Şimdi Ara

COROLLA İLK AKÜ ÖMRÜ NE KADAR ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
34.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2004 yılı aldıgım arabamın aküsünü halen kullanıyorum. Hiç bir şikayetim olmadı..Tam dört yıl doldu...beşinci yıla girmek üzereyim...Çok temiz ve dikkatli kullanıyorum. Aynı anda çok fazla elektrik tüketimi yapmıyorum..Bu orjinal Corolla nın üzerindeki akü kaç yıl dayanır ? Degişen varsa kaç yılda degiştiniz ? Sakin ol tam 6 yıl dayanır diyen arkadaşlrım var..En çok 4 yıl gider diyenler var...Kış ortası karda kışta yolda kalmak istemiyorum...Akü göstergesi devamlı yeşil....Bir aksilik yok...Bildiklerinizi yazınız...Saygılarımla.. SONRADAN TAKILAN HİÇ BİR AKÜ İLK AKÜ KADAR DAYANMIYOR...NEDEN ? FABRİKADA ÖZEL AKÜMÜ TAKIYORLAR ? ADAPAZARINDA ÇALIŞAN VARSA YAZSIN LÜTFEN....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Kasım 2008; 20:01:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toyota Corolla Akü Ömrü

Toyota Corolla'nın akü ömrü, sürüş alışkanlıkları, iklim koşulları ve akünün kalitesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak, Toyota Corolla akülerinin 3 ila 5 yıl ömür sürdüğü tahmin edilmektedir.

Toyota Orijinal Akü

Toyota Corolla'nız için en iyi akü, Toyota'nın orijinal ekipman (OE) aküsüdür. Bu aküler, aracınızın özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır ve optimum performans ve güvenilirlik sağlar.

Toyota Corolla 1.4 D-4D Aküsü Kaç Amper?

Toyota Corolla 1.4 D-4D modelleri için önerilen akü kapasitesi 60 Ah'dir.

Toyota Corolla 1.33 Akü Kaç Amper?

Toyota Corolla 1.33 modelleri için önerilen akü kapasitesi 45 Ah'dir.

Toyota Corolla 1.6 Kaç Amper Akü Kullanılır?

Toyota Corolla 1.6 modelleri için önerilen akü kapasitesi 60 Ah'dir.

Toyota Corolla 1.33 Life Akü

Toyota Corolla 1.33 Life modelleri için özel olarak tasarlanmış bir akü, Toyota Corolla 1.33 Life aküsüdür. Bu akü, aracınızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere optimize edilmiştir.

Corolla akünüzün ömrünü uzatmak için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Akünüzü aşırı sıcaktan ve soğuktan koruyun.
    • Kısa mesafelerde araç kullanmaktan kaçının.
    • Aracınızı uzun süre çalışır durumda bırakmayın.
    • Akü bağlantı noktalarını temiz ve korozyonsuz tutun.

Akünüzün ömrünün dolduğunu düşünüyorsanız, bir profesyonelden test ettirin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1997 model corollamın aküsü değişmeye gittiğim zaman vatandaş bana bu akü tam 7 senelik demişti..

mutlu 40 amper akü idi..

hayret ettim hatta sol elimdeki işaret parmağımla kafamı kaşır gibi yaptım şaşkınlıktan
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman53

1997 model corollamın aküsü değişmeye gittiğim zaman vatandaş bana bu akü tam 7 senelik demişti..

mutlu 40 amper akü idi..

hayret ettim hatta sol elimdeki işaret parmağımla kafamı kaşır gibi yaptım şaşkınlıktan
    Sn Taşkafa;
    Eski aracımda (clio symbol) İnci akü vardı...Yedi yıl kullandım...Çok memnun kaldım...
    Hiç korkmayın...Akü öyle tak diye bitmez...Bir iki kez size sinyal verir...Ama üçüncüyü zorlamayın...O anda değiştirin...Bende öyle oldu,iki kez sinyal verdi,dinlemedim...vurdurup devam ettim...üçüncüde,madem öyle,al sana dedi...tamamen gitti...Kenara çekip gidip akü aldım...

