Şimdi Ara

akünün ömrünün bittiği nasıl anlaşılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
33.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 sene kullandıktan sonra araç istopken 20 dakka müzik dinledik,havalandırma açtık baktık marş basmıyor
    aracı ittirdik çalıştırdık akü doldu,daha sonra araç istopken müzik havalandırma açmadık bu şekşilde araç normal çalışıyor

ama insanda şüphe kalıyor acaba akü ömrü daha varmı diyoruz

hemen ölçüm aleti aldık 12 volt-13 volt arası çıktı diyelim akü sağlam görünüyor

bu sefer insanda şüphe kalıyor acaba akü ful dolu görünse bile içindeki bataryalar elektriği çok iyi tutmuyormu çabukmu salıyor

mesela cep telefonu 2 sene sonra ful doldurup dışarı çıkınca 1 saat sonra batarya çizgisi bir anda 1 çizgiye düşüp kapanması gibi düşünün

akünün ömrü nasıl anlaşılır,sanırım 12-13 volt ölçmek yeterli olmuyor

• Akünün suyunu kontrol edin. Eksilmişse saf su ile doldurun.
    Ölçüm aracınız varsa marş sırasında voltaj ölçün. 11 volt altına inmemesi lazım. İniyorsa yavaştan değiştirme zamanı gelmiştir.
  • geçmiş olsun... ilk olarak akü voltajını ölçeriz.. 12.70volt normal değerdir.. 12.40 ın altında her değer zayıf kabul edilir.. daha sonra aracı çalıştırırz ve voltajı tekrar ölçeriz.. şu anda alternatör devrededir ve voltaj 13.50-ile 14.50 arasında olmalıdır.. bu bize şarj sisteminin normal olduğunu ve aküyü şarj ettiğini gösterir..

elbette akünün yaşı da önemlidir ama sağlıklı bir elektrik sistemine sahip bir araçta sorunsuz çalışır.. elbette bunları yazarken aracınızda elektrik kaçağı olmadığını varsayıyorum.. eğer elektrik kaçağı varsa aküyü şarj da etsenin değiştirseniz de gene araç çalışmamazlık edecektir.. bazı akülerde dahili hidrometre vardır.. yeşil renk akü tam şarjlı.. siyah renk şarj gerekli beyaz renk ise saf su takviyesi ya da değişim gerekli demektir..

umarım fikir vermiştir..
  • Yeni nesil aküler son saniyesine kadar gidiyor zıp diye de kalıyor.Aracınızda saçma sapan elektronik problemler baş gösterirse önce aküden şüphelenin.
  • araba uyarı vermedimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Yeni nesil aküler son saniyesine kadar gidiyor zıp diye de kalıyor.Aracınızda saçma sapan elektronik problemler baş gösterirse önce aküden şüphelenin.

quote:

Orijinalden alıntı: meteg

geçmiş olsun... ilk olarak akü voltajını ölçeriz.. 12.70volt normal değerdir.. 12.40 ın altında her değer zayıf kabul edilir.. daha sonra aracı çalıştırırz ve voltajı tekrar ölçeriz.. şu anda alternatör devrededir ve voltaj 13.50-ile 14.50 arasında olmalıdır.. bu bize şarj sisteminin normal olduğunu ve aküyü şarj ettiğini gösterir..

elbette akünün yaşı da önemlidir ama sağlıklı bir elektrik sistemine sahip bir araçta sorunsuz çalışır.. elbette bunları yazarken aracınızda elektrik kaçağı olmadığını varsayıyorum.. eğer elektrik kaçağı varsa aküyü şarj da etsenin değiştirseniz de gene araç çalışmamazlık edecektir.. bazı akülerde dahili hidrometre vardır.. yeşil renk akü tam şarjlı.. siyah renk şarj gerekli beyaz renk ise saf su takviyesi ya da değişim gerekli demektir..

umarım fikir vermiştir..

quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

Akünün suyunu kontrol edin. Eksilmişse saf su ile doldurun.
    Ölçüm aracınız varsa marş sırasında voltaj ölçün. 11 volt altına inmemesi lazım. İniyorsa yavaştan değiştirme zamanı gelmiştir.

