Şimdi Ara

DİZÜSTÜ KARMAŞASINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle iyi günler hepinize. yaklaşık 3 aydır dizüstü bilgisayar almak için kıvranıyorum internette.. aramadığım internet sitesi ve satıcı kalmadı. son olarak 3 model üzerinde karar kıldım . ama halen bi karar verebilmiş değilim. Forumunuzdaki konulardan epey yararlandım bu elemeyi yaparken.. hepinize çok teşekkür ederim incelemeleriniz ve görüşleriniz için.

Şimdi öncelikle alacağım laptop için 2,5-3 bin YTL yi gözden çıkarmış bulunuyorum ancak paramla rezil oluyorum denir ya işte bende aynen o konumdayım.. SEÇEMİYORUM BİR TÜRLÜ.

laptoplardan ilki SONY VAIO A517B+
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/notebook_content_detail.asp?content_id=306

ikincisi Packard bell w7218
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.206.006

üçüncüsü HP HP PAVILION DV4398EA EN446EA
    http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.124.014

bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.. bu dizüstülerden herhangi birine sahip olan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerilker -- 1 Mart 2006; 16:34:10 >

• Bunların arasına 2.0 işlemcili HP daha mantıklı gibi duruyor. Gerçi ben oyumu bu saatten sonra Centrino Duo'dan yana kullanırım. Bikaç haftaya kadar tüm markaların Core Duo'ları Türkiyede olacak, o zaman bu n otebookların fiyatı düşecek. Veya Centrino Duo alırsın. Şu an bir arkadaş çift işlemcili bir notebook kullanıyor ve çok fark var diyor.

Örneğin çift işlemcili Acer:

http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5002WTXH
  • üstat teşekkür ederim ama .. o kadar çok bekledim ki bu laptop için artık duo işlemcilerde girerse işin içine ben vaz geçicem bu işten. çünkü seçim bi hayli zorlanacak.. sony nin ekran üstünlüğü var. Packard ın ekran kartı.. HP nin servis üstünlüğü.. ne yapayım bilemiyorum bu üçünden birini seçmem gerek.
  • imzanda yazan durumdayım bende..
    Ama ben şöyle bir şey düşündüm:
    benim de alacaklarım arasınmda hp 4398, pb w7218, acer 5024, msi m635 ve 645 vardı..
    Bu notebookların hepsinin birbirlerine göre artı ve eksi yönleri var. Senin seçeneklerinden de gördüğüm kadarı ile oyun da oynamak istiyorsun gibi notebook unda.
    Hp 4398 in herşeyi güzel ama harddiski 4200rpm. w7218 de aynı. sony de ise hdd iyi fakat onda da ekran kartı x600.. birde sony en pahalı olanı. ekran kalitesi falan kimsenin diyecek bir şeyi yok fakat o verilen 3000 ytl büyük kısmı sony olduğundan gibi geliyo bana.
    Bende artık araştımaktan bıktım ama son gördüğüm bu notebook özellik bakımndan beni etkiledi fakat beni düşündüren şey monster markası.. özellikle ekran kalitesi ve gecikme süresinin nasıl olduğu? ama özellik bakımından müthiş.http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=ND570N20S0
    fiyatı da 3100ytl. eğer ankarda canlı olarak bu notebook u inceleyebileceğim bir yer olsa koşarak gider bakardım.
    Ama bir yandan da şu var eğer oyun oynamak için yeterli bir masaüstünüz var ise bence daha makul fiyatlı işinizi görecek bir notebook a bakın derim. masaüstü sistemi yok veya onu satarak notebook alıyorsanız bir de şunu düşünün o vericeğiniz paraya inanılmaz bir masa üstü sistemi de kurabiliyorsunuz.. ki ben şu an bunu düşünüyorum.

ek: eğer ülkede dell xps , 9400 veya alienware gibi masaüstüne yakın performans veren ürünler olsaydı kesinlikle onlardan birini tercih ederdim.

