Şimdi Ara

Dizel yakıtta, Megane 3 mü Astra J mi? Hangisini alalım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
12.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TASARIM KONUSUNDA ASTRA MÜKLEMMEL Bİ ARAÇ AMA BİRAZDA GİT BEEE GİTTT YANİ MADEM GİTMİYOSUN O ZMANDA YAKMAA BARİİİ...
  • tuketim olarak megane ın daha iyi olduğu bir gerçek. tasarım da ise astra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • opel, fiatın 1.6 120 hp multijet motorunu koysa
    sanırım kararlar astra yönünde daha fazla olurdu

iki araç arasında kalsam tercihimi motor sebebiyle megane'dan yana kullanırdım
    iki aractan benzinli tercih edecek olsaydım 1.4 140 turbo astra tercih ederdim
  • 1.3 eski kasa astra kullanıyorum
    tahminim aynı yakar, daha çok kaçar=megane
    saygılar
  • "Dizel yakıtta" diyerek cevabı kendin vermişsin soruda arkadaşım. Megane tabiki.

Astra 1.3 dizel motor ile alınmaz. Sahipleri alınmasın ama, arabaya günah.
  • Astranın en büyük handikapı motor anladığım kadarıyla. Zaten Megane'ın da 90 beygiri var 5 vites, onu kullandıktan sonra 110 beygirini alırım bunun demiştim. Bu cumartesi iyice bir test edicem Astrayı.
    Megane'ın da handikapı iç ve dış tasarımı benim açımdan. Artık reno çizgisinden sıkıldım, yakında clio 4 gibi bir kasa da çıkartacaklarını var sayarsak, opelin de aynı tasarımı 10-15 sene satmaya çalıştığını :) göz önünde bulundurursak yeni araba yeni heyecan diyorum.

Ya bu Astranın motoru bu kadar mı kötü? 1.2 75hp clio kullanıyorum, herşeyden feragat etmiş durumdayım. sollamadan tut son hıza kadar. Elimdeki arabaya göre 2 kat performanslı olur diye umuyorum ama bunu da aratır mı yani bana, anlamadım.
  • astra çok boş birde megan'ın motor rahat olur gibi sonuçta büyük
    astra'nın daha dolusu olsaydı astra derdim
  • Donanım yok motor yok niye alacaksın ki o arabayı sadece tasarım için mi?Megane alınır o astranın klima açıkken vites düşmekten bir hal olduğu yokuşlarda vites yükseltilip yola devam edilir
  • sizin düşüncenize ayrı bir fikir getireyim hiç kimse yazmamış ama aynı sınıf HB olarak ford focus titanium 1.6 dizel öneririm. tabii 46000 lira yerine 53000 lira gibi bir para ödemeniz gerekecek ama emin olun buna değer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

1.3 cdti 0-100: 14.5sn
    1.5 dci 0-100: 11sn

Şu değerlere baktıktan sonra fazla düşünmeye gerek yok ama yinede siz bilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: toruk_makto

Astranın en büyük handikapı motor anladığım kadarıyla. Zaten Megane'ın da 90 beygiri var 5 vites, onu kullandıktan sonra 110 beygirini alırım bunun demiştim. Bu cumartesi iyice bir test edicem Astrayı.
    Megane'ın da handikapı iç ve dış tasarımı benim açımdan. Artık reno çizgisinden sıkıldım, yakında clio 4 gibi bir kasa da çıkartacaklarını var sayarsak, opelin de aynı tasarımı 10-15 sene satmaya çalıştığını :) göz önünde bulundurursak yeni araba yeni heyecan diyorum.

Ya bu Astranın motoru bu kadar mı kötü? 1.2 75hp clio kullanıyorum, herşeyden feragat etmiş durumdayım. sollamadan tut son hıza kadar. Elimdeki arabaya göre 2 kat performanslı olur diye umuyorum ama bunu da aratır mı yani bana, anlamadım.

75 bg Clio'dan elbette iyi olur ama Clio B segmenti bir araç, Astra'ya o kadar para vermişken, tekrar herşeyden feragat etmeyi göze alıyor musunuz? Hem 90bg'lik Megane bile yetersiz gelmişse, 95bg'lik Astra daha da yetersiz gelecektir, beygir gücü aldatmasın.

Ayrıca Astra'nın Megane'a göre yol tutuş dışında pek bir artısı yok, bir de insanların önyargıları konusunda avantajlı... Yani Astra yerine Megane aldığınızda kaybedeceğiniz fazla birşey yok. Ancak Megane alacaksanız ben Sport Tourer almanızı tekrar şiddetle tavsiye ediyorum.

• Konu eski ama belki başkaları istifade eder diye yazıyorum.Bir kaç ay önce bende tam bu ikilemdeydim. Öncelikle yanlış bir bilgiyi düzeltmek isterim ki megane astraya göre daha az yakıyor.Astrada general motorun ürettiği 1.3 motor var.Fiatın 1.3 multijetiyle birebir aynı motor.(Firmanın koyduğu dış motor kapağının dışında birebir aynı motordur.)Meganın motoru ise ranault a ait 1.5 dci motor var.Gerek performans,gerekse düşük devirdeki bayılmama gibi etkenlerden megane yakıt konusu olsun,tork olsun ve beygir gücü olsun açık ara önde.Dış kasa olarakta kişisel görüşüm megane daha oturaklı,daha büyük ve daha hoş.Astraya gelince bu saydığım özellikler dışında daha ileride.İç mekan olarak meganedan bir hayli ileride.İki arabanın içinede girdiğinde bunu rahatlıkla anlıyorsun.Ama bir gerçek var ki aynı donanımda megane yaklaşık 6-7 bin lira daha ucuz.Tercih keyfinize kalmış.Ben tercihimi meganedan yana kullandım.Hız sabitleme ile 70 km sürhat ile 3,2 lt yakıyor.Geçenlerde tatile gittim karışık olarak 423 km ye tam olarak 20,2 lt yaktı.120 km de düz yolda anlık tüketim 5,3 lt civarı.90 km hızla anlık düz yolda 3,8 civarı.Ben bu değerleri astrada asla görmedim.Tercih sizin....

• Motordan dolayı Megane demek durumundayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intibah400

Konu eski ama belki başkaları istifade eder diye yazıyorum.Bir kaç ay önce bende tam bu ikilemdeydim. Öncelikle yanlış bir bilgiyi düzeltmek isterim ki megane astraya göre daha az yakıyor.Astrada general motorun ürettiği 1.3 motor var.Fiatın 1.3 multijetiyle birebir aynı motor.(Firmanın koyduğu dış motor kapağının dışında birebir aynı motordur.)Meganın motoru ise ranault a ait 1.5 dci motor var.Gerek performans,gerekse düşük devirdeki bayılmama gibi etkenlerden megane yakıt konusu olsun,tork olsun ve beygir gücü olsun açık ara önde.Dış kasa olarakta kişisel görüşüm megane daha oturaklı,daha büyük ve daha hoş.Astraya gelince bu saydığım özellikler dışında daha ileride.İç mekan olarak meganedan bir hayli ileride.İki arabanın içinede girdiğinde bunu rahatlıkla anlıyorsun.Ama bir gerçek var ki aynı donanımda megane yaklaşık 6-7 bin lira daha ucuz.Tercih keyfinize kalmış.Ben tercihimi meganedan yana kullandım.Hız sabitleme ile 70 km sürhat ile 3,2 lt yakıyor.Geçenlerde tatile gittim karışık olarak 423 km ye tam olarak 20,2 lt yaktı.120 km de düz yolda anlık tüketim 5,3 lt civarı.90 km hızla anlık düz yolda 3,8 civarı.Ben bu değerleri astrada asla görmedim.Tercih sizin....

hocam dedıklerınıze katılıyorum sadece dıs gorunuse katılmıyorum kı o da zevk meselesı astra cok daha sık bı araba megane 3 e gore.ama performansı baz alırsak megane cok serı bı araba

• Bende çok araştırdım ve Megan da karar kıldım
  • bence astra J alinacaksa 1.4T ve enjoy plus ustu donanim tercih edilmeli, şahsen bir astra kullanıcısı olarak bence dizel motorda megane tercih etmelisin.

• Astra j yakıt tüketimimi ekliyorum 1.3 95 hp

ortalama yakıt tüketimi

Dizel yakıtta, Megane 3 mü Astra J mi? Hangisini alalım?

ortalama hız

Bu tüketim ile yakıt menzilini ekliyorum, çok net olmasa'da resimde gördüğünüz üzere depo 1/2 dolu

Sonuc olarak ortalama 27.7 hız ile şehir içinde 5.2 litre yakıt harcamışım.

Diğer bi kaç konuya'da eklemiştim buraya'da koyuyorum kafanızda fikir oluşturması açısından

• araba gitmiyoki yaksın..
  • tartışmasız benzinli ise astra dizel ise megan
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.