Şimdi Ara

dizin boş değil hatası, herşeyi denedim bi yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
36.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar ben bi programı uninstall ederken pc bir klasöre geldiğinde kitlendi. daha sora pc'ye restart atmak zorunda kaldım, ve tekrar silmeye çalıştığımda aynı yer hata vermeye başladı. elle sileyim dedim bütün klasörü boşaltıyorum sadece bir klasör kalıyo o klasörü silmeye çalışınca da "silinemiyo, dizin boş değil diyor". bakın dikkatinizi çekerim silmediği şey bi dosya değil klasör ve her yöntemi denedim güvenli kip'te başlatıp silmeyi, restart atıp silmeyi, unlocker kullanmayı denedim hiçbiri olmadı. bu klasörü mutlaka silmem lazım çünkü programı yeniden yüklemem gerekiyor, ama bu klasörü silemediğim için yükleyemiyorum. lütfen bi yardım edin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizin Boş Değil Hatası (0x80070091): Nedenleri ve Çözümleri

"Dizin boş değil" hatası (hata kodu: 0x80070091), bir klasörü veya dosyayı silmeye veya yeniden adlandırmaya çalıştığında karşılaşabileceğin yaygın bir Windows hatasıdır. Bu hata, söz konusu dizinde hala bir öğe bulunduğunu ve işlemin tamamlanamayacağını gösterir.

Nedenleri

"Dizin boş değil" hatasının birkaç olası nedeni vardır:

• Gizli dosyalar: Dizinde görünmeyen gizli dosyalar veya klasörler olabilir.
    • Kilitli dosyalar: Dosyalar başka bir program veya işlem tarafından kilitlenmiş olabilir.
    • Sistem dosyaları: Sistem dosyaları yanlışlıkla dizine taşınmış olabilir.
    • Bozuk dizin: Dizin yapısı bozulmuş olabilir.

Çözümleri

"Dizin boş değil" hatasını çözmek için şu adımları deneyebilirsin:

• Gizli dosyaları göster: Dosya Gezgini'ndeki "Görünüm" sekmesine git, "Seçenekler"i seç ve "Görünüm" sekmesinden "Gizli dosyalar, klasörler ve sürücüler"i göster seçeneğini işaretle.
    • Kilitli dosyaları kapat: Görev Yöneticisi'ni aç, "İşlemler" sekmesine git ve kilitli olabilecek her türlü programı sonlandır.
    • Sistem dosyalarını taşı: Sistem dosyalarını silmeye veya yeniden adlandırmaya çalışıyorsan, bunları başka bir konuma taşımayı dene.
    • Dizinleri denetle: Dosya Gezgini'nde hatalı dizine sağ tıkla, "Özellikler"i seç, "Araçlar" sekmesine git ve "Hataları kontrol et" düğmesine tıkla.
    • Güvenli Mod'da sil: Bilgisayarını Güvenli Mod'da başlat ve hataya neden olan dizini orada silmeyi dene.
    • Dizin kilidi açma: Hataya neden olan dizine sağ tıkla, "Özellikler"i seç ve "Güvenlik" sekmesinde "Gelişmiş" düğmesine tıkla. "Sahip" sekmesinde, kendine tam kontrol yetkisi ver.
    • Üçüncü taraf yazılım kullan: Dizindeki öğeleri silmene veya yeniden adlandırmana yardımcı olacak üçüncü taraf yazılımları kullanabilirsin.

Bu adımlar sorunu çözmezse, Windows'u onarmak veya sıfırlamak gibi daha gelişmiş çözümlere başvurman gerekebilir. Ancak, bu adımların çoğunu denedikten sonra "dizin boş değil" hatasını çözmeyi başarabilmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostan silmeyi dene. açılışta dos ortamında aç makinayı ve silmeyi dene.. yada youruninstall gibi uninstal programlarını dene...
  • klasörün adını değiştirip silmeyi dene.
    olmazsa dostan dosyanın içindekini sil ve klasörü windowstan tekrar silmeyi dene.
    kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsal2003

dostan silmeyi dene. açılışta dos ortamında aç makinayı ve silmeyi dene.. yada youruninstall gibi uninstal programlarını dene...
    quote:

Orjinalden alıntı: unsal2003

dostan silmeyi dene. açılışta dos ortamında aç makinayı ve silmeyi dene.. yada youruninstall gibi uninstal programlarını dene...

dos'tan nasıl sileceğimi anlatırmısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZaBeaT

quote:

Alıntıları Göster
    öncelikle silmek istediğin klasörün yolunu bir yere not et.
    sonra bilgisayarı yeniden başlat ama başlarken F8 e basarak bilgisayarı komut isteminde aç ve silmek istediğin klasörün olduğu yere git ve sil...

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    bilgisayarı dostan aç(başlangıç disketi veya 98 cdsi ile) dosyanın olduğu yere git.
    DIR komutu ile klasörün içine bakarsın.
    CD komutu ile klasörün içine girersin.
    DEL komutu ile dosyayı silersin.
    CD.. komutu ile klasörden çıkarsın.
    sürücü değiştirmek için sürücü harfini yazıp :\ yaz ve enterla

örnekler:

c:\windows\DIR
    c:\windows klasörü içindeki dosya ve klasörleri gösterir.

c:\windows\CD system 32
    c:\windows\system 32 klasörünün içine girmiş olursun.

c:\windows\CD..
    c:\ dönersin yani windows klasöründen çıkmış olursun.

c:\windows\DEL tara.dll
    c:\windows içindeki tara.dll dosyasını silmiş olursun.

c:\windows\d:\
    d sürücüsüne geçmiş olursun.

kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_ysc

bilgisayarı dostan aç(başlangıç disketi veya 98 cdsi ile) dosyanın olduğu yere git.
    DIR komutu ile klasörün içine bakarsın.
    CD komutu ile klasörün içine girersin.
    DEL komutu ile dosyayı silersin.
    CD.. komutu ile klasörden çıkarsın.
    sürücü değiştirmek için sürücü harfini yazıp :\ yaz ve enterla

örnekler:

c:\windows\DIR
    c:\windows klasörü içindeki dosya ve klasörleri gösterir.

c:\windows\CD system 32
    c:\windows\system 32 klasörünün içine girmiş olursun.

c:\windows\CD..
    c:\ dönersin yani windows klasöründen çıkmış olursun.

c:\windows\DEL tara.dll
    c:\windows içindeki tara.dll dosyasını silmiş olursun.

c:\windows\d:\
    d sürücüsüne geçmiş olursun.

kolay gelsin...

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    ya dos'tan silmeye çalıştığımda "döngüsel artıklık denetimi" diye bi hata veriyo bu sefer
  • quote:

ya dos'tan silmeye çalıştığımda "döngüsel artıklık denetimi" diye bi hata veriyo bu sefer

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: orCUN_5387

unlocker la silmeye çalıştığında, neye bağlı olarak çalıştığını gösterir, kilidi açamadım restarttan sonra silcem der ama silmez =))
    unlockerda gördüğün uygulaman .exe sini görev yöneticisinden sonlandır, artık unlocker a gerek yok, del e basınca da silinir.

işe yaramazsa, sistem geri yükleme yapıp, yeniden uninstall yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mücahit_ekrem

quote:

unlocker la silmeye çalıştığında, neye bağlı olarak çalıştığını gösterir, kilidi açamadım restarttan sonra silcem der ama silmez =))
    unlockerda gördüğün uygulaman .exe sini görev yöneticisinden sonlandır, artık unlocker a gerek yok, del e basınca da silinir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mücahit_ekrem

quote:

ama dedim ya bu bir exe dosyası değil bir klasör.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mücahit_ekrem

quote:

ama dedim ya bu bir exe dosyası değil bir klasör.

Alıntıları Göster
    en iyisi başka bi bilgisayar ikincil hdd olarak takıp silmek..
    kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion_ysc

en iyisi başka bi bilgisayar ikincil hdd olarak takıp silmek..
    kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    http://download.jufsoft.com/download/badcopy3.exe (trial)

dosya bozuk olduğu için silinemiyor hatası alıyorsun, bu bir dosya onarma programı, ihtimal onarabilir ama onarsa dahi aslını ne yapar ? bilemiyorum, bi dene istersen ....

• quote:

Orijinalden alıntı: mücahit_ekrem

http://download.jufsoft.com/download/badcopy3.exe (trial)

dosya bozuk olduğu için silinemiyor hatası alıyorsun, bu bir dosya onarma programı, ihtimal onarabilir ama onarsa dahi aslını ne yapar ? bilemiyorum, bi dene istersen ....

Alıntıları Göster
    Unlocker la rahat rahat silersin bu sorun nerden çıkıyor anlamadım ama bende çok oyuyor. Unlocker olmazsa hdd çöplük gibi olacak walla. Bide unlocker kullanmadan silemediğim şeyleri restart attıktan sonra siliyordum sonra bi bakmışım yüzsüz yüzsüz geri gelmiş. Unlocker sağ olsun. Dikkatli kullanmakta yarar var

• quote:

Orijinalden alıntı: punctura

Unlocker la rahat rahat silersin bu sorun nerden çıkıyor anlamadım ama bende çok oyuyor. Unlocker olmazsa hdd çöplük gibi olacak walla. Bide unlocker kullanmadan silemediğim şeyleri restart attıktan sonra siliyordum sonra bi bakmışım yüzsüz yüzsüz geri gelmiş. Unlocker sağ olsun. Dikkatli kullanmakta yarar var

Alıntıları Göster
    dos işletim sisteminde del komutuyla klasör silenler: Del komutu sadece dosyaları siler. Klasörü içindekilerle birlikte silmek için del komutu değil, deltree komutu kullanılır. C:/>DELTREE klasöradı
    yazıldıktan sonra enterlanır. Size ..... adlı klasörü bütün alt dizinleriyle silmek istediğinizden emin misiniz? Evet dediğinizde klasör silinir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemirci

dos işletim sisteminde del komutuyla klasör silenler: Del komutu sadece dosyaları siler. Klasörü içindekilerle birlikte silmek için del komutu değil, deltree komutu kullanılır. C:/>DELTREE klasöradı
    yazıldıktan sonra enterlanır. Size ..... adlı klasörü bütün alt dizinleriyle silmek istediğinizden emin misiniz? Evet dediğinizde klasör silinir.

Alıntıları Göster
    ya arkadaşlar bende de çıktı bu hata.. mp3 klasörüm vardı silemiyorum dizin boş değil hatası veriyor.. güvenli kipte silemedim, unlockerla silemedim, virüs taraması yaptım her programla sildim virüsleri yok hala silinmiyor o klasör.. ne yapabilirim bana ne önerebilirisiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: toti1903

ya arkadaşlar bende de çıktı bu hata.. mp3 klasörüm vardı silemiyorum dizin boş değil hatası veriyor.. güvenli kipte silemedim, unlockerla silemedim, virüs taraması yaptım her programla sildim virüsleri yok hala silinmiyor o klasör.. ne yapabilirim bana ne önerebilirisiniz..