ek2: ve yukarıdaki arkadaşın dediği hp güzel bir ürün fakat, ben 4600 ytl öyle bir alete vermeyi akıl işi olarak görmüyorum. eğer o kadar para verilecek ise bu siteden wolf.. nikli arkadaş gittigidiyorda şu an dell xps i 4700 ytl ye satıyor. bence o daha mantıklı en azından..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutayy -- 1 Mart 2006; 18:02:56 >

• kutayy çok teşekkür ederim yardımın için. o laptopa baktım.. gerçekten güzel. ben monsterı kafadan elemiştim. ama gerçekten güzel bir dizüstü gibi geldi bana.

Masaüstü konusunda haklısın. Şu vereceğimiz paraya dehşet bir masaüstü yapılır sanırım. Ama dizüstü almak şu konumda benim için daha avantajlı olacak. Almışken oyun konusunda bana sıkıntı çıkarmayacak bişey almak istiyorum. Bu da beni epey bi zora sokuyor. Monster ın bu modeliyle ilgileneneceğim. Yarın ararım sanırım Fokus bilgisayarı bakalım indirim falan yapacaklarmı.. servisi nedir ne değildir. bir de şu an görev yaptığım yer urfanın viranşehir ilçesi. bunlardan herhangi birini yerinde görüp en azından alet neye benziyor, bakma imkanım da yok. bu internetten alışveriş benim görerek alma prensibime aykırı. bu da işimi epey zorlaştırıyor. meret te ucuz bişey değilki. 3 milyarı vericem sonra kargo sonrası süprizlerle karşılaşmak ta istemiyorum..internetteki firmaların güvenilirliği konusunda da epey endişem var. ne diyeyim artık sinirlerim altüst oldu.. yemin ederim bu işin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.

• Arkadaşlar, forumun notebook bölümünde Monster hakkında çok ayrıntılı bir konu var. Oraya bakmanızı öneririm. Hatta genel olarak notebook bölümünde araştırmanızı öneririm.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_216/tt.htm

Bu da Monster Canavarları Derneği
    http://forum.donanimhaber.com/m_5793092/tm.htm

• bir de sanırım monsterın o modelinde klavye türkçe değil.. resminde öyle görünüyor.

Bethesta link için teşekkürler
  • ben forumdaki monster bölümüne de baktım ve sonuç olarak monster hakkında söylenen şey:
    1- monster lar fiyat/ performans notebook ları. ( ekranı pek iyi değil fakat özellik bakımından aynı özellikteki bir sony i ikiye katlar) Ama şöyle bir şeyde var: sonuçta sürekli ekrana bakıyoruz belkide en azından benim için en önemli şey iyi bir ekrana sahip olması. özellikle oynadığım oyunlarda ghosting yaratmaması.

Ayrıca ilkerilker arkadaşım haklısın valla resimde klavye türkçe değil. ayrıca notebook a o kadar para vericeksin bence sana nacizane tavsiyem kargo yerine uygun olduğun bir gün istanbul a git görerek al derim. en azından için rahat eder. kargoda o ürüne nasıl davranıldığı belli değil sonuçta..
  • kutayy , dediğin doğru ama imkanım ve zamanım yok buradan kalkıp istanbula gitmeye. klavye konusu da önemli şimdi 3 milyar para verip.. i ğ ö tuşlarına sticker yapıştırmak pek hoş olmaz sanırım , ama cidden beni farklı bir markaya yönlendirdiğin için teşekkür ederim sana. Ama şimdi seçenekler 4'e çıktı. .. yarın ilk işim şu fokusu aramak olacak..bakalım nasıl bir yaklaşımları var.
  • Bir de bu model var:

Tyrannosaurus ND521N20S5

Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisi ile

İşlemci Intel® Pentium™ M işlemci 760 Sonoma teknolojisi 2.0 GHz, 2 MB Cache, 533 Mhz FSB

Chipset Intel® 915GM Chipset
    Kablosuz haberleşme Intel® PRO/Wireless 2200BG WI-FI kartı Dahili Bluetooth Module ( Notebook içinde takılı )

