Şimdi Ara

Dizi ve Film izlerken Düşük fps/drop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konu doğru kategoride mi bilmiyorum, eğer bir hata varsa üzgünüm. Benim tuhaf bir problemim var. Herhangi bir tarayıcıda dizi ya da film izlerken (Firefox, Chrome, Opera) düşük FPS/ drop problemi yaşıyorum. Hiçbir şekilde akıcı izleyemiyorum. Sanki 15-20 FPS ile izliyor gibiyim. YouTube ya da Facebook'da böyle bir problemim yok. Gayet akıcı şekilde ilerliyor. Dizi ve film sitelerinde problem yaşıyorum. Windows 10 işletim sistemim var, tüm driverlarım güncel. Donanımsal bir sorun söz konusu değil. Sistem bilgilerim şöyle;

Dark 650W Power

Gigabyte'A-320M S2H anakart

AMD Ryzen 5 1600 six Core Processor 3.20 GHz

Kingston HyperX 8 GB DDR4 RAM

MSI RX570 Armor 8G OC 8 GB ekran kartı

Eski sayılabilecek Philips 200V4LAB/01 19.5 markalı bir monitörüm var. DVI girişini kullanıyorum monitor HDMI destekli olmadığı için. (HDMI kullanılırsa düzelebilir mi?)

Ek olarak; oyun performansı gayet iyi, drop, takılma, donma vs yok. İnternet hızım stabil, 35 MB.

Tüm önerilerinize ve yardımlarınıza açığım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kynareth -- 27 Aralık 2020; 20:30:8 >

• İndirip oynatmayı denediniz mi? Büyük ihtimalle sorununuz devam edecek çünkü boyutu düşsün diye bazı yasal olmayan siteler, dizi upload ederken saniye başına düşen kare sayısını düşürüyorlar. Böyle olup olmadığını anlamanın tek yolu indirip izlemeyi denemeniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

İndirip oynatmayı denediniz mi? Büyük ihtimalle sorununuz devam edecek çünkü boyutu düşsün diye bazı yasal olmayan siteler, dizi upload ederken saniye başına düşen kare sayısını düşürüyorlar. Böyle olup olmadığını anlamanın tek yolu indirip izlemeyi denemeniz.

Evet indirip oynatmayı da denedim. YouTube üzerinden indirdiğim videolar 60 fps ve akıcı şekilde izleniyor. Fakat diğer dizi ve filmler akıcı değil. Üstelik netflix ve prime video sitelerinde de aynı problemi yaşıyorum. Oyunlarda hiçbir problem yaşamayıp böyle bir sorun yaşamak çekilir şey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kynareth kullanıcısına yanıt

Ha bir dakika... 60fps diyorsunuz. Netflix kullanmıyorum o yüzden 60fps var mı bilmiyorum ama izlediğiniz kaynaklar 60fps olduğundan emin misiniz? Şikayet ettiğiniz bir yayının linkini özelden atabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 28 Aralık 2020; 0:53:4 >
  • Bilgisayarınızı güvenli modda başlatıp deneme şansınız var mıdır? Ağ destekli modda başlatın. Ses sürücüsü çalışmayabilir, zararı yok. Tarayıcıyı açıp deneyiniz. Driver veya arka planda başlayan bir program kaynaklı mı onu anlamak lazım.

• Denedim, sonuç aynı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.