• quote:

Orijinalden alıntı: eminkeskin

Sn Taşkafa;
    Eski aracımda (clio symbol) İnci akü vardı...Yedi yıl kullandım...Çok memnun kaldım...
    Hiç korkmayın...Akü öyle tak diye bitmez...Bir iki kez size sinyal verir...Ama üçüncüyü zorlamayın...O anda değiştirin...Bende öyle oldu,iki kez sinyal verdi,dinlemedim...vurdurup devam ettim...üçüncüde,madem öyle,al sana dedi...tamamen gitti...Kenara çekip gidip akü aldım...

Alıntıları Göster
    spring de akü 2 senede bitti. Bravada ise 8 sene kullandım ve öylece sattım. Akü işi şans mı desem !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: İSTANBULLUHOCA

spring de akü 2 senede bitti. Bravada ise 8 sene kullandım ve öylece sattım. Akü işi şans mı desem !!!

Alıntıları Göster
    Bende 2004 de arabayı 2005 olarak aldım hala akü değiştirmedim.Akünün markasınıda bilmiyom.Motorla işim olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lujin

Bende 2004 de arabayı 2005 olarak aldım hala akü değiştirmedim.Akünün markasınıda bilmiyom.Motorla işim olmuyor

Alıntıları Göster
    benim aküde hala fabrika çıkışı akü.maaşallah taş gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diveman

benim aküde hala fabrika çıkışı akü.maaşallah taş gibi..

Alıntıları Göster
    sevgili taşkafa

takdir edersiniz ki akünün ömrü doğru kullanımla ilgili olduğu gibi, yaşanılan yerin iklimiyle de ilgili.

sizin söylediğiniz şeyi ben bugün eniştemle konuşmuştum. kışın ortasında ben de kalmak istemiyorum. benim de ışık yeşil ama Angaranın soğuğuyla İstanbul un soğuğu bir değil. Her an akü elimde kalacakmış gibi hissediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dondurmaci

sevgili taşkafa

takdir edersiniz ki akünün ömrü doğru kullanımla ilgili olduğu gibi, yaşanılan yerin iklimiyle de ilgili.

sizin söylediğiniz şeyi ben bugün eniştemle konuşmuştum. kışın ortasında ben de kalmak istemiyorum. benim de ışık yeşil ama Angaranın soğuğuyla İstanbul un soğuğu bir değil. Her an akü elimde kalacakmış gibi hissediyorum.

Alıntıları Göster
    Geçen bir forumda mesaj okumuştum, böyle bir durumda test edinizi demiş; arabayı yeni çalıştırınca aractaki bütün elektrikli cihazları açın demiş. klima, ışıklar, teyp vb. 5-10 dk sonra kontağı kapatıp aracı hemen çalıştırın demiş. Hiç sorunsuz çalışırsa akü daha yenidir, yok biraz zorlanırsa ömrünün sonuna geliyor demektir, demişti.

Test her ne kadar mantıklı gelse de ne kadar işinize yarar bilemiyorum.

Şahsen aynı durumda olsam, aracı şehir içinde kullanıyorsam, gittiği yere kadar kullanırdım. Bi tane akü satan yerinde telefonunu bulundururdum, akü biterse tel.açıp aküyü kap-gel derim. Gelip takar gider, en fazla bi 5-10 ytl fazla alır...

• quote:

Orijinalden alıntı: birtasarimci

Geçen bir forumda mesaj okumuştum, böyle bir durumda test edinizi demiş; arabayı yeni çalıştırınca aractaki bütün elektrikli cihazları açın demiş. klima, ışıklar, teyp vb. 5-10 dk sonra kontağı kapatıp aracı hemen çalıştırın demiş. Hiç sorunsuz çalışırsa akü daha yenidir, yok biraz zorlanırsa ömrünün sonuna geliyor demektir, demişti.

Test her ne kadar mantıklı gelse de ne kadar işinize yarar bilemiyorum.

Şahsen aynı durumda olsam, aracı şehir içinde kullanıyorsam, gittiği yere kadar kullanırdım. Bi tane akü satan yerinde telefonunu bulundururdum, akü biterse tel.açıp aküyü kap-gel derim. Gelip takar gider, en fazla bi 5-10 ytl fazla alır...

Alıntıları Göster
    Herkese merhaba,
    2001 model Corolla'mı 5 yıl kullandım ve sattığımda hiç sorunsuz orjinal aküsü vardı.Şimdiki aracım Corolla HB 3 yaşında ve sorun yok ,yanlız bir dönem araca fazla binmedim ve garajda yattı ( yazın yaklaşık 3 ay ) marşta veya çalışmada bir sorun yapmasa da farkettiğim şey aküdeki yeşil olması gereken işaret siyaha dönmüştü.Akücülere danıştığımda yatmaktan akünün boşalmaya başladığı bu şekilde kullanırsam uzun sürede normale döneceğini ve dinamo artı diodları zorlayabileceğini söyleyip araçtan söküp dışarda şarj ettirmemin daha yararlı olup dinamoyu yormayacağını söylemişlerdi. Hatta cok boşalmış aküyü kullanırsak dinamoya çok yük binip ısınacağını söyleyip beni uyarmışlardı.
    Ben tam o dönemde uzun bir yolculuğa çıktım İstanbul -Marmaris. Yolda dinamo ısısını her durduğumda kontrol ettim ve Marmarise vardığımda akü dolmuş işaret yeşile dönmüştü.Bu şekilde akü hakkında bilgi sahibi olmuştum ve akücüler sürekli çalışan ve dikkatli kullanılan araçların ( Yatmayan) aküsünün daha uzun ömürlü olduğunu söylemişti.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi step-team -- 23 Kasım 2008; 15:15:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: step-team

Herkese merhaba,
    2001 model Corolla'mı 5 yıl kullandım ve sattığımda hiç sorunsuz orjinal aküsü vardı.Şimdiki aracım Corolla HB 3 yaşında ve sorun yok ,yanlız bir dönem araca fazla binmedim ve garajda yattı ( yazın yaklaşık 3 ay ) marşta veya çalışmada bir sorun yapmasa da farkettiğim şey aküdeki yeşil olması gereken işaret siyaha dönmüştü.Akücülere danıştığımda yatmaktan akünün boşalmaya başladığı bu şekilde kullanırsam uzun sürede normale döneceğini ve dinamo artı diodları zorlayabileceğini söyleyip araçtan söküp dışarda şarj ettirmemin daha yararlı olup dinamoyu yormayacağını söylemişlerdi. Hatta cok boşalmış aküyü kullanırsak dinamoya çok yük binip ısınacağını söyleyip beni uyarmışlardı.
    Ben tam o dönemde uzun bir yolculuğa çıktım İstanbul -Marmaris. Yolda dinamo ısısını her durduğumda kontrol ettim ve Marmarise vardığımda akü dolmuş işaret yeşile dönmüştü.Bu şekilde akü hakkında bilgi sahibi olmuştum ve akücüler sürekli çalışan ve dikkatli kullanılan araçların ( Yatmayan) aküsünün daha uzun ömürlü olduğunu söylemişti.

Saygılar.

Alıntıları Göster
    sayın taşkafa bu devrin aküleri eski aküler gibi değil. artık eskisi gibi 2 senede ölen akü yok en kötüsü 3-4 sene gidiyor. benim eskiden doğan L arabam vardı fabrikanın taktığı akü 7 yıl gitti sonra yine aynı marka aküden taktırdım o da 7 sene gitti ama son demlerinde asit taşırmaya başlamıştı yani ben 1 sene fazla kullanarak aküyü zorladım size akü 6 sene gider diyen kişi doğru söylemiş ( Ankara Şartlarında) hiç endişe etmeyin 2 kış daha işinizi görür. ama 7. seneyi zorlamayın sizi rezil edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: akköprü

sayın taşkafa bu devrin aküleri eski aküler gibi değil. artık eskisi gibi 2 senede ölen akü yok en kötüsü 3-4 sene gidiyor. benim eskiden doğan L arabam vardı fabrikanın taktığı akü 7 yıl gitti sonra yine aynı marka aküden taktırdım o da 7 sene gitti ama son demlerinde asit taşırmaya başlamıştı yani ben 1 sene fazla kullanarak aküyü zorladım size akü 6 sene gider diyen kişi doğru söylemiş ( Ankara Şartlarında) hiç endişe etmeyin 2 kış daha işinizi görür. ama 7. seneyi zorlamayın sizi rezil edebilir.

