Şimdi Ara

Dizel motorun ömrünün dolup dolmadığı nasıl anlaşılır? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
10.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dizel motor ayrı bir uzmanlık konusu. benzinciyim, gazcıyım ben
  • Konudan biraz sapsam da dizel 2006 model Palio van aracım var.290 bim km de iken aldık arabayı iş yerinde kullanılsın diye.Ki arabanın geçmişi de şirket arabası.Araba aldığımda servis bakımlı tertemizdi.Şu an 371 bin km de, gelen geçen kullandı.Yağsız kaldı susuz kaldı.20k km yağı değişmeden kullanıldığı da oldu.Fakat makinası halen saat gibi 70 bg araba pedala dokununca koltuğa yapıştırıyor adamı .Bu araba böyle ise düzgün bakılmış bir dizel için kilometrenin önemi yoktur.
  • Motor tamiri isteyen 2005 symbol(dci) vardı biz de. Araç 200 bin de ve yag yakıyordu. Belirtileri;

Egzoz dan yanık kokusu gelmesi. Bunu aracın yalıtımı kötü ise içeri de alır zaten. Veya durdugunuz da o kokuyu rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Aracın yagını koklayınca, egzozda çıkan o yanık kokusunu yagdan da alabiliyordum. Bunu km düşük veya yüksek arabada da test ettim yanık kokusu gelmiyordu. Düşük km olanın motoru yeni zaten. Km yüksek olanında üflemesi duman atması vs yoktu.

Yağ çubugundan üfleme ve buhar atma vardı. Yogun bir şekilde buhar atıyordu.

Bunlardan kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz yag yaktıgını. Mavi duman illa olmasına gerek yok. Benim araçta atıyordu motor sogukken. Sonra yag degişimi yapıldı bakımdan geçti. Motor sogukken ki mavi duman kesildi.(5w30) Yani illa mavi duman olmasına gerek yok. Koku dan ve buhar atmasından da belli olur. Kısaca motor açılıp yıpranan parçaların degişmesi gerekiyordu. Piston segmanları vs vs. Yaklaşık 3 ile 6 bin civarı bir masrafı vardı tahmini.

Aracı lifte kaldırıp bir ustaya baktırmanız lazım motor da yag kacagı var mı diye.
    Expertiz de motor gücü önemli.(içinize sinmez ise bir kaç defa yaptırın farklı yerler de) Bunların hepsi normal ve motor gücü zayıf çıkıyorsa turbo görevini tam yapamıyordur. Revize edilmesi lazım veya yenisi ile degişim. Benim bilgilerim, tecrübelerim bunlar. Yanlışım varsa düzeltiniz.

• Nguas kullanıcısına yanıt
    2005 MODEL vw caddy
    enayi demiyelim 16750 tl ye sattım o tarihde 94 mdl corolla parasına

79 modl mercedesimiz vardı 89 da sattık o da böyle olmuştu hoşafı çıkanca piyasasının çok altında yazıp satıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.