Şimdi Ara

Akünün bittiği nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Mersinden Ankaraya gelirken Aksaraydq yarım saat mola verdik .Moladan sınra Arabayı çalıştırmak isteyince Aküde tık yoktu. Düşündüm ki dinamo bozulmuş herhalde .Ama Akü takviyesi yapılınca sorunun aküden olduğu belli oldu .Akü bitene yakın genelde kendini belirtmez mi? Son dakikaya kadar bir sorun veremdi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Benim arabamdaki aküyü ömrünü tamamladığı için bu kış değiştirdim.

Akü tamamen bitmeden önceki son 1-2 hafta araba daha zor çalışmaya başlamıştı, marş süresi uzamıştı. Fakat bu sadece uzun süre bekledikten sonra oluyordu. Cumartesi sabahı park ediyorum atıyorum, Pazartesi sabah zor çalışıyor, fakat Pazartesi öğlen işlerimi hallettikten sonra arabaya döndüğümde sorun çıkarmıyordu. En son bir sabah hiç çalışmadı, takviye yapıp çalıştırdım, gittim yeni akü aldım.

Eski aküyü yük altında test edince belli olur zaten sorunun akü mü yoksa alternatör mü olduğu, fakat takviye ile çalıştı, yolunuza devam ettiyseniz alternatör olduğunu zannetmiyorum.

• Kutup başlarından voltmetreyle ölçüp çıkan değerlere göre zayıf güçlü demek gerekiyo diye biliyorum ama değerler ne olmalı bilgim yok maalesef.

Bi de aküde ışıklı bi göz vardır, sizinkinde var mı bilmiyorum.Orası yeşilse akü sağlam siyahsa ölmüş anlamına geliyo

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Ben de eski Akülerden edindiğim tecrübelere dayanarak sorunun Aküden olacağını hiç düşünmedim.Her gün bir sıkıntı vermeden çalışan Akünün böyle bir sorun vereceğini hiç düşünmedim. Yol yardımını çağırdım. Akü değişti. Ama yarın mutlaka sanayiye gideceğim. Akü sarj etmezse göstege panelinde bir hata mesajı vermez mi?

• Aküler birden biter yolda bırakır. Akü değişimi 3sene geçtikten sonra ara ara ölçtürmek gerek 40 altında çıkarsa değişmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oldbeer O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bu da benim içim yeni bilgi oldu

• karagece25 kullanıcısına yanıt

Bu işe yaramıyor, çünkü boştayken 12-13V gösteren bir akü, yük altında 5-6V'a kadar düşebiliyor. O nedenle özel bir aletle, aküyü yük altında test etmek gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alia A kullanıcısına yanıt

Tahminim aküden aküye durumun değişiklik göstereceği. Benim akü sorun çıkarmaya başladığında hava hep eksi derecelerdeydi, günlerce. Akücü çıkan akü 8 yıllık dedi, şaşırdı bu kadar uzun süre sorun çıkarmamasına.

Ayrıca evet, çoğu arabada akü ışığı var. Siz yine içinizi rahatlatmak için bir akücüye gidip kontrol ettirin. Araba çalışırken aküye yaklaşık 14V akım gelmesi gerekiyor, bunun altındaysa eğer alternatör sorunu olabilir. Fakat eğer sorun alternatör olsaydı, araba çalışırken yeterli voltaj üretemez, onu da araba gösterge panelinde uyarırdı.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Sorun Aküden değilmiş.Marş basmıyormuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.