Şimdi Ara

Dizel yakıtta, Megane 3 mü Astra J mi? Hangisini alalım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
12.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.5 dci 0-100: 11sn
  • Tasarım:Astra
    rahatlık:Megane
    konfor:Megane
    performans:Megane
    ekonomi:Astra
    uzun yol:Megane
    kısa yol:Astra

Astra 1.4 140HP Cosmo Full araçta yaklaşık 400 km'ye yakın yolculuk yaptım Astra izlenimimi anlatayım size

Öncelikle aracın yol tutuşu harika diyebilirim yüksek süratlerde 200+ güven veriyor pek hissettirmiyor.

Araç full donanım siyahtı görünüm olarak çok başarılı diyebilirim gerçekten çok tatlı ve sportif bir tasarımı var.

İç Mekan olarak Astra çok iyi (iç mekan ambiansı,aydınlatma,görünüm) fakat bazı ufak tefek yerlerde kalitesizlik göze çarpıyor (kapı kolları,alt torpido çekmecesi,)

Benim bindiğimde deri koltuk vardı o koltuklar yokmu o koltuklar son derece rahatsız oldum yol bitse de kurtulsam diye dua ettim diyebilirim o derece rahatsız çok yorgundum fakat koltukların biçimi yüzünden bir türlü rahat edemedim kendi aracımın koltuklarını aradım kesinlikle.(Aracım yeni aveo)

Koltuklar bel dayanamanın bittiği yere doğru aşağıya doğru meyil verilmiş bu çok rahatsız etti beni önde ve arkada rahat edemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

1.3 motorla çile çekene kadar aynı paraya 1.5 110'luk Megane çok daha mantıklı bir seçenek.

+1 eğer motor seçenekleri oysa opel almak saçma olur.. sonuçta renault da kendini geliştirdi
  • 3,5 senedir. Megane kullaniyorum,masallahi var...Yakit olsun,performans olsun,yol tutus olsun..Kesinlikle kronik bir arizasi yok aracin...Ulkemiz de Renault daha avantajlidir..2.eli olsun,servis olsun...Opel serviste musteriye nasil kitlerim diye dusunen bir firma ne yazik ki...Ben o pancar motora o kadar para bayilmam hocam..C segmenti bir arac aliyorsam biraz da performans ararim...Ozellikle uzun yolda sollamalar da farki hissediyorsunuz...yoksa 14 saniye de 0-100 Km/s ulasan B segmenti arac da alabilirim ki,cogu B segmentin araci Opel Astra'dan kalkis da vs daha performansli....Yakit olarak ikisi de sizi uzmez..Opel Astra tasarim olarak daha sik yalniz..Daha iyi yol tutusa sahip...Ic dizayni daha sik...Iscilik hemen hemen ayni kaliteyi sunuyor...Ancak hem performans,yakit tuketimi,3 sene garantisi ve daha donanimli olmasi nedeniyle dusunmeden Megane derim...Megane'da tasarim olarak sportif bir arac...Saygilar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğiniz kasa değil de bir önceki kasa 1,3 dizel astra kullandım biliyorum. yakıt olarak 110 luk megane dan ort daha fazla yada hemen hemen aynı diye düşünüyorum.
    ancak inanılmaz kötü bir araç. ne çekiş var ne kullanım rahatlığı. nasıl o aracı alıyorlar anlamıyorum. çok yakın bir arkadaşımda var. 6. vitesi pek kullanmıyorum diyor neden diyorum çekmiyor diyor. 110a sabit liyormuş ama 5.viteste.
  • Tabiki megane
  • o kadar para verecen 100 e 14 saniyede çıkacak
    1.6 ferrari olsa onun gibi
    megane Kesinlikle

• Teşekkürler yorumlar için.

Bir kaç bayi daha gezip bir iki test sürüşü daha yapmayı planlıyorum. Karar vermek zor gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toruk_makto

Teşekkürler yorumlar için.

Bir kaç bayi daha gezip bir iki test sürüşü daha yapmayı planlıyorum. Karar vermek zor gerçekten.

karar vermenin zor olduğu bir taraf yok.
    Bulunduğu fiyata en iyisini almaktır konu.
    Eğer bozuk yola sokmayacaksan,acemi değilsen şoför olarak,dizel kullanım karakteristiğini biliyorsan,apaçi gibi arabayı bağırtıp çağırtmayacaksan,bakımını kesinlikle aksatmayacaksan tartışmasız olarak 110bg megane alınır.
    Fakat bunlardan birini bile yapıyorsan doğruca opele alalım seni.
  • Astra'nın üstün olduğu yöneler sürüş dinamikleri, yani yol tutuş ve direksiyon... Tasarım göreceli bir kavram ancak bence tasarım olarak da Astra avantajlı.

Megane ise iç mekan malzeme ve işçilik kalitesi, motor performansı yönünden önde. Ayrıca kalite ve sorunsuzluk olarak da maalesef artık Renault Opel'in önünde... Başlıktaki yorumcular genel olarak Opel'in daha kaliteli ve sorunsuz olduğunu iddia etmişler ama gerçekte durum hiç de öyle değil, Opel sorunsuzluk konusunda son yıllarda oldukça başarısız bir firma... Bunlara bir de fiyat/performans avantajı eklenince, bence Megane doğru tercih olur. HB Megane'ı çok iyi bilmiyorum ama Astra J'nin arka koltukları da çok dar, bu da önemli bir handikap...

