Şimdi Ara

Ehliyet yenileme hastaneye sevk ne kadar sürdü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aranızda var mı bilmiyorum ama herhangi bir rahatsızlıktan ötürü hastaneye yolu düşen var mı? Geçen senenin onuncu ayından itibaren ehliyet yenilemek için koşturuyorum. Sizde de süreç böyle uzadı mı :(

• aile hekimi bile 2 dk göz muayenesi yapıp veriyor, özel hastane de sorgu sualsiz vermişti. sizin bir rahatsızlık mı var ?

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Her aile hekimi vermiyor.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Uyku apnesi var =( günlük yaşantıma engel değil ama heyet rapor istedi. Beklemedeyim ama çok uzadı süreç =(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt

fazla sürmüş, bir arayın ya da gidip sormak gerekebilir heyet de olsa o kadar sürmez

Yenilemeye ne gerek var? Yıllardır araba kullanırım hiç ehliyet soran olmadı, olsa da polisin ehliyetin yenilenmesi gerektiğini fark edeceğini sanmıyorum, velev ki fark etti, tamam yenileyeceğim der geçersiniz.

• Ne kadar mantıklı bir yorum? Demek kimse sizi durdurmuyor bu yüzden ehliyet yenilemeye gerek yok. O zaman sizin trafik kazası geçirmeme garantinizde vardır değil mi? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı süreçte olan birisi olarak cevap yazayım.

2022 Ağustos'ta ehliyet yenileme için aile hekiminden sağlık raporu almak istedim. Aile hekimi vücut kitle endeksi fazla olduğu için uyku apnesi bakılması lazım diye hastaneye sevk etti.

Şehir hastanesine gittim. Kbb, nöroloji, dahiliye falan gittim. Tabi bunların yarım günde bitti. Buradan uyku servisine sevk ettiler. Uyku servisine gidince 18 Kasım 2022'ye bir gece yatırıp her tarafına sensörler bağlayıp uyku apnesi bakacağız dediler. Normalde randevuya gelmeyen çok oluyormuş, bu sebeple boş yer olursa erken ararız dediler ama ehliyet için çok gelen olduğundan erken aramadılar.

18 Kasım'da gece yatmaya gittim. Kafadan bacağa, her tarafa sensörler takıp bir gece yatırdılar. Kabloları ilk görünce biraz ürkütücü oluyor ama korkma. Hepsini güzelce toplayıp yatıyorsun.

Yaklaşık 3 hafta sonra raporum çıktı. Benim raporu doktora götürmemle birlikte 1 ayı buldu. Ağır uyku apnesi* çıktı. Doktor ikinci kez gece yatacaksın dedi. 21 Ocak 2023'e randevu verdiler.

21 Ocak'ta ilk seferki sensörlerin çoğu takıldı, ayrıca cpap cihazı bağlandı. (Cpap=continous positive air pressure). Tıkalı hava yollarını açık tutmak için basınçlı hava veren cihaz. İlk başta biraz rahatsız edici olabiliyor, maske uyum sağlamadı vs ama sonra uyudum.

Bunun da raporunun çıkması yaklaşık 1 ayı buldu (araya deprem girince de uzadı biraz). 21 Şubat'ta ikinci raporumla doktora göründüm. Bundan sonra tüm uykumda bu cihaz ile uyumam için cihaz yazıldı, rapor çıkarıldı.

4 gündür bu cihaz ile uyuyorum. 3 aylık süre sonunda cihazdan aldığım uyku raporu ile tekrar doktora kontrole gideceğim. 3 aylık sonuca göre sorun yoksa ehliyetimi yenileyebileceğim. Sorun varsa tedavide değişiklik yapılacak. 3 ayı beklemeden kendin ya da cihazı aldığını medikalci ile sonuçlara bakıp tedavi basıncında falan ufak ayarlar yapabilirsin. Böylece bir 3 ay daha beklemen gerekmez.

* Ağır uyku apnesi çok tehlikeli bir hastalık. Öyle "amann, gece horluyorum ne var ki bunda" denip geçiştirilecek bir hastalık değil. Ayrıca insan kendindeki bu rahatsızlığı bilemiyor. Benim çevremde daha önce uyku apnesi teşhisi konulan kişiler vardı ama ben onlar gibi değilim, bende uyku apnesi çıkmaz diyordum ama sonucu görünce şok oldum. Sonra bu hastalığın belirtilerini okuyunca yıllardır normal saydığım şeylerin aslında bir sorun olduğunu anladım. Hastalık gece nefes alamadığın için vücudun sürekli uyanması ve bunu kalp atış hızını artırarak yapması. Bu sebeple uyku apnesi kalp hastalıklarını önemli ölçüde tetikliyor. Bende ahi denilen gece uyanma indeksi 43 adet/saat çıktı. Yani saatte 43 kez derin uykudan uyanan bir vücut varmış. Bu da kalp hastalıkları, şeker, kilo alma vs bir çok seyi etkiliyor. Hormonal dengeyi bozuyor. Bu sebeple hastalığı ciddiye al.

Bu da hastalıkla ilgili konu. Okursan faydalı bilgiler var.

https://forum.donanimhaber.com/uyku-apnesi-cpap-cihazi-ve-maske-secimi-hakkinda--31865226

• Uyku apnesi için bu teşhisi yapabilecek bir hastanede 1 gün yatmak gerekir. Benim sağlık ocağı süreci 10 dakika sürdü. Sağlık ocağı ve kaymakamlık yakın olduğu için yarım saatte tüm işlem bitmişti. Para yatırma işi de ziraat gibi devlet bankalarının online ödemeler kısmında hallediliyor.

• idemo kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun, ben aslen 20'li yaşlardan önce uyku apnesiyle tanıştım. Çok nadir dayak yemiş gibi kalkıyorum :S maskeyi makineyi ihmal etmiyorum. Tabi o dönem yönetmelikte bu tarz şeyler olmadığı için ehliyeti çok rahat aldım. Bundan sonra benzer rahatsızlık bulunan kişilerde süreç zor olacak belli ki. Aslında daha önceden ehliyeti yenileme sürecine girmek istiyordum nasip olmadı. Ama bugünleri bilseydim, kesinlikle daha erkenden işleme koyulurdum, bugün hastaneyi aradım. "Bir, iki gün dönüş yapacağız" diyorlar, şahsen hastaneden ve sağlıkçı arkadaşlarda memnun kaldım, ayrıca uyku apnesi şuan ne evrede bir yandan onuda göreceğim. Ama beklemek çok yoruyor :/

bende de uyku apnesi var cpap kullanıyorum aile hekiminden rapor aldım değiştirdim ehliyetimi hiçbir sorun yaşamadım.Aile hekiminizi değiştirip başka bir hekimden rapor almayı deneyin isterseniz.

• Ben de engelliyim heyete(sağlık kuruluna) girdikten 21 gün sonra raporu e-devlet üzerinden alabilirsin dediler bir daha hastaneye gitmedim. E-devlette raporu görüntüleyip barkodlu olarak indiriyorsunuz. Her kurumda geçerli oluyor. Bazı hastanelerde bu süre 14 gün ya da 7 gün olabiliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.