Şimdi Ara

dizelde tork fazla diyorlar ama benzinli aracım hepsini tokatlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
4
Favori
9.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nuri229

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

quote:

quote:

başlıkta olduğu gibi arkadaşlar neden böyle bişey var aracım 2.0 20v marea lgp kullanıyorum 147 hp tork 186 ama yüksek torklu dizel araçlar yanıma yaklaşamıyor sebebi nedir

hangi dizel araç mesela. dizel var dizelcik var.
    gücü yetmemiştir. senin aracın 147 hp.

örnegğin passat 1.9 130 hp insignia 2,0 163 hp otm. 2.0 dizel diğer araçlarda aynı şekilde diyebilriz

bunda şaşılacak birşey yok.

Arabanın kondüsyonu iyiyse 2,0 163 hp otm ingisnia'yı geçebilirsin.

Senin aracının 0 -100 'ü 8,7 saniye , insignianın 10,1 saniye.

o zmn teknoloji cokta önemli değil benim aracım 98 model sonuçta kaç yaş fark var

Hocam herşey 0-100 değil, tokatlama hiç değil.

Sen ne kadar yakıyorsun , o nekadar yakıyor. bu.

Ayrıca sen bu arabayı kullandığına göre teknik verilere hakim birisin (sen yetkili bi abiye benziyosun gibi oldu)

Eee madem bu kadar hakimsin, diğer yazdığın araçların teknik verilerini de biliyorsun.

O zaman niye böyle bir konu açtın kardeşim.

Ha teknoloji demişsin de onların teknolojisi daha iyi. Çünkü senin benzinli aracın harcadığı yakıt enerjisinin %17'sini tekerleğe ileten benzinli sistem.
    Dizelde bu oran %22. Ve dizel yakıtlı motorlar, benzinli motorlardan sonra icat edilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Dizel ortalama 4.500-5.000 devir çevirebiliyor ve genele bakacak olursak turbonun devreye girişi 1750-2750 devir bandı.

Sadece belirtilen devir bandında maksimum torkunu gösterebiliyor araç sonrası muamma.

Senin aracın ise tahminen 6.500 devir rahatlıkla çevirebiliyordur ve benzinin yanma hızı mazottan çok daha yüksek.

Tahminen aracın 4.000 devirde maksimum torkunu üretebiliyordur 4.000 devirden sonra da o torku kullanıyorsun dizeldeki gibi bir kayıp problemin yok devir kesiciye kadar aracın torku ne kadar ise o kadarını üretmeye devam ediyor ve doğru orantılı olarak devir çevirdikçe daha çok beygir üretmeye başlıyor motor.

teşekkür ederim açıklamanız için
  • Arabanız 2.0 litre hacminde ve teknolojisi üretildiği yıllar için başarlı bir motora sahip.
    Performans olarak 0-100 km/h hızlanması 8,7 sn civarlarında. Güzel bir değer.

Bunun yanında güncel otomobillere göre ağırlık avantajı da var.

Bu yüzden benzer hacim ve motor gücüne sahip dizel motorlu güncel arabalara göre avantajlı.

Her zaman şunu söylerim, küçük hacimli turbo dizel motorlar bir atımlık kurşun gibi.
    Devrini bulunca fırlıyor ve hooop bitti, atmosferik bir benzinlideki uzama hissini veremiyorlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

quote:

quote:

quote:

başlıkta olduğu gibi arkadaşlar neden böyle bişey var aracım 2.0 20v marea lgp kullanıyorum 147 hp tork 186 ama yüksek torklu dizel araçlar yanıma yaklaşamıyor sebebi nedir

örnegğin passat 1.9 130 hp insignia 2,0 163 hp otm. 2.0 dizel diğer araçlarda aynı şekilde diyebilriz

2.0 insigniayıda tokatlıyorsunuz doğru mu anladık? insignia dalga geçmiş bence sizinle.
    demiştir insignia şöförü: ben bu marea cı (maceracı gibi oldu) arkaaşın beni geçmesine izin vereyimde gitsin forumda konu açsın. iyi düşünmüş insignia şöförü:)

maceracı he ben 2 boy fark attım 6bin km de ki 2012 model insignia ya arkadaşım kullanıyodu aracı 3 kez denedik hepsinde öndeydim

kesinlikle 2 boy fark atmışsınızdır. ama "yavaş atın" boyları. 2şer 2 şer değil yarımşar boy denemesi yapın.
    insignia süren arkadaşınızda gerçekten vefalı bir arkadaş bence. sizi üzmemek için gaza bile dokunmamış baksanıza. allah herkese böyle arkadaşlar nasip etsin.
    kazasız belasız sürüşler.
    amin.

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

peki dizel herhangi bi 2.0 cc araç tokatlıcaksa neden perfonmans için benzinli araçlar kullanılıyo

Şimdi karşılaştırma yapacaksak elmayla armutu birbirine karıştırmayalım.

Sizin aracınızdan bahsediyoruz. 147 hp gücünde. Güncel 2000cc dizellerin hepsi sizin aracınızdan daha güçlü (en düşüğü 163 hp). Dolayısıyla sizin aracınızı geçmeleri muhtemeldir. Mesela bir 3.20d karşısında hiç şansınız yok.

Performans motorları benzinli diye her benzinli araç her dizeli geçecek diye bir genelleme yapılamaz.

doğru diyosunuz genelleme yapamayız ama peki o kadar güçlüler ve teknoloji farkı var nasıl olurda ben 3 kez önde bitirdim

• Yahu bu zihniyet ile araç mı sürülür:)

Tokatlamak,yanlamak vb... tabirler hakkaten çocukça.

Hız,devir,adrenalin güzel şeyler ama şehir içinde trafikte yarış mı yapıyorsunuz?

Bir arkadaşım bu tip sataşanlardan bunaldığı için 3,2 v6 aracındaki ibareleri söktürdü ve sırf sataşıp da,yarış arayan bu şekilde tatmin olan tiplerden kurtuldu.İstese şaka makinası olarak kullanıp ezer geçer,ama oralı dahi olmuyordu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2.0 insigniayıda tokatlıyorsunuz doğru mu anladık? insignia dalga geçmiş bence sizinle.
    demiştir insignia şöförü: ben bu marea cı (maceracı gibi oldu) arkaaşın beni geçmesine izin vereyimde gitsin forumda konu açsın. iyi düşünmüş insignia şöförü:)

maceracı he ben 2 boy fark attım 6bin km de ki 2012 model insignia ya arkadaşım kullanıyodu aracı 3 kez denedik hepsinde öndeydim

kesinlikle 2 boy fark atmışsınızdır. ama "yavaş atın" boyları. 2şer 2 şer değil yarımşar boy denemesi yapın.
    insignia süren arkadaşınızda gerçekten vefalı bir arkadaş bence. sizi üzmemek için gaza bile dokunmamış baksanıza. allah herkese böyle arkadaşlar nasip etsin.
    amin.

amin aminn

• Tork'la hp'nin aynı şey olmadığını ve aradaki farkı biliyorsunuzdur heralde ayrıca sizin aracınızı tokatlayacak bir çok araç var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Arabanız 2.0 litre hacminde ve teknolojisi üretildiği yıllar için başarlı bir motora sahip.
    Performans olarak 0-100 km/h hızlanması 8,7 sn civarlarında. Güzel bir değer.

Bunun yanında güncel otomobillere göre ağırlık avantajı da var.

Bu yüzden benzer hacim ve motor gücüne sahip dizel motorlu güncel arabalara göre avantajlı.

Her zaman şunu söylerim, küçük hacimli turbo dizel motorlar bir atımlık kurşun gibi.
    Devrini bulunca fırlıyor ve hooop bitti, atmosferik bir benzinlideki uzama hissini veremiyorlar.

evet güzel bi değer ve dediğiniz çok doğru aynı tadi veremiyorlar
  • quote:

o zmn teknoloji cokta önemli değil benim aracım 98 model sonuçta kaç yaş fark var

Teknoloji önemli tabii ki.

Arada kaç yaş var, bir de arada sizin lehinize kaç kg ağırlık farkı var ona bakın.

Sizin Marea 1255 kg.

2 boy geçtiğiniz İnsignia'nın ağırlığı 1610 kg.

345 kilo fark var, az buz bir fark değil, sizin geçmenizde büyük etken.

Sizin arabaya 350 kilo yük atıp bir de öyle yarışın, denk olsun O zaman İnsignia geçecektir.
  • sonuç ne oldu abicim sidik yarıştırır gibi neyin havası anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: faho

Yahu bu zihniyet ile araç mı sürülür:)

Tokatlamak,yanlamak vb... tabirler hakkaten çocukça.

Hız,devir,adrenalin güzel şeyler ama şehir içinde trafikte yarış mı yapıyorsunuz?

Bir arkadaşım bu tip sataşanlardan bunaldığı için 3,2 v6 aracındaki ibareleri söktürdü ve sırf sataşıp da,yarış arayan bu şekilde tatmin olan tiplerden kurtuldu.İstese şaka makinası olarak kullanıp ezer geçer,ama oralı dahi olmuyordu.

hayır o zihniyetle araç sürmüyoruz tabi ki aklı başında insanlarız :) şehir içi değil gece geç saatlerde hiç araç olmayan çevre yolunda kimseyi tehlikeye atıcak bişey yapmıyoruz merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Tork'la hp'nin aynı şey olmadığını ve aradaki farkı biliyorsunuzdur heralde ayrıca sizin aracınızı tokatlayacak bir çok araç var.

biliyoz heralde sadece o kadar yüksek torka sahip bu dizel araçlar kalkışta nasıl geride kalıyor o zmn merak ettik sorduk sormayalım mı
  • quote:

amin.

Yalnız birader, arkadaşın aracının 0-100 hızlanma değeri 2000 cc 195 lik dizel Insigniadan bile daha iyi.

dizelde tork fazla diyorlar ama benzinli aracım hepsini tokatlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

quote:

Teknoloji önemli tabii ki.

Arada kaç yaş var, bir de arada sizin lehinize kaç kg ağırlık farkı var ona bakın.

Sizin Marea 1255 kg.

2 boy geçtiğiniz İnsignia'nın ağırlığı 1610 kg.

345 kilo fark var, az buz bir fark değil, sizin geçmenizde büyük etken.

Sizin arabaya 350 kilo yük atıp bir de öyle yarışın, denk olsun O zaman İnsignia geçecektir.

güzel bi bakış açısı ama aracım 1330 kilo ve tüpte var ayrıca insignia da 2 kişi benim aracımda 4 kişi vardı

• quote:

Merhaba,

2.0 CDTi 160 HP Insignia'nın 0-100 km/h performansı çok da 2,0 Marea'yı geçebilecek gibi değil.

Insignia 0-100 km/h için katalog verisi olarak 9,6 - 10,1 sn açıklamış. Düz vitesli versiyonu olsa daha iyi bir sonuç çıkarabilirdi.
    2,0 Marea ise 8,5 - 8,7 sn civarında 100 km/h hıza çıkabilmekte.

Marea'nın ağırlık avantajı burada rol oynuyor.

Selamlar...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Arkadaş arabanın 0-100'ü 8.5 saniye bırak da tokatlasın. Ama 320D falan görürsen bulaşma bence.

2000 model bi 320d ile peki nasıl olucak

Onu da tokatlarsın. Dizel teknolojileri üzerinde o zamanlarda şimdiki gibi pek durulmuyordu. Mesela şimdilerde 320D ler 320i lerden daha performanslı...
    Insignia'yı geçmen de pek bir şey ifade etmiyor aslında. Artık arabalar güvenlik sebepleriyle eskisinden çok daha ağır. Insignia senin arabandan 400kg daha ağır mesela...

• quote:

Orijinalden alıntı: kosi35

sonuç ne oldu abicim sidik yarıştırır gibi neyin havası anlamadım

hayır kardeşim sidik tarıştırmak değil sadece neden o tork u yüksek araçlar kalkışta ve ileride nasıl geri kalıyor anlamadım hadi uzun yolda olsa sorun değil bunu merak ettim sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

amin.

Yalnız birader, arkadaşın aracının 0-100 hızlanma değeri 2000 cc 195 lik dizel Insigniadan bile daha iyi.

dizelde tork fazla diyorlar ama benzinli aracım hepsini tokatlıyor

yani arkadaş ben de bunu anlamıyor o kadar yüksek tork var bu opelin aktarım özürlüsü olduğu için mi hepsi arada 15 yaş fark var araçalrın bi de lpg ve km farkıda cabası

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.