunursaniz sevinirim.

Tesekkurler,

• aslında dizeller lpglilere göre daha fazla km gidiyor. Ortalama 250 binde bitiyor lpg ile binilen motorlar.
    Dizelin kullanıma göre 500 bine kadar yolu var. Ama biz araçları satmak için aldığımız için 200 binden sonra satışı zor olur
  • bence anahtar kelime bakim adam gibi kaydi olsun 200bin deki aracta alinir.

ha ben suna bakarim kisa surede yapmiş ise kiralama cikmasiysa bence o araç turşu olmustur .

• superficista S kullanıcısına yanıt
    Araç 192 veya 194 binde. Bazen elektronik aksam bazen motor hocam elektronik aksamın daha fazla olduğunu söyleyebilirim

• Almanya da olsam 400 bin de de dizel araç alırım ama bizimkilere güven olmuyor ki.Burada 250 bin km üstünü alacağımı sanmıyorum.Hayvan gibi kullanılıyor çünkü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş bakımları çok önemli dostum... bi de km yüksek olunca kullanmaya üseniyosun km yükselmesin diye..
  • 100k+ dizel araca bulaşacağına 250k benzinli araca bulaş daha iyi. en azından masrafı daha az olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım dizel 120 bine yaklastı. Hala ilk günkü gibi. Çünkü ona göre kullanıyorum. Benzinli gibi atmosferik gibi kullanırsan illa ki sorunlar olur. 200 bin e kadar alınabilir düzgün bir kontrolle.

• 260bini devirmis sw megan sirket araci var. bakımları 10binde bir yetkili serviste yapılıyor. sirket araci satılıga cikarir cikarmaz yapısma dusuncem var. hanım da km fazla falan gibi bir yanılgıya dusuyor ama ucuza bakimli araba alıcam.
  • 160 bin km de TDCİ aracım mevcut. Ben daha 500 bin km yaparım diyor bana. Maşallah.

• 232 binde dizel araba aldım 288 bine yaklaştı hiç bir sıkıntısı yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.