Şimdi Ara

Dizel araçlarda km önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
6.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba dizel araçlara bakıyorum yalnız dizel araçlardaki km önemli midir? Kaç km'ye kadar araç bakılabilir. Bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanima ve aracina gore degisir. Max 1 milyon km diyebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakımlı bir dizel motor rahatlıkla 500bin km gider. Yanlız 200bin i geçmiş dizele ülkemizde çöp muamelesi yapıldığı için 200bini geçen dizel alınmaz, alınsa satılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motora ve araca gör değişir. 500 bin rahat gider birçoğu, bakımları düzenli yapılırsa.

• Hdi, multijet motorlarda 800 bin km den fazla araç birden fazla gördüm. Araçlarda sıkıntı yoktu saat gibiydi (bakımları düzgün yapıldı dendi)

• 100.000 o gecmemis olursa iyi olur salyangozu elime almak istemem

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

100.000 o gecmemis olursa iyi olur salyangozu elime almak istemem

Veee konuyu açma sebebim olan malum meşhur konu da buydu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi 2000cc dizel araç?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracım 120.000 km'de 220.000 km'de olsa değiştirme niyetinde değilim. Düzenli bakımları yapıldığı sürece problem olmaz. 500.000 Km'de ticari taksiler yollarda, en güzel örnek bence.

Yalniz arac eskidikce malzeme yorulmasinan, kullanimdan dolayi problemler olur. Ama bu dizel'de olsa benzinlide olsa farketmez. LPG 'li araçlar dışında yuksek km'nin problem cikarmayacagi düşüncesindeyim.

Yaniz aracın önceki sahibi ve bakım durumu oneli bence.

• Çok degisken bi durum. Iyi kullanilan motorun km si dert degil. Ben cok taniyorum marstan sonra dip gazla yola cikan dizel araba sahibi. O yuzden dikkat etmek lazim.

• Benim kullandigim arac 136000de.(2014)Oyle aman aman bir performans kaybi yok.Su ana kadar standart bakimlar harici bir sey cikmadi.Tabi bakimlarinin yapilmasi, dikkatli kullanilmasi onemli..Aksi takdirde cok daha dusuk kmlerde turbo arizasi yasayanlar yok degil

• 10binden sonra yakılır dizel araç

• sıfır alsan 300 bin gider.ama bizim vatandaştan aldığın 100 bini zor görür.arabaların çektiğini pişmiş tavuk çekmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada 100k diye satılan dizellerin muhtemelen yarısı 200k zaten çokta şey etmeyin
  • 688bin ve 833binlik 1.3 Multijet Albea'lar gördüm taksi. 949binlik Alfa 159 gördüm 1.9 dizel. İyi bakılırsa milyon km gider.
    Kamyon motoru kriter sayılır mı bilmem ama 80'lerin sonu 90'ların başında bir kamyon(et) markası "en uzun km boyunca rutin bakım dışında servise gitmemiş kamyon(et)" yarışması gibi birşey yapmıştı. Kendi markalarından önce 1.6 milyon km'lik, sonra da 2.5 milyon km'lik araçlar çıkmıştı. Sonrasını hatırlamıyorum, daha da yüksek km'li çıkmıştır muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superficista

Aracım 120.000 km'de 220.000 km'de olsa değiştirme niyetinde değilim. Düzenli bakımları yapıldığı sürece problem olmaz. 500.000 Km'de ticari taksiler yollarda, en güzel örnek bence.

Yalniz arac eskidikce malzeme yorulmasinan, kullanimdan dolayi problemler olur. Ama bu dizel'de olsa benzinlide olsa farketmez. LPG 'li araçlar dışında yuksek km'nin problem cikarmayacagi düşüncesindeyim.

Yaniz aracın önceki sahibi ve bakım durumu oneli bence.

Hocam taksiler dediğiniz gibi çok km yapıyorlar fakat iyi bakım konusunda aynı şeyi söyleyemicem. Çoğu taksi şahsi araç olsa bakımsız diye nitelendirirsin.

Km olayına gelince kullanıma ve bakımlarına bağlı tabi. Bi tanıdıkta C3 var 2006 model 200bine dayanmış paso bişeylerden arıza veriyor araç. Bi yeri yaptırıyorlar özeli yerden patlıyor.

Premium segment dışında dizel araç için sınır bence yıllık 30bin km. Misal 4 yaşındaki araç 160 bindeyse ülkemizde çoğu kişi almaya pek yanaşmaz veyahut 2 yaşındaki aracın 100binde olması gibi.

• Motorun bakımına göre değişir ben 75 binde biten dci de gördüm 600 binde taş gibi multijet te gördüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba motordan ibaret değil taksilerin motoru soğumuyor sürekli yollarda motordaki aşınmaların çoğu soğuk motor oluyor.

standart kullanıcının arabası dizelse hele kışın motoru pek ısınmaz işe git gel.Oyüzden taksiler kadar uzun dayanmaz motoru.

hadi diyelim ki 500.000 km de bir dizelin motoru bitti;
    turbo
    enjektör
    partikül filtresi gibi şeyler var pahalı parçalar bunlar.

sadece motor aksamı değil arabanın diğer kısımlarıda aşınacak her parçanın ömrü var bakımları yapıldığı sürece hiçbir araba bitmez ama sürekli masraf açar.Bu masraflardan korkuyorsanız düşük km alın yok ben yaptırırım diyosanız km nin önemi yok.
  • Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    Toyota Avensis 2.0 dizel 2007 model. 325 binde turbo revizyon gördü. 320 bin gibi ötmeye başlamıştı.

• Tamamen psikolojik bir konudur km.

Ayrıca motordan daha pahalı parçalarda var şanzıman gibi, klima kompresörü gibi, direksiyon pompası gibi egr gibi bs vs

• 2 tane 0 araba alın biri dizel diğeri benzinli beygir gücleri birbirine denk olsun arka arkaya dünya turuna çıkın dizel araba daha uzun dayanır dünya turundan kasıt patlayana kadar gitme anlamında yoksa 1 arabanın ömrü dünya turunda bitmez tabiki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.