Halk otobüslerinde şuan mevcut,cng kullanılmakta hatta yanıp kül olanlar var.
Onların motoru, dizel motor tabanlı mı?
quote:
Orijinalden alıntı: optiarc
quote:
Orijinalden alıntı: jdmworks
Halk otobüslerinde şuan mevcut,cng kullanılmakta hatta yanıp kül olanlar var.
Onların motoru, dizel motor tabanlı mı?
Sanırım öyle pek bilgim yok aslında ama şu BMC ve güler yüz kobralardan bahsediyorum,Bursa'da 1,2 tanesi yanmış Cng'den
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
İlk gördüğümde komik geldi. Okuyunca anladım. Gerçekten yakıtın daha iyi yanmasını sağlayabilir. Fakat pompaya, enjektöre verdiği zarar? Bundan hiç kimse bahsetmemiş.
quote:
Orijinalden alıntı: guru68
unutmamak gerek ki, lpgli dizel motora kesinlikle zararlı değildir hatta kurum oluşmasını bile engeller...
Bu iş yayılırsa çığır açar. Fakat pompaya zarar vermez mi? Hiçbir akışkan sistemde sıvı-gaz karışımı kararlı değildir. Pompayı patlatır kanaatimce.
Benzer bir sisteme bende şahit oldum, tüpçü olan komşumuz kendi desoto kamyonetini aynı şekilde mutfak tüpü ile çalıştırırdı. Birde 2008 İstanbul Autoshow'da LPG montajı yapılmış bir Ford Transit vardı. Bu fuarın üzerinden 4 sene geçti, başkada LPG ile çalışan bir diesel motora şahit olmadım.
Eski motorlarda sorun değil...
Motora fazla lpg gelmesinin önüne geçin yeterli. Mormal mutfak ekipmanı ile dizel lpg yapılabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme