Şimdi Ara

MOTORUN DEĞİŞİP DEĞİŞMEDİĞİNİ NASIL ANLAYABİLİRİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce başımıza gelen olayı burada yazmıştım (aldığımız arabanın km si ile oynanmış olduğunu) araba 230,000 km hesabıma göre 100,000 km düşürülmüş 130,000 gösteriyor. ama motorunda filan hiçbir sorun yok. internetten bakıyorum adamlar 170,000 de 200,000 de motoru değiştimiş. şimdi içime bir kurt düştü acaba bununda değiştirmişlermidir diye. bunu nerden anlayabiliriz ? servis kayıtlarında böyle bişe yoktu. en son 220,000 de servise gitmiş araç kısa bir süre sonra da bize satılmış lütfen yardım edin.........

• Motor değişimi olmuşsa, kastettiğiniz komple motor değişimiyse ruhsatın da değişmesi ve bunun aracın emniyetteki tescil dosyasına yeni motorun faturasıyla birlikte işlenmesi gerekir. Emniyetten bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ancak genelde araç blok patlatmadıkça komple motor değiştirmezler.

Ayrıca her 220 bin km ye gelen araçta motor değişecek diye birşey yok. Aracınız uzun yolda kullanılmış, motoru yıpranmamış da olabilir.
  • sanayide, çıkma motor takılmış olabilir mi acaba ? bu durumda fatura olmayacağı için emniyette de görünmeme ihtimali olumu acaba ? motoru bir usya göstersek bağlantı yerlerinden anlaşılabilir mi değiştiği filan ? kusura bakmayın çok fazla düşünce geçiyor aklımdan çünkü bu bizim ilk arabamız ve bu konularda acemiyiz gidip böyle bi arabaya yakalandık.
  • Herhangi bir şekilde motor bloğu değişmişse mutlaka aracın dosyasına ve ruhsatına işlenmişdir. Emniyette de kaydı vardır.

Yani motor çıkma da alınsa yine de fatura istenir. Elden de alsanız, kullanıcı ile motoru takas da etseniz onun da ayrı prosedürü var. Eninde sonunda işlenmesi lazım ruhsata. Yoksa muayenede blok üstünde yazan motor no ile ruhsattaki birbirini tutmaz.

Komple motor değişmişse bakarak kimse anlayamaz.
  • Motor blok numarası, motor sanayide değişmiş bile olsa ruhsattaki no'yu tutmaz.

Motor blok no'su ve otomobil şase numarası bir arabanın kimlik numaralarıdır.

Aklınıza yatmayan aracı kesinlikle almayın, motor blokunu kazıyıp yeni no bile basarlar.
  • Ayrıca kafanıza takacak bir durum olduğunu sanmıyorum.

Aracı zaten almışsınız. 130 bin veya 230 bindeki bir araçta motor bloğunun değişmiş olması avantajdır. Aracınızın motoru iyi durumda ise daha size uzun seneler hizmet eder.
  • Teşekkür ederim sağolun yardımcı olduğunuz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.