Şimdi Ara

Yurtdışından iPhone getirme sınırı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyük kuzenim bir ay sonra Amerika'dan dönüyor. Dönerken de oralarda neredeyse yarı fiyatına olduğu için iphone 5 getirmesini istedim.Fakat bir adet kendisine,bir adet de babasına getirecekmiş halihazırda.

Havaalanında bir kişi kaç iphone getirebilir yanında en fazla? Ben iki tane diye duymuştum ama zaten akraba olduğu için birini açıp cebine koysa benim için sorun olmaz,ülkeye girişte sıkıntı olur mu?

Ya da üçünü birden kapalı kutularında bavul içerisinde sokmaya çalışsa ek ücret/vergi ödemesi gerekir mi?

Gerçi birini kendine alacağı için açmış olur ama prosedür nasıl işler merak ediyorum,sonradan sıkıntı olmasın diye.

• Ben de cok merak ediyorum. Yakinda gidecegim. Donuste o kadar cok isteyen var ki, kime ne kadar nasil getireyim sasirdim. Zaten esim, ben ve cocuklarda var. Ustumuzde en fazla kac tane olabilir? Bir de ipadlerimiz var. Isimiz iOS yazilim gelistirme oldugu icin bir suru cihazimiz olmak zorunda.
  • Risk alip baya getiren var da bence 3 ten fazla zorlamamak lazim biri cepte 2 tane bavulda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koysun 10 tane bavula, 5 tane de yanına alcağı çantaya, kimse bakmıyor daha yeni amerikadan arkadaş iphone getirdi. Oradan çıkarken zaten bir şey demiyorlar burada xrayden falan geçmiyorsun girişte... Ama tek sıkıntı çakal valiz taşıyıcılar valizlerin için açıyormuş bagaja koyarken çalınma riski var yani. Yanına 5-6 tane alabilir...
  • İkisini açıp cebine atacakmış zaten sanırım.Birini de ister bavula isterse de çantasına koyar işte.Öyle bir sıkıntı olmaz anladığım kadarıyla.

Eyvallah çok sağolun
  • Nereye gelecegine ve sansa bagli. Amerikadan cikarken bir sorun degil ama tr de x-ray sokarlarsa cihazi 2den fazlasi icin isterse cezayi yapistirir. Misal dishatlardan direk ankaraya iniliyorsa mesela cikista son zamanlarda her bavulu x-ray den gecirmeniz isteniyor. Yani olay biraz sans. Riski almaya deger mi? Bence degmez...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'a gelecek.Peki cebine atsa,öyle girse bir iki tanesiyle sıkıntı olur mu? Yani aradıkları şey kapalı kutu değil mi bavulda?

Ceza ne kadardır bir fikriniz var mı? Türkiye'de bu fiyatlarla satmaya çalışınca firmalar daha da hırslanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ba2

İstanbul'a gelecek.Peki cebine atsa,öyle girse bir iki tanesiyle sıkıntı olur mu? Yani aradıkları şey kapalı kutu değil mi bavulda?

Ceza ne kadardır bir fikriniz var mı? Türkiye'de