Şimdi Ara

spor yaparken leğen kemiğimden ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • koşarken vs. sıkıntı yok ancak olduğum yerde açma germe yaparken, high knees, yere sırt üstü yatıp bacaklarımı bükmeden kendime çekmeye vs. çalışırken leğen kemiğimle bacak ekleminin(ismini bilmiyorum) birleştiği yer hareket ederken ses çıkıyor tık tık diye. ayrıca hafiften bir ağrı da oluyor, spor yapmama engel olmuyor ancak rahatsız edici. Konu hakkında bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Yaparken Leğen Kemiğinden Ses Gelmesi

Spor yaparken leğen kemiğinden ses gelmesi, "hareket yaparken eklemlerden ses gelmesi" veya "egzersiz yaparken belden ses gelmesi" olarak da bilinen yaygın bir durumdur. Bu sesler genellikle zararsızdır ve egzersize bağlı olarak ortaya çıkar.

Bunun nedeni, eklemlerinizi çevreleyen sinoviyal sıvının harekete neden olan gaz kabarcıkları oluşturmasıdır. Bu kabarcıklar patladığında, eklemden ses gelir. Bu duruma "krepitus" adı verilir.

Leğen kemiğinizdeki eklemler, vücudunuzdaki en büyük ve en güçlü eklemlerden bazılarıdır. Bu eklemler, yürüme, koşma ve diğer aktiviteler sırasında önemli miktarda stres ve baskıya maruz kalır. Bu stres, eklemlerin zamanla hasar görmesine ve krepitusa neden olmasına yol açabilir.

Spor yaparken bacaktan ses gelmesi de krepitusa bağlı olabilir. Bacak eklemleri, özellikle diz ve kalça eklemleri, leğen kemiğine bağlıdır. Bu nedenle, leğen kemiğinde krepitus varsa, bacak eklemlerinde de ses gelmesi muhtemeldir.

Leğen kemiğinden gelen sesten endişe duyuyorsan, bir sağlık uzmanına danışmalısın. Çoğu durumda, bu ses zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, ses ağrı veya şişlik gibi diğer semptomlarla birlikte oluyorsa, bir sorun olabilir ve tıbbi yardım alman gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • daha önce yaşamış olan bilgisi olan yok mu ?
  • Eklemler şakaya gelmez. Profesyonel yardımı almayı dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

Eklemler şakaya gelmez. Profesyonel yardımı almayı dene
    çok fazla bir ağrı yok sadece elimi kolum oynatır gibi bacağımı kalçadan çok rahat oynatamıyorum. biraz daha dikkatli ısınmayı deneyeceğim devam ederse fizyoterapiste giderim.
  • Ben leğen kemiğimle ilgili çok sorun yaşıyorum.

Anatomik olarak leğen kemiğim çok iri ve geniş. Bu yüzden squat tarzı bir harekette son setimde illa zorluyor. Nedenini bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don Jose

Ben leğen kemiğimle ilgili çok sorun yaşıyorum.

Anatomik olarak leğen kemiğim çok iri ve geniş. Bu yüzden squat tarzı bir harekette son setimde illa zorluyor. Nedenini bilmiyorum
    zihin şeman ile ilgili
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bagajdan garip bir ses geliyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lanet olsun anneannem beni leğende yıkardı çocukken. Kaç kere dedim ben leğen istemiyorum diye köy yerinde anlamıyorlarki.
  • son durum nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musdi42

son durum nedir
    olay hip mobilitesi ile ilgiliymiş hocam. banded hip mobility egzersizlerine bakın.
  • Leğene su koy kaynat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.