Sistem belleği 2 GB Dual DDR II 533 Mhz KİNGSTON ( Dual çalışabilmesi için 2 x 1 GB takılı. )
    Ekran Kartı 256 MB nVIDIA GeFORCE 6 6600 16x PCI Express bağımsız ekran kartı
    Ses Kartı Realtek ALC880, Hoparlör, Mikrofon + Azalia High Definition Audio
    Network 10/100/1000 GIGABIT LAN
    Fax Modem 56k V92 Dahili Fax Modem
    Pcmcia PCMCIA 2.1
    Sabit Disk kapasitesi 120 GB 5400 Rpm 8 MB Cache
    Optik sürücü DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı )
    Batarya Li-Ion 6 cell ( 3 saat civarında )
    Klavye Q Turkçe 85 Tuş
    Ekran
    15.4" WSXGA TFT 1680 x 1050 ( Geniş ve Yüksek Çözünürlüklü Ekran )

*Samsung LTN 1540P1-LO2

*15.4” TFT 1680x1050 WSXGA

*Active Area (mm²) : 331.4x207.1

*Pixel Pitch (mm) : 0.197

*Number of Colors : 256k

*Contrast Ratio : 500:1

*Brigtness (cd/m²) : 185

*Response Time (ms at 25°C) : 25

*Vieving Angle (up/down/left/right) : 50,50,65,65

*Ağırlık :500 gr

İşletim sistemi Free DOS ( XP Home : 89 $ + KDV )

Boyutlar 358 x 272 x 25 mm
    Ağırlık 3 kg
    Geliştirilmiş Port'lar 1 x IEEE1394, 3x USB 2.0, Tv Out, PCMCIA 2.1, Line in / Mic in Jack, RJ-11 ve RJ-45 çıkış, 2. monitör bağlantı çıkışı, Speaker / Kulaklık çıkışı ( SPDIF - Dijital Çıkış )
    Bellek Yuvası Card Reader 4.1 ( SD, MMC, MS, MSPRO )
    Çanta MONSTER Deri Notebook Çantası.(Hediye)
    Garanti Süresi

POWER Cinema

Harici Ekran Kartı Açma / Kapama Düğmesi
    2 YIL ( Bu modelde garanti ve servis hizmetleri FOKUS Bilgisayar tarafından yürütülmektedir. )

Dizüstü Bilgisayarınızı açmadan, tek tuşla DVD, VCD seyredebilir; MÜZİK dinleyebilir yada RESİMLERİNİZE bakabilirsiniz.

Bu düğme aracılığı ile gerekmediğinde harici Ekran kartını kapatarak 128 MB Intel GMA900 Tümleşik Ekran kartı Özelliğini kullanabilir ve çok daha düşük güç tüketimi nedeni ile daha uzun bataryadan çalışma süresi elde edebilirsiniz.

• Arkadaşlar 1 haftadır monster s6 yı kullanıyorum ekran parlak değil ama
    İnanın ki kontrast ve çözünürlük çok iyi
    Ben 1650x1050 kullanıyorum
    Şunu belirteyim diğer notebooklara bakınca kesinlikle bana zayıf görünüyor...
    Bu ne diye dalga geçiyorum milletle

Ha parlaklıkta bende çok düşündüm ama
    İnsan bu şekilde kullandıkça alışıyor... O kadar da zayıf gelmiyor...
    Alet çok ii
  • Zaten aşırı parlaklık zannedersem pilden yer....
  • http://www.kont.com.tr/pages/productDetails.asp?productID=921

İstediğin her programı ve oyunu rahatlıkla çalıştırıp oynayabilirsin. İşlemci Dual CORE - Ekran kartı Mükemmel

Bu da yazdığın Monster'ın incelemesi bir bak. Dikkat Bu modelin garantisi Inselberg değil sadece Fokus veriyor!
    http://www.tomshardware.com.tr/mobile/20060324/index.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.