Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayarlarda Pil Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar, acer marka (tam model: aspire 5253- çok güçlü değil ama idare ediyı beni ) bir dizüstü bilgisayarım var. Batarya ömrünü uzatmak için ne yapabilirim? Yani ilk aldığımda 5-6 saat internette wifi açık halde gezinebilirken şimdi bu süre 3-4 saate düştü. Bataryaların şarj ettikce ömrünün bittiğini okumuştum. Bu konuda arkadaşlarımdan bir kaç tavsiye aldım bunlar doğru mu ilk bunu sormak istiyorum:
    -Bilgisayarı masa üzerinde kullanırken bataryayı çıkarmamı ve öyle kullanmamı, takılı halde kullanırsam bataryanın ömründe yiyeceği (ama tak çıkar tak çıkar zor iş)
    -Batarya takılı halde kullanırken doluluk oranı %2 ye düştükten sonra tamamen dolana kadar şarj etmem gerektiği
    -Bataryayı saklamak için %40-60 arası doldurup öyle saklamam gerektiği... vs vs

Bunlar doğru şeyler mi? Ve siz ne yapmamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler..

• Şimdi yazdıkların az da olsa etki edebilir fakat bence bunlara hiç takılma. Çünkü batarya'nın belirli bir ömrü vardır, sen ne kadar özen göstersen de bunun ömrü bir şekilde bitecektir. Nasıl ki cep telefonunun şarjı ilk zamanlar uzun giderken zamanla bitiyor ve yenisi alınıyor bu da böyle. Bende zamanında çok özen gösterdim ama hepsi hikaye.

Sana ancak şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, ne olursa olsun şarjının bitip notebook'un kendi kendisine kapanmasına izin verme. Pil uyarısı verdiği zaman ya şarja tak ya da kapat. Çünkü her kendi kapandığında pilin dayanma seviyesi düşer ve pilin ömrü azalır. Zamanında sıfır batarya almıştım daha 2. gün farkında olmadan şarjı bitti ve kapandı. Kontrol ettiğimde pilin %1 lik kısmı ölmüştü. Bence buna çok dikkat et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: «WhiSKy»

Şimdi yazdıkların az da olsa etki edebilir fakat bence bunlara hiç takılma. Çünkü batarya'nın belirli bir ömrü vardır, sen ne kadar özen göstersen de bunun ömrü bir şekilde bitecektir. Nasıl ki cep telefonunun şarjı ilk zamanlar uzun giderken zamanla bitiyor ve yenisi alınıyor bu da böyle. Bende zamanında çok özen gösterdim ama hepsi hikaye.

Sana ancak şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, ne olursa olsun şarjının bitip notebook'un kendi kendisine kapanmasına izin verme. Pil uyarısı verdiği zaman ya şarja tak ya da kapat. Çünkü her kendi kapandığında pilin dayanma seviyesi düşer ve pilin ömrü azalır. Zamanında sıfır batarya almıştım daha 2. gün farkında olmadan şarjı bitti ve kapandı. Kontrol ettiğimde pilin %1 lik kısmı ölmüştü. Bence buna çok dikkat et.

Teşekkür ederim :) Bunu dikkate alıcam.

• pili cıkartılmış vaziyette kullanman ani olarak elektrik kesilmelerinde bilgisayarının anakartına zarar verebilme olasılıgın var nasıl özen gösterirsen göster mutlaka 2 yıl sonunda oda ömrünü tamamlayacaktır
  • Bende ozeniyorum bataryaya ama kapanmamasina ozen gostermek lazim demekki
  • quote:

Şimdi yazdıkların az da olsa etki edebilir fakat bence bunlara hiç takılma. Çünkü batarya'nın belirli bir ömrü vardır, sen ne kadar özen göstersen de bunun ömrü bir şekilde bitecektir. Nasıl ki cep telefonunun şarjı ilk zamanlar uzun giderken zamanla bitiyor ve yenisi alınıyor bu da böyle. Bende zamanında çok özen gösterdim ama hepsi hikaye.

pilin %1 lik kısmının öldüğünü hangi metodu kullanarak anladın acaba? Varsa böyle yöntem bilmek isterim açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: orhankara95

Evet arkadaşlar, acer marka (tam model: aspire 5253- çok güçlü değil ama idare ediyı beni ) bir dizüstü bilgisayarım var. Batarya ömrünü uzatmak için ne yapabilirim? Yani ilk aldığımda 5-6 saat internette wifi açık halde gezinebilirken şimdi bu süre 3-4 saate düştü. Bataryaların şarj ettikce ömrünün bittiğini okumuştum. Bu konuda arkadaşlarımdan bir kaç tavsiye aldım bunlar doğru mu ilk bunu sormak istiyorum:
    -Bilgisayarı masa üzerinde kullanırken bataryayı çıkarmamı ve öyle kullanmamı, takılı halde kullanırsam bataryanın ömründe yiyeceği (ama tak çıkar tak çıkar zor iş)
    -Batarya takılı halde kullanırken doluluk oranı %2 ye düştükten sonra tamamen dolana kadar şarj etmem gerektiği
    -Bataryayı saklamak için %40-60 arası doldurup öyle saklamam gerektiği... vs vs

Bunlar doğru şeyler mi? Ve siz ne yapmamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler..

Cihazı evde kullanırken batarya çıkartın ve adaptör ile çalıştırın bu sürede pil ömrü uzar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mesmeyut

quote:

pilin %1 lik kısmının öldüğünü hangi metodu kullanarak anladın acaba? Varsa böyle yöntem bilmek isterim açıkçası

Eski ismi ile Everest şimdi ki ismi ise Aida 64 diye bir program. Pc deki bütün parçaların marka ve modelini, ısısını, fanların dönüş hızları, batarya ömrü v.s aklına ne geliyorsa öğrenebilirsin. Zaten çok yaygın bir programdır çoğu kişi kullanıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesmeyut

quote:

Eski ismi ile Everest şimdi ki ismi ise Aida 64 diye bir program. Pc deki bütün parçaların marka ve modelini, ısısını, fanların dönüş hızları, batarya ömrü v.s aklına ne geliyorsa öğrenebilirsin. Zaten çok yaygın bir programdır çoğu kişi kullanıyor.

Bilgilendirmen için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.