Alıntıları Göster
    cdden çalışan xp porgramları var internetten indirip cdden boot ederek diskten silmeye çalışın bu şekilde kesin silinmesi gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem81

cdden çalışan xp porgramları var internetten indirip cdden boot ederek diskten silmeye çalışın bu şekilde kesin silinmesi gerekir

Alıntıları Göster
    "ya arkadaşlar bende de çıktı bu hata.. mp3 klasörüm vardı silemiyorum dizin boş değil hatası veriyor.. güvenli kipte silemedim, unlockerla silemedim, virüs taraması yaptım her programla sildim virüsleri yok hala silinmiyor o klasör.. ne yapabilirim bana ne önerebilirisiniz.. "

arkadaşlar bu sorun bende de var mp3'üm çalışmıyor içinde klasör kaldı aletten de silemiyorum bilgisayardan silmeye çalışınca dizin boş değil diyor ne yapabilirim unlocker silmiyor ve internette bu sorunla ilgili anlatılanlar genelde bilgisayarın kendi dosyalarıyla ilgili ama benimki mp3'ün ve dosya değil klasör

• quote:

Orijinalden alıntı: hqwerty

"ya arkadaşlar bende de çıktı bu hata.. mp3 klasörüm vardı silemiyorum dizin boş değil hatası veriyor.. güvenli kipte silemedim, unlockerla silemedim, virüs taraması yaptım her programla sildim virüsleri yok hala silinmiyor o klasör.. ne yapabilirim bana ne önerebilirisiniz.. "

arkadaşlar bu sorun bende de var mp3'üm çalışmıyor içinde klasör kaldı aletten de silemiyorum bilgisayardan silmeye çalışınca dizin boş değil diyor ne yapabilirim unlocker silmiyor ve internette bu sorunla ilgili anlatılanlar genelde bilgisayarın kendi dosyalarıyla ilgili ama benimki mp3'ün ve dosya değil klasör

Alıntıları Göster
    arkadaslar sorunun cozumu basit. birde bunu deneyin

dosyanın oldugu klasörü açın
    araçlar>klasör seçenekleri> görünüm den "basit dosya paylasımını kullan" secenegini iptal edip "uygula" yın

silemediğiniz dosya ya sağ tıklayıp "özellikler" ine giriyoruz
    "güvenlik" adında yeni bir sekme geldiğini göreceksiniz
    "gelişmiş bölümüne girerek "denetimler" kısmında "ekle" düğmesine basarak kullanıcı secıyoruz
    kendi kullanıcınızı secmek için "gelişmiş" e tıklayarak "şimdi bul" u tıklıyoruz

bütün kullanıcı ve gruplar gelmiş olmalı. buradan kendi kullanıcı adımızı seciyoruz ve "tamam" diyoruz
    tekrar tamam a bastıgımızda vereceğimiz yetkiyi soruyor. "tam denetim"i secip onaylıyoruz.
    artık dosyayı silebiliriz.

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: merdogral

arkadaslar sorunun cozumu basit. birde bunu deneyin

dosyanın oldugu klasörü açın
    araçlar>klasör seçenekleri> görünüm den "basit dosya paylasımını kullan" secenegini iptal edip "uygula" yın

silemediğiniz dosya ya sağ tıklayıp "özellikler" ine giriyoruz
    "güvenlik" adında yeni bir sekme geldiğini göreceksiniz
    "gelişmiş bölümüne girerek "denetimler" kısmında "ekle" düğmesine basarak kullanıcı secıyoruz
    kendi kullanıcınızı secmek için "gelişmiş" e tıklayarak "şimdi bul" u tıklıyoruz

bütün kullanıcı ve gruplar gelmiş olmalı. buradan kendi kullanıcı adımızı seciyoruz ve "tamam" diyoruz
    tekrar tamam a bastıgımızda vereceğimiz yetkiyi soruyor. "tam denetim"i secip onaylıyoruz.
    artık dosyayı silebiliriz.

kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    ya bndede aynı sorun var yerel disk /C den bişey silemiyorum

• merdogral M kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlattığım için özür dilerim tüm forumcularımızdan. merdogral arkadaşımızın önerilerini gerçekleştirdim ve işe yaradı. Belki bir gün bir başkasına yarar diyerekten olumlu geri dönüş yapmak istedim. tekrar teşekkür ederim ona...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.