Merhaba daha önce burada çalışan varsa; A101’e iki gün önce girdim direkt çıkabilir miyim ? Deneme süresi var mı bilmiyorum imzaladığım kağıtları bana vermediler (bir nüshasını aldım diye imza attığım halde.) Edit: Sabah görüştüm yeni personel gelene kadar 2-3 gün beklemem istendi, sonra da dilekçe yazıp çıkacağım. Benim için ihbar süresi var mı, hukuki sorun olur mu diye merak ettiğim için konu açmıştım ama yokmuş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538194B84 -- 3 Mayıs 2022; 10:57:20 > |
A101'de İşten Ayrılma Hakkında Kapsamlı Bilgi
A101'de çalışıyorsanız ve işten ayrılma süreci hakkında bilgi arıyorsanız, bu kapsamlı rehber size yardımcı olacaktır.
A101 İşten Ayrılma Şartları
- Deneme Süresi: A101'de deneme süresi 6 aydır. Deneme süresi içinde işvereniniz herhangi bir gerekçe göstermeden işinize son verebilir.
- İhbar Süresi: Deneme süresini tamamladıktan sonra işten ayrılmak isteyen çalışanlar, 15 günlük ihbar süresi vermek zorundadır.
- Sakıncalı Çıkış: Çalışan, işverene zarar verecek şekilde veya işyerinin düzenini bozacak şekilde işten ayrılırsa, işveren tazminat talep edebilir.
İstifa Süreci
İşten ayrılmak için şu adımları izlemeniz gerekir:
- İnsan Kaynakları departmanına yazılı olarak istifa dilekçesi verin.
- Dilekçede istifa tarihinizi ve ihbar süresini belirtin.
- İhbar süresini çalışarak veya karşılığında ücret ödeyerek tamamlayın.
İstifa Sonrası Alacaklar
İstifa ettikten sonra şu alacaklarınızı alabilirsiniz:
- Çalıştığınız günlere ait maaşınız
- Kullanmadığınız izinlerinizin karşılığı
- İhbar tazminatı (durant deneme süresinden ayrılanlar hariç)
Önemli Notlar:
- İstifa ettiğinizde, şirket içi e-posta adresiniz ve diğer iş kaynaklarına erişiminiz son bulacaktır.
- İşten ayrıldıktan sonra, şirketle ilgili gizli bilgileri ifşa etmemeniz gerekir.
A101'de işten ayrılma süreciyle ilgili daha fazla bilgi için insan kaynakları departmanıyla iletişime geçebilirsiniz.