Bence sadece performans için bile Megane Astra'ya tercih edilir. Yanlış anlaşılmasın çok sakin araç kullanır, kimseyle yarış/kapışma vs içine girmem. Ancak araç yüklü olduğunda, uzun yolda, ya da ani hızlanma gereksinimi duyulduğunda performans çok önemli oluyor ve sürüş konforunu çok arttırıyor. Daha önce düşük performanslı bir araç almış ve pişman olmuştum...

Ancak Megane alacak olsam, hem daha geniş iş hacmi (özellikle arka koltukların daha geniş olması, bagajı zaten söylemeye gerek yok), hem ithal olduğu için (yol tutuşu ve malzeme kalitesi daha iyi) Megane Sport Tourer tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Ekim 2012; 12:07:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: toruk_makto

Teşekkürler yorumlar için.

karar vermenin zor olduğu bir taraf yok.
    Bulunduğu fiyata en iyisini almaktır konu.
    Eğer bozuk yola sokmayacaksan,acemi değilsen şoför olarak,dizel kullanım karakteristiğini biliyorsan,apaçi gibi arabayı bağırtıp çağırtmayacaksan,bakımını kesinlikle aksatmayacaksan tartışmasız olarak 110bg megane alınır.
    Fakat bunlardan birini bile yapıyorsan doğruca opele alalım seni.

dediğiniz gibi bakımlı ve düzgün kullanırsanız kesinlikle 1 sorun bile çıkarmaz

• bende aracımı alırken en çok istediğim araçtı opel astra. gerçekten hem iç dizayn hem dış görünüş hem malzeme kalitesi olsun çok uçuk fiyatlara satılan golf ve giulietta'yı saymazsak sınıfının en iyi aracı bana göre. Ama gel gör ki öyle kötü bir motoru varki sırf o motor yüzünden astra sevdamdan vazgeçmek zorunda kaldım. böyle ağar bir araca 190 nm tork ne demek ya ve durun daha bitmedi 2012 senesinde hala 5 vitesli araç var. Tabii ki yollarda yarış yapmıyoruz ama şehirler arası yollardan gidiş geliş tek şeritli yollarda karşı şeritten uzaktan araba gelirken araba sollıyacağım diye ecel terleri dökmek, yokuşlarda aracın bayılması vs. böyle güzel bir araca böyle kötü bir motoru layık gören ve hala adam gibi 1600 cc aşağısı bir dizel motor yapamayan ya da satın alamayan opel'e koca bir

Dolayısı ile sırf motoru için bile megane alınır diyorum yakıt olarak düz yol cc açık opel daha az yakar ama iş rampaya, araç sollamaya, şehir içi trafiğe gelince fark kapanacaktır. megane yüksek süratte 6.vitesinin olmasu sayesinde, şehir içinde de arabayı hızlandırmak için daha az gaza basmak gerekeceği için karma kullanımda iki araç arasında yakıtta bir fark bulunmayacağını düşünüyorum.

Megane gerçekten çok yumuşak. debriyaj, pedallar ve direksiyon yumuşaklığı çok iyi astra da sportif bir yol tutuş hedeflendiği için kasislerde zıplatması fazla ve daha sert hatta koltuklar bile megane'a göre çok sert. Fakat megane'ın yol tutuşu gerçekten kötü Allah'a şükür hiç bir şekilde bugüne kadar bir tehlike atlatmadım ama güven vermiyor virajlara sertçe dalamıyorsun ama astra ile korkmadan girebilirsin virajlara. Malzeme kalitesi olarak astra çok daha kaliteli ve astra megane'a göre çok daha sessiz. megane'ın dizel sesini içerken az da olsa duyarken astra'da bu sesi çok daha az hissediyorsunuz, aracın dışından sesi dinlediğinizde ise megane çok sesli çalışıyor. açık söylemek gerekirse camlar kapalı iken ve ya müzik açıkken ses rahatsız etmiyor ama camlar açık müzikte kapalı iken şehri içi ve dur kalk trafikte sürdüğüm arabanın sesinden rahatsız oluyorum.

Umarım hakkınızdaki en iyi kararı verirsiniz her iki araçta güzel araçlar ama sırf o 1.25 motor için bile megane'ı tercih ederim ve zaten tercihimi o yönde kullandım. böyle ağır bir kasaya 1.25 95 hp 190 nm tork gerçekten çok az.

• tabi ki astra.megane 3 hiç tutulmadı zaten,astra ise satışlarda sınıfının lideri,çok satılıyor çünkü arabanın tasarımı harika.
  • 1.5 dci alt devirlerde oldukça canlı bir motor.yakıt konusunda ahım şahım fark olmayacağını düşünüyorum, hatta aceleniz olduğu zamanlar 1.5 dci ile daha az bile yakabilirsiniz.duygusal düşünsem mükemmel tasarıma sahip Astra'yı alırdım ama 1.5 dci faktörü yabana atılır cinsten değil, benim için megane bir-iki adım daha önde bu karşılaştırmada.
  • Tabiki Megane .
  • megane
  • kesinlikle megane daha iyi seçim olur
  • megane
  • tabiki de megane
    yok ben mazoşistis, kanser olmak istiyorum diyorsam astra da iyi bir şeçenek olur
  • astra
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.