Arkadaşlar kullandığım dizüstü 9600M GS ekran kartlı Acer 6935G güncel driver yüklü. Şöyle bir sorunum var, dizüstünü harici bir LCD monitöre bağladığımda LCD monitörün çözünürlüğünü, doğal çözünürlüğü olan 1680x1050 ye getiremiyorum. Özel çözünürlük oluştur dediğimde ise bu çözünürlük desteklenmiyor diye abes bir uyarı alıyorum. Bu sorunun çözümünü bilen var mı? LCD Monitör normal masaüstü bilgisayarımın monitörü ve ana sisteme HDMI ile dizüstüne de VGA ile bağlı markası modeli ise HANS-G HG216D
Bundan önce GMA35 çipsetli dizüstü ile LCD monitörümü sorunsuz bir şekilde ikincil monitör olarak kullanabiliyordum. Sorun donanımsal değil diye düşünüyorum mutlaka yazılımsal bir problem var ortada ama çözemedim bir türlü.
Konu ile ilgili kimsenin bir bilgisi yok mu?
Yakın zamnda aynı ekran kartına bende hdmi dan lcd yada led monıtor alıcam 24 luk .Sorunun ne olduğunu bende merak ettim.
Üreticinin web sitesinden monitörün sürücüsünü indirip denediniz mi? Sanki sistem PnP monitör olarak tanımamış gibi görünüyor.
Üreticinin sitesinden driverı bulamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: superman34
Üreticinin sitesinden driverı bulamadım.
Vista sürücüsü aşağıdaki bağlantıda, Windows 7 'de de çalışacaktır. XP kullanıyorsanız, XP monitörü tanımıyor olabilir.
Bu klasörün içerisinde setup dosyası yok nasıl kuracağız bunu?
quote:
driver ın kurulu olduğu dizine atıyor olabilirsin(tahmin)
quote:
1. Dosyayı indirip, içindeki .inf dosyasını bir yere kopyalayın. 2. Device Manager'i açın 3. Monitors altından monitörünüzün üzerine çift tıklayın 4. Driver sekmesine geçin 5. Update driver'a basın 6. Browse My computer for driver software'e tıklayın 7. Let me pick from a list of device drivers on my computer'a basın 8. Açılan pencerede "Have Disk"e basın ve "Browse" ile kopyaladığınız .inf dosyasını seçin
Bu şekilde sürücüyü yüklemiş olursunuz.
Sistemi yeniden başlatmanız gerekebilir, ondan sonra deneyin.
Kolay gelsin,
Güncel driver zaten yüklü diyor. Yok mu bunun başka bir çaresi yahu. nVidia driver nasıl tanımaz bu monitörü saçmalık. Masaüstü sistemde de GTX285 var onda tanıyor da dizüstünde mi tanımıyor çıldıracağım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme