İki monitör arasında kaldım, yardım
Merhabalar, 23-24 inç, 1080p, yüksek tazeleme hızına sahip (tercihen 144hz ve üzeri), IPS monitör arıyorum. Biraz oyun, biraz film dizi, çokça okuma yazma işi için kullanacağım. İki seçenek arasında kaldım.
Biri şu: LG 24GN650-B https://www.hepsiburada.com/lg-24gn650-b-23-8-144hz-1ms-hdmi-display-full-hd-freesync-ips-monitor-p-HBV000017CGNX?magaza=Gamers_Arena
Diğeri de şu: Asus VG249Q1R https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-vg249q1r-23-8-165hz-1ms-hdmi-display-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000XGYF7?magaza=TuRuNCu Bilgisayar
Üstteki LG olanda 1ms gecikme gtg sanırım. Hangisini önerirsiniz? Fikir belirtebilen varsa müteşekkir olurum.
Yıllar sonra kasa toplayacağım, yardım
Merhaba, yıllar sonra oyun bilgisayarı toplamaya niyetlendim. Önümüzdeki aylarda çıkması beklenen rtx 3000 serisinin giriş seviyelerinden bir ekran kartına hazır sistem arıyorum. 1440p 100+ fps için 3060 veya önce çıkarsa 3060 ti düşünüyorum.
Bayağı bir sorum var öncelikle:
1) İtopya'nın arka sokağında oturuyorum. Sürekli genç arkadaşlar görüyorum elinde kağıtlar kasalar vs sıra bekleyenler. O kağıtları kendiniz mi print edip götürüyosunuz, onlar mı veriyor (gülmeyin, yaşlıyım :) Randevu usulü mü çalışılıyor? Gidip adamlara ne diyoruz "Selamın aleyküm ben kasa toplayacaktım" deyince yardımcı oluyorlar mı?
2) Zamanım var, parçaları tek tek ayrı sitelerden alsam montajı nasıl yaptırabilirim ya da yaparım? Bilgisayardan biraz anlarım. Ama çok vakit geçti kasa kullanmayalı.
3) Anakartlarda wifi özelliği önemli mi? Usb'yle çözsek hız düşümü yaşar mıyız?
4) Hazır sistem önerir misiniz? Gerçi benim düşündüğüm ekran kartı daha tanıtılmadı bile ama hazırı seçip ekran kartını çıkartabiliyorsak olabilir.
5) Yüksek güçte psu alsak daha mı iyi? (örneğin 650 yetmez abi sana 700 yapalım der misiniz?)
6) 2993mhz gibi bir değer 4500mhz'ye göre çok mu geride olur? Öyle cs go gibi competitive şeyler pek oynamam. Ne farkı olur?
7) Anakartta b ve h serileri arasındaki fark nedir?
8) Ses kartı şart mı? Anakartta çıkış varsa işimi görür.
Şimdi aklımda netleşenler: Intel ve nvidia kesin
İşlemci olarak intel 10400f (veya çok fark yok derseniz 9400f)
2x8gb'tan 16gb ram (cl değeri önemli mi? 16 dedim ben)
En az 650w psu
Rgb'ye gerek yok ama parça daha ucuzsa mecburen olabilir
Ekran kartı şimdilik yok (3060 veya ti)
-Bu temelde sistem önerisi olan varsa makbule geçer. Fiyat konusunda ucu açık tutuyorum ama aşırı oyun oynamaktan ziyade fiyat performans odaklı ve uzun süre sorunsuz kullanabileceğim bir şey arıyorum.
|
ASUS x54h laptop, ram takviyesiyle GTA V oynatır mı?
|
iPad'de torrent programı kullanan var mı?
|
|
Yurtdışından iPhone getirme sınırı hakkında
|
Dizüstü seçemiyorum,bir el atabilen çıkar mı?
|
KALfest'10 (DUMAN-Moğollar-Marsis)
|
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 254
İkinci El Bölümü Mesajları: 32
Konularının görüntülenme sayısı: 10.308 (Bu ay: 248)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic