< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardakalas -- 23 Haziran 2018; 23:11:14 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardakalas -- 23 Haziran 2018; 23:11:14 > |
herkesin ağzında bir kompresyon testi.
benzinli arabada neyse bujiyi söküp yaparsın ancak dizelde enjektörler sökülüyor arkadaşlar. öyle 50 - 100 liralık iş değil. hele araç yüksek kmde ise enjektörler yerlerine sıkıca yapışıyor ve çektirme denen aleti enjektörün üst kısmı sökülerek bağlanıp vurdura vurdura çıkartıyorsunuz ve o enjektör tekrardan kalibrasyon yapılması gerekiyor. Hangi satıcı bu işlemleri arabasına yaptırır? tanesi bin liralık parçalara? |
dizel motorda kompresyon testini unutun arkadaşlar. Mesela delphi marka enjektör olan araçlarda enjektör sökülüp takınca tekrar kodlanması gerekiyor. Yüksek kilometrelerde kod alamama gibi bir riski var ve enjektörün iç takımının değişmesi gerekebiliyor. Eğer siz kompresyon testinde ısrar ediyorsanız bu riski de almanız gerekiyor. Test yaptıracağım diye adamın arabasını bozup sonra almıyorum diyerek çekip gidemezsiniz.
|
Emin olunki kabaca yazdim. Bunun enjektor pullari, enjektor yuvasinin temizlenmesi, geri donus plastikleri var. Km yukseldikce sokerken citir citir kirilip gelir. Cogusuda sadece pompacilarda olan parcalar. Siemens enjektoru sokunce havasini tam alip yuksek gaz ile calistirmazsan kilitlenmesi falan var.
Forum herseyin en iyisini biliyor |
Yağ yakma üfleme varsa uzaklaş
|
Bende bunu merak ediyorum çok fazla dizel arabamız olmadı ama bir kamyonumuz birde megane 2 taksimiz var.
Kamyonlarda motor iyi kullanılırsa 1.5 milyon km yol yapıyor. Taksimiz ise aldığımızda 230 binde idi şimdi 257 bin felan oldu herhalde. Araç hala aldığımız gibi çalışıyor millet mi çok abartıyor bu km işini anlamadım. |
O km de atmosferik motor daha çok iş yapar. Sonuçta 50 yıllık teknoloji.
Çok var 300k km de accordlar, civicler, corollalar. Demek ki güvenebilirliği var. Lpg takılmamış ise tabiki. Dizel otomatik o km de araç için bence en önemlisi servis kayıtları. Servisinden bütün işlemleri görüp burada konu açabilirsiniz. Yok hayır sanayi bakımlı ise koşarak uzaklaş. |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardakalas -- 24 Haziran 2018; 0:27:54 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 28 Ağustos 2018; 10:0:45 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|