sağolun bu bilgilerin hepsi fikir verdi

uzman tv izledim evet aküde yeşil renk yanıyor,ama elektriği çok fazla saklamıyor gibi geldi yani sanki akünün 3 te 2 si tükenmiş gibi his veriyor

ayrıca araç istop ettiğimde sinyal sesi geldi,kontağı anahtarı çıkardım yine tık tık sinyal sesi geliyordu,göstergelerde sinyal ışığıda yanmıyordu,aracı kitledim açtım düzeldi,evet saçmalık yapmaya başladı gibi
    en iyisi indirimde 100 tl ye energy akü alayım 2 yıl garantili nasıl olsa yerli malı

bunlarda şu an ölçtüğüm değerler,akü yeşil ışıkta ama pat diye gidiyor 20 dakka müzikte
    dururken 12.5 volt
    12.3 volt kontak 2 de arac calısmıyor
    calısırken 13.9 volt(sarj dınamosunun verdıgı elektrık bellı olurmu)
    gosterge sabıt cıhazın

opar akü 2.5 sene oldu

• quote:

geçmiş olsun... ilk olarak akü voltajını ölçeriz.. 12.70volt normal değerdir.. 12.40 ın altında her değer zayıf kabul edilir.. daha sonra aracı çalıştırırz ve voltajı tekrar ölçeriz.. şu anda alternatör devrededir ve voltaj 13.50-ile 14.50 arasında olmalıdır.. bu bize şarj sisteminin normal olduğunu ve aküyü şarj ettiğini gösterir..

umarım fikir vermiştir..

+1

Başka söyliyecek söz kalmamış .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şönt vuracak ekipman lazım.

Yani aküne ani voltaj yükü bindirir farz edelim 20 sn. Ondan sonra akü kendini kolayca topluyorsa tamamdır. yok geri gelmiyorsa ve zorlanıyorsa, şarj edilir.

Tutmaz ise yenisi ile değiştirilir.
  • Barış195,

sana önerim ilk iş olarak aracında elektrik kaçağı var mı kontrol ettir.akü kutup başlarında oksitlenme olabilir veya kablolarda oluşacak oksitlenme voltaja karşı direnç oluşturur ve akım rahat geçemez.aracının müzik sisteminde ilave parçalar varsa (amfi,bas hoparlörü vb ve sonradan takılan orjinal olmayan teyp gibi) aracın fabrikasyon aküsü yeterli gelmez.. özellikle araçta amfi varsa ve aralıksız 20 dakika dinlersen ve akü standart bir akü ise sorun yaşarsın.. mesela eğer fabrikasyon akün 12v 60ah ise akünü 12 v 72ah bir akü ile değiştirmen doğru olur. ama il olarak araçta bir elektrik kaçağı olmadığından emin olmak en doğrusudur..
  • quote:

Barış195,

sana önerim ilk iş olarak aracında elektrik kaçağı var mı kontrol ettir.akü kutup başlarında oksitlenme olabilir veya kablolarda oluşacak oksitlenme voltaja karşı direnç oluşturur ve akım rahat geçemez.aracının müzik sisteminde ilave parçalar varsa (amfi,bas hoparlörü vb ve sonradan takılan orjinal olmayan teyp gibi) aracın fabrikasyon aküsü yeterli gelmez.. özellikle araçta amfi varsa ve aralıksız 20 dakika dinlersen ve akü standart bir akü ise sorun yaşarsın.. mesela eğer fabrikasyon akün 12v 60ah ise akünü 12 v 72ah bir akü ile değiştirmen doğru olur. ama il olarak araçta bir elektrik kaçağı olmadığından emin olmak en doğrusudur..

çakmak yuvasından fm transmitter dinliyorum araç çalışmazken fm transmıtter çalıstırdım 20 dakka sonra arac calısmadı
    bırde 20 dakka boyunca silecek almıstım sılecek su ayarı yaptım bol bol cama su atmıstım,arac calısmazken sılecek motoruda calısmıstı

marş sırasında 11 volt testini yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 16 Eylül 2012; 1:25:44 >

• Yeni konu açmak istemedim. Bakımsız akünün ömrünün bittiği nasıl anlaşılır. Ne zaman değiştirilir.

Aküm 12.40 volt gösteriyor. Ancak geçenler de kapılar fazla açık kalınca marş basmadı. 5 yıllık akü ve göstergesi yeşil gösteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.