Şimdi Ara

Dizüstü seçemiyorum,bir el atabilen çıkar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene öğrencilik için tekrar evden ayrılacağımdan dolayı dizüstü bilgisayar araştırmaya başladım.Son 4-5 senedir de piyasayı neredeyse hiç takip edemediğim için online teknoloji marketlerinin arama filtreleri gitgide kafamı karıştırdı.
    Ultrabooklar,yeni özellikler,konseptler,işlemciler ve kullanıp kullanmayacağımı bile kestiremediğim bir ton şey var.

Bilgisayarı çoğunlukla internet,film,ms office ve türevleri için kullanacağım,ama bir yandan da teknolojinin gerisinde kalmış bir model olmasın istiyorum ki en az bir 3-4 sene kullanayım(ne olur ne olmaz,bilgisayar beni sınırlamasın).

Öncelikle şunu sormam gerek: i3 işlemci ile i5 arasında benim gibi sade kullanıcılar açısından bir fark var mıdır?Bir de bu işlemciler bu zamanda alınır mı,yeni şeyleri beklemek gerekir mi(tabi çıkacaksa öyle bir şey)

Aklımda çok çok az özellik var,geri kalanını bilemediğim için artıları eksileriyle size soruyorum.

Tercihen Dell,Toshiba veya Asus markalarından,1200-1300 TL'ye kadar,yine tercihen 13.3 inç (14 de kabulümdür) bir dizüstü arıyorum.Yardımcı olabilirseniz çok iyi olur,çok da güzel olur.

• i5 genel kullanımda herşeye yeter
    http://www.sadecenotebook.com/Urun/Dell-Inspiron-4050-45B45B-Core-i5-2450-250-Ghz-4-GB-500-GB-1-GB-VGA-14-Win-7-Basic-pmu26492.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • üsteki laptopdan farkları.
    üstteki 1.134,18 TL, bu 1.071,17 TL

bunun ekranı daha büyük
    bunda usb 3 var
    bu max 8 gb ram destekliyor. takılı ram tek parca yani bi 4 gb ram daha takılabilir.
    üstelik bu daha ucuz.

http://www.sadecenotebook.com/Urun/Dell-5110-B45F45-Core-i5-2450-250-Ghz-4-GB-500-GB-1-GB-VGA-156-Freedos-pmu25945.html
  • Eyvallah,çok sağolun.İkisi de güzel duruyor.Fiyat farkı fazla olmadığı için ikisini de bir iki güne kadar karar vereceğim listeye aldım.
    Birinde usb3.0 var,anladığım kadarıyla şu an çok yaygın bir teknoloji değil.İlerde gerekli olur mu? Aralarındaki inç farkı da önemli değil gerçi ama,4gb ramin yetmemesi gibi bir zaman da gelir mi acaba yakında?
    Ona göre fazladan boş slotu olan makineyi düşünebilirim.

Yalnız şöyle bir durum da var,bilgisayarı internetten sipariş etmeyeceğim.Annemlerin çalıştığı firmaya sürekli iş yapan tanıdık bir bilgisayarcıdan sipariş ettirmek durumundayım.Sizce büyük firmalardan almaktan daha avantajlı olur mu fiyat açısından? Mesela bu bahsettiğiniz bilgisayarlara bu fiyatlarda ulaşabilirler mi?

Ben de isterdim yeni keşfettiğim uygun fiyatlı online storelardan (pcdepo ve şimdi gördüğüm sadecenotebook gibi) almayı da ihtimal kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ba2 -- 5 Eylül 2012; 15:03:11 >

• şuanda oyun vs. oynanmayan sistemde 2gb ram yeterli.4gb günlük kullanımda baya götürür yani.
    firmalar pahalı olur.aradığınız modeli bulmanız zor ayrıca ama siz bilirsiniz
    usb3 yaygın değil ama yaygınlaşıcak kesinlikle usb3 olsun derim.harici harddisk aldığınızda film vs. attığınızda farkını anlarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usb 3.0 girişli olan fiyat performans açısından güzel duruyor.Teşekkür ederim.Ben bi firmayla konuşayım önce.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.