Alıntıları Göster
    bir abimle beraber aynı anda fiat marea araç almıştık. o 3 sene ben 3.5 sene sonra değiştirmek zorunda kaldık. aküyü değiştirken erken olduğunu düşünmüştüm. akü kullanımla olduğu kadar özellikleriyle de önemli. akü firma garantisine girmiyor. dolayısıyla bir firmanın maliyet arayışıyla daha kısa ömürlü akü takması olabilecek bir durum. ama piyasadan aldığınız iyi bir akünün 5 seneden önce sorun çıkarmaması lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: 1drader

bir abimle beraber aynı anda fiat marea araç almıştık. o 3 sene ben 3.5 sene sonra değiştirmek zorunda kaldık. aküyü değiştirken erken olduğunu düşünmüştüm. akü kullanımla olduğu kadar özellikleriyle de önemli. akü firma garantisine girmiyor. dolayısıyla bir firmanın maliyet arayışıyla daha kısa ömürlü akü takması olabilecek bir durum. ama piyasadan aldığınız iyi bir akünün 5 seneden önce sorun çıkarmaması lazım..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: 1drader

valla benim 1993 model tempranın orjinal aküsü 7 yıl gitmişti sanırım İNCİ idi, Scenicin Aküsü de 5 yıl dayandı, bence akü kalitesi mutlaka önemli ama asıl kullanım şartları daha önenli, marştan sonra kısa yol yapan araçlarda daha çabuk ölüyor maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: eminkeskin

Sn Taşkafa;

Alıntıları Göster
    Bir tanıdığım Şahin aracındaki aküsünü tam 8 sene kullanmış ve zamanında yapılan bir kampanyada bu sayede armağan kazanmıştı!

Ben araçlarımı en fazla 3 sene kullandım hiç problem yaşamadım.

• 2002 de aldığım lada samaranın aküsü üzerinde gelmişti yeni değiştirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

2002 de aldığım lada samaranın aküsü üzerinde gelmişti yeni değiştirdim
    2005 model 1 eylül 2004 de trafiğe çıkan corollamın aküsü 16 ağustos 2011 tarihinde bitti ve akü takviyesi yapmak zorunda kaldık. keşke 15 gün daha sabretseydi de 6 yıl rekorunu kırsaydık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mister Blöf

2005 model 1 eylül 2004 de trafiğe çıkan corollamın aküsü 16 ağustos 2011 tarihinde bitti ve akü takviyesi yapmak zorunda kaldık. keşke 15 gün daha sabretseydi de 6 yıl rekorunu kırsaydık

Alıntıları Göster
    Bu yazıyı tatilde bir internet Cafede yazıyorum...Yıllar önce yazdığım bu yazıya ek bırakıyorum...DAHA AKÜ DEĞİŞTİRMEDİM. İki ay önce ücretsiz kontrol kampanyası için İstanbul Dolapdere TOYOTA servise gittim..Akü yeşil işaret veriyor...Ama değişelim iyi olur dediler....Peki değişirim hele gidiyor deyip sıvıştım..Daha 96.000 Km. deyim....Akü sağlam....Bir şikayetim yok..ÇOK ŞÜKÜR..Yalan veya palavra yazmıyorum...İşte plaka...34 AY.......5 x x 2 .. Alım tarihi 15 Aralık 2003 - ....Bu güne kadar.... Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Nisan 2013; 23:03:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Bu yazıyı tatilde bir internet Cafede yazıyorum...Yıllar önce yazdığım bu yazıya ek bırakıyorum...DAHA AKÜ DEĞİŞTİRMEDİM. İki ay önce ücretsiz kontrol kampanyası için İstanbul Dolapdere TOYOTA servise gittim..Akü yeşil işaret veriyor...Ama değişelim iyi olur dediler....Peki değişirim hele gidiyor deyip sıvıştım..Daha 96.000 Km. deyim....Akü sağlam....Bir şikayetim yok..ÇOK ŞÜKÜR..Yalan veya palavra yazmıyorum...İşte plaka...34 AY.......5 x x 2 .. Alım tarihi 15 Aralık 2003 - ....Bu güne kadar.... Saygılarımla....

Alıntıları Göster
    konuyu açan arkadaşım....2007 corolla d4d var bizde 2006 eylül trafiğe çıkışlı....aracı bayiden aldığımızdaki aküsü 65 amper mutlu akü idi...bundan 2 ay önce fln aracın içini temizlerken...müzik açık kaldı 1,5-2 saat civarında ...akü boşaldı tabi haliyle...akü takviyesi yaptık..normale döndü neyse.dolu dolu 5 senelik akü bizimkisi. geçen günlerde bizim peder bey akü bakmaya gitti...aracın aküsü %85 şarj edio olarak gözüktü. ustalar kışı atlatana kadar fazlasıyla idare eder.boşuboşuna alamaya gerk yok yani dedi...bilginize sunuyum dedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaydeli

konuyu açan arkadaşım....2007 corolla d4d var bizde 2006 eylül trafiğe çıkışlı....aracı bayiden aldığımızdaki aküsü 65 amper mutlu akü idi...bundan 2 ay önce fln aracın içini temizlerken...müzik açık kaldı 1,5-2 saat civarında ...akü boşaldı tabi haliyle...akü takviyesi yaptık..normale döndü neyse.dolu dolu 5 senelik akü bizimkisi. geçen günlerde bizim peder bey akü bakmaya gitti...aracın aküsü %85 şarj edio olarak gözüktü. ustalar kışı atlatana kadar fazlasıyla idare eder.boşuboşuna alamaya gerk yok yani dedi...bilginize sunuyum dedim...

Alıntıları Göster
    bu arada BOSCH marka akünün 65 amperi,diğer akü markalarının 72sine 75ine fln tekabül ettği duyumunu aldım...20 lira fzla ver bosch al diolar....ne kadar doğru bilemicem...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaydeli

bu arada BOSCH marka akünün 65 amperi,diğer akü markalarının 72sine 75ine fln tekabül ettği duyumunu aldım...20 lira fzla ver bosch al diolar....ne kadar doğru bilemicem...

Alıntıları Göster
    Buraya da yine BOSCH reklamı koymayı ihmal etmemişsiniz...Pes yani....Bahsettiğim akü Arabamın üzerindeki 40 Amperlik MUTLU AKÜ....Gerçek ve katışıksız Türk malı...Aha reklam böyle olur...Tam 7. yılın içindeyim..Yalan diyen varsa servisten sorsun...İki ay önce oradaydım....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Eylül 2011; 19:44:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Bu yazıyı tatilde bir internet Cafede yazıyorum...Yıllar önce yazdığım bu yazıya ek bırakıyorum...DAHA AKÜ DEĞİŞTİRMEDİM. İki ay önce ücretsiz kontrol kampanyası için İstanbul Dolapdere TOYOTA servise gittim..Akü yeşil işaret veriyor...Ama değişelim iyi olur dediler....Peki değişirim hele gidiyor deyip sıvıştım..Daha 96.000 Km. deyim....Akü sağlam....Bir şikayetim yok..ÇOK ŞÜKÜR..Yalan veya palavra yazmıyorum...İşte plaka...34 AY.......5 x x 2 .. Alım tarihi OCAK 2004 - ....Bu güne kadar.... Saygılarımla....

Aküle fazla inatlaşmamak lazım zayıf akım aracın elektronik devrelerine kalıcı hasar verebiliyor bence yeni bir akü alın sonradan pişman olmayın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.