Şimdi Ara

DİZEL CLİOIII'E TUNİNG

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HEVESLİYİM YA ARAŞTIRMIŞTIM DİZEL CLİOIII LERE CHİP TUNİNG YAPIYOLARMIŞ.BENİM ARAÇ 1.5 75HP.AMA UYGULAMADAN SONRA OLUYOR 135HP.ÜSTELİK İST VE ANK.DA UYGULAYAN ABİLER VARMIŞ.FİAT İSE İST.'TE 350EUR,ANK.'DAYSA 300EUR.NEDİR BİR BİLEN VARMI YOKSA BEN KANDIRILDIM MI?

• Arkadaşım;

Özellikle son 2 yılda piyasada kibrit kutusu gibi satılır oldu bu performans arttıran zımbırtılar.Sanırım rail yoluna takılıp basınçla oynayan bir sistem size söyledikleri.Oysa chip tuning bu kadar ucuz olmadığı gibi çok zahmetli ve usta ellerde yapılmalıdır.Sana vaad edilen gücü teorikte alabilirsin.Gel gelelim sonuçlarına, rail basıncını sanırım sonuna dayayacaklar çünkü 135 hp gibi bir güç elde etmekten bahsediyoruz,keza turbo basıncı da aynı şekilde.Arada 60 beygirlik bir fark oluşacak,zaten motorun stock halde 75 hp.

Şimdi otur bir düşün derim,farz edelim ki bu gücü elde edip sana verdiler.Kaç kilometre aracını bu şekilde kullanabileceksin?

Enjektörle turboyu eline alırsın.Çünkü yukarıda bu parçalara binen yükü belirttim.Hatta rail basıncının bu denli artması sonucu enjektör işeme yapıp komple motora bile elveda edebilirsin.

Forumun Renault bölümünde chip tuning başlığı var,firma yetkilisi arkadaş sorularımızı yanıtlıyor.İstersen bir de onunla konuş derim.

• Bu da enjektörün işeme yaptığı bir 1.5 dCi motor,piston ne halde ortada...

DİZEL CLİOIII'E TUNİNG

Edit:İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xradiancex -- 7 Mayıs 2009; 0:27:01 >
  • 75 ten 135 nereye alınıor benım 110 hplık dci dan anca 140 alıoruz :D bu hesaba gore 200 olması lazım ımkansız bısey turbo buyutmeden ... 75 ten 95 olursun maksımum oda dumansız
  • Abi eywallah.dorusunuz baktım birazda o dedikleri yalan olur.çook saolun uyarılarınız için..
  • birincisi 75hp dizel clio üretilmedi.. ikincisi 85lik bile olsa clionuz chip tuningten sonraki ideal alınacak degerler 110hp civarında olmalıdır.. ama eger 65likse clionuz o zaman 85 civarında bırakılması gerekir.. Chip tuning o kutularla yapılan işlem degildir..
    Kutu takılan sistemin adı BOX TUNING'tir ancak nedense türkiyede hep chip tuning diye o biliniyor:)
    Chip beyinin (ECU) içindeki ufak bir entegredir.. Bu araçtan araca adı degişsede asıl olarak görevi aynıdır.. Chip tuning ise adı üzerinde bu chipin yeniden programlanmasıdır.. Müşterinin istekleri beklentileri ve aracın potansiyeli ne ise ona göre ideal noktalar vardır.. Bu şekilde güç alınır.. Güç alınacak motor enjektör turbo vs.vs.vs. bisürü mekanik ve elektronik aksam vardır.. Bunu en iyi yaptıracagınız firma belirler.. Fiyat olarakda 300-350€ normal fiyatlar.. Kalite istiyorsanız yaptıgı işin arkasında duracak olan firmalarla baglantıya geçin derim... Dilerseniz biz yardımcı olabiliriz.. Bizimde aracımız clio ve chip tuning yapıldı. 60 bin kmden fazla oldu ve herhangi sorun yok.. Bu sitede de yaptıgım bazı araçların sahipleri üyeler arasında.. Keyifli forumlar

• Benim araçta 2009 yeni Kangoo ve can kardeşimize yazılımı yaptırdım.Denilen gibi abartılı güç artışı olmuyor.Şuanda 110 hp gibi oldu ve 0-100 hızlanması 11 saniye sürüyor.
  • bu artışıda zaten fazlasıyla fark ettiriyor araç :) Bunlar tamamen CO2 oranları ile ilgili bir husus aslında.. Gücün büyük kısmı o limitlerden dolayı kısılıyor..
  • ABİ VALLA CANIMA MİNNET BÜYÜK BİR SIKINTIDAN KURTULDUM.YAZAN TÜM ARKADAŞLALARA TEŞEKKÜR EDERİM.DÜŞÜNDÜMDE ARACI ÇOĞU ZAMAN EŞİM KULLANUYO.ONUNDA ALTINA MODİFİYELİ ARABAYI WERİRSEK NE OLUR BİLMEM[simage][/simage].EN İYİSİ BOLE OLDUĞU GİBİ KALSIN
  • İsterse 200hp olsun bu araç 140'dan sonra sallantıya geçiyor. Esp yok ki araçta, bu araç şehir içi düşük hızlarda kullanılması daha güvenli. Ben 170km hıza çıktım ama bir de bana sorun.

Esp olmayan araçlarda yüksek hızları çıkmayı mantıklı bulmuyorum. Tehlikeli. Clio kullanan herkes için geçerli, 140 150 geçmeyi öneriyorum.
  • Alfredo ayıp bu kadarda düşürmenin manası yokki 131 ler 160 görüo nerde yaşıyosun canın amma kıymetli ben 180 gördüm en ufak bi sorunda hissetmedim ayıp yani okadarda değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Onder_PC

Alfredo ayıp bu kadarda düşürmenin manası yokki 131 ler 160 görüo nerde yaşıyosun canın amma kıymetli ben 180 gördüm en ufak bi sorunda hissetmedim ayıp yani okadarda değil

+1

harbiden ayıp

Ben 2001 model laguna ile 195km hızla ulaştığımızı gördüm(tabi ben kullanmıyorum, ehliyet için daha yaşım erken). 2001 model araba bile 195e gelince hiç sorun yok. kaldı ki Clio3 bu yeni araba ve daha sağlam olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 17 Mayıs 2009; 19:56:26 >
  • 2000 clio 1.6 sportla 220 km hıza çıktım 5.viteste limitöre girdi araba..spor yay ile gayette güzel yol tutuyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperbaba -- 19 Mayıs 2009; 1:13:24 >
  • 65 lik clio yu 85 lik yapmak bile süper olur ya. Bizdede 65 lik clio var en kısa süre içinde yaptıracağım. Ancak merak ettiğim bir konu var. 85 lik satılan araçlara chip tuning yapılabiliyormu? Yoksa bu son limitmi? eğer ona yapılıyorsa 65 lik lerede aynı oranda işlem yapılabilirmi? Yani 85bg den 100 bg çıkartmak ile 65 den 100 bg çıkartmaktan bahsediyorum. Temelde motorlar aynı o yüzden soruyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.