Şimdi Ara

Diskin bittiği nerden anlaşılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yardımlarınızı beklediğim bir konu mevcut araç donanımından pek anlamıyorum geçen gün servise soktugum aracımda ön taraftaki disklerimin bitik oldugu tornalatmam gerektiği söylendi yakında frenlerin tutmaz dedi balatalarla beraber 550 tl fiyat verdiler kendilerine anladıgım kadarıyla cevabım aracımda herhangi bir uyarı yazısının çıkmadıgı ve frenlerimde hiç ses olmadığıydı buna cevaben aracımın balata ve disklerinde fiş olmadıgı uyarı verilemeyeceği ses konusundada ses yapmayabileceğini söylediler aracım 2015 model polo 1.4 dizel trendline paket bir kaç tanede fotografını çektim anlayan arkadaşlara göstermek için diskim bitmişmi söyledikleri doğrumu fiyat normalmi bunlar hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurtorunoglu -- 8 Ekim 2018; 17:4:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Frene basınca titreme vs. var mı?
  • Kesinlikle yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kaç km'de ?
    Diskin dış çeperinde resimde görüldüğü kadarıyla ciddi çıkıntı oluşmuş. Yani bitmiş mi bilmiyorum ama iyi durumda da değil.
  • maniavolkan kullanıcısına yanıt
    Araç 87bin km de bakım yaptırdığım sırada bunlar söylendi ama çok güvenemedim söylediklerine çünkü 650 tl ye bakımını +mazot filtresi +motor yagı koruyucusu toplam 650 tl çıkardılar bende acaba ek bir masraf dahamı çıkarıyorlar diye şüphelendim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar,

Diskin bittiği balatanın bastığı yüzey ile dış çeperinin arasındaki çıkıntı farkından anlaşılır. Üzerindeki fabrika montajı disk ise değiştirme zamanınız muhtemelen gelmiştir. 87 K kilometre iyi bir zaman. Kullanımınıza göre de değişecek bir durum tabi. Bahsettiğim çıkıntı mm hesabı olduğu için biraz el yatkınlığı isteyen bir iş, biraz anlayan birileri varsa elle kontrol edilebilir. Fren pedalında da bir boşluk yoksa sorun olmayacaktır.

Servis taktiğidir, bitik denen, mutlaka değiştirmelisiniz denen aküyü 30 K kilometre daha kullandım sonra değiştirdim, bir örnek.
  • acc4 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler değerli yorumlarınız için durum olarak şuan ona ödeme yapmam beni bayaa bi zorlayacak o sebepten ötürü hali hazırda titreme ve boşluk olmaması ses yapmaması zannedersem beni en azından biraz daha götürür düşüncesine itiyor zaten ortalama haftada 100 km anca yapan biriyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fren balata takımı 220TL civarı idi dolar olayları öncesi. Şimdi 380TL civarı olmuş internetten baktığımda. Fiyat için normal denilebilir bu yüzden.
  • Servis sizden para koparmak isteyecektir ama araca bakma mantığı şudur. Bir sonraki bakıma 10 ya da 15 bin km olsun. Fren diski bir daha ki bakıma kadar dayanır mı? Bence de zamanı gelmiş gibi.

Diskin bittiği eğer frende bir problem yoksa, titreme falan yapmıyorsa kalınlığından anlaşılır. Belirli bir kalınlığın altına inince değişmek gerekir.
  • Anladım o zaman el mahkum hiç beklemeden yaptırmak 1-2 ay gibi bir süreç bekletmek istesemde korkuyorum açıkcası fren önemli sonuçta

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.