Şimdi Ara

dizi izleme zorunluluğu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-2472D2B0E

Üstat ne konuşalım ne önerirsin?

Alıntıları Göster
    Bence hiç konuşmayalım daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Bence hiç konuşmayalım daha iyi.

Alıntıları Göster

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıl ve kültür seviyesine güvendiğiniz ve saygı gösterdiğiniz insanların film-dizi önerilerine sadece kulak asın, ki onlar bile tam olarak sizinle tutmayacaktır, akıllı insanlar da çok sanatsal şeylere ilgi gösteriyorlar, onun da tadı çıkmıyor, arada kalıyor insan

Fakat genel olarak imdb-rotten tomatoes ikilisinin top 100-500'lerini alın ve onların ortak noktalarını çıkarın, çoğunlukla kaliteli işler çıkıyor

Ben de yıllarca;
    "The Game" (Michael Douglas),
    "Fight Club",
    "Matrix 1" ,
    "Snowpiercer" gibi filmler

"Dexter",
    "Breaking Bad",
    "Hannibal",
    "Black Mirror",
    "Chernobyl" gibi diziler, bulamadım

Çıta oraya yükselince çok zor beğeniyor insan

• Dizi izlemekte oyun oynamak gibi bence. Belgeselleri ve biografileri katmazsak dizilerin pek öğretici olduklarını düşünmüyorum. Bilgisayar oyunları aynı şekilde.
    Ama bu demek değil ki tüm bunlar kötüdür. Bunların bize bir şey öğretmesine gerek yok zaten. Dizilerin ve pc oyunlarının amacı bizi gündelik hayatın stresinden biraz uzaklaştırmak eğlenceli vakit geçirmemizi sağlamak o kadar. Onun dışında başka bir işe yaramıyorlar. O yüzden tadında olduğu zaman oldukça faydalı ama tüm boş zamanınızı bunlarla geçiriyorsanız bana kalırsa oldukça yanlış bir yoldasınız.

İnsanlar cocukluklarında hayal dünyasında yaşarlar gerçekle pek bağlantıları olmadığı gibi onu umursamazlarda. Dolayısıyla tüm gün boyunca bilgisayar oyunu oynayabilirsin veya dizi izleyebilirsin ama büyüdükten sonra işler değişiyor. Artık vicdan devreye giriyor ve boşa giden zamanın için üzülmeye başlıyorsun. Faydalı bir şeyler yapmak istiyorsun ama bulamıyorsun veya tembelliğinden dizi pc arasında gidip geliyorsun. Bu döngüye girmiş arkadaşlara tavsiyem kendilerine bir uğraş edinmeleri. Herhangi bir şeyde uzman olmak için çabalamaları. Bu bir müzik aleti çalmak olabilir , felsefe olabilir , tarih olabilir , yazılım olabilir aklınıza gelebilecek her şey. Bu hem size özgüven katar hem de artık oynadığız oyun ve izlediğiniz diziden daha fazla zevk alırsınız. Çünkü artık bom boş bir insan olmadığınız için arada dinlenmek sizinde hakkınız.

• Netflix çöpleri öyledir. Yukarıda bir arkadaş Westworld önermiş, 3.sezonu başlamışken ben de tavsiye ederim. Her bölümde izlerken düşündürüyor her bölüm sonu "nasıl yani" diyorsunuz. Hbo dizilerinin %80i kalitelidir zaten, çoluk çocuğun kaldırabileceği diziler değildir. Ben True Blood izlerken "o ne yağğ Vampire Diaries varken Elena Damon <3 <3" diyen yaşıtlarım şimdi Elite hayranı olmuş. The Young Pope ve devamı olan The New Pope'u da tavsiye ederim yine birer Hbo eseri kendileri. Kime söylesem çok sıkıcı diyor sonra gidip La Casa De Papel izle sen dizi gör diyorlar bana Geçen de biri "acaba şu ara Prison Break mı izlesem hiç izlemedim" diyordu. Yukarda yine başka bir arkadaş "LDCP harika diyen ilk defa yabancı dizi izliyordur" demiş katılmamak elde değil.

Netflix dizileri genelde 16-25 yaş kitlesini hedef alıp sıradan konuları bolca seks ve aykırı, asi karakterlerle harmanlayarak gençlik dizisi tarzında size sunar. Hiç mi kaliteli yapımı yok derseniz tabii ki var ama çok sınırlıdır. Üzerinde fazla düşünme, 2 sezon zaten izle geç dizileri onlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 10 Nisan 2020; 1:45:57 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 20 Nisan 2021; 12:53:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende eskiden çok dizi izlerdim ama artık sadece sinema filmi izliyorum. Çok dizi olduğundadır mıdır nedir artık sarmıyo, kafa dizileri bile takip etmiyorum.
  • İnanılmaz önemli bir eşiği atlamışsın, ben bunu neden yapıyorum düşüncesi. Zorunluluk değil olsa da olur olmasa da olur fikrini empoze edince yavaş yavaş rayına oturur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok sağolun birbirinden faydalı yorumlar var. westworld izliyordum ilk 2 sezonu izledim 3 çıkmış ancak sezon bitmesini bekliyorum üyelik alıp izlemek var aklımda. gelecekle ilgili fikir üremeye ve hayal kurmaya etkisi oluyor. fringe ve black mirror da olduğu gibi. bu dizileri severek izlemiştim ama günümüzde popüler olan , popüler olduğu için izlenen dizilerde aynı kafayı yakalayamıyorum. bir yerde kendimi sorgulayıp fikrinize ihtiyaç duydum. artık popüler olan dizileri izlemek adına bir çok kişiden fikir almayı düşünüyorum. bu arada belgeseller , belgesel tadında mini dizileri bugün itibariyle listeye eklemeye başladım. dur durak bilmeden dizi izleyen arkadaşlar varsa, bir çoğunun zamanı geldiğinde kendilerine bu soruyu soracaklarını düşünüyorum.
  • bunun farkına varmış olmanız süper
  • Farklı bakış açısı kazanmak, hayatın farklı bir yönüne/hikayesine tanık olmak istiyorsanız film izleyiniz. Diziler bir konuyu sakız gibi uzatır. Dizilere göre filmlerin vermek istediği mesajlar daha güçlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BruceLee02 -- 10 Nisan 2020; 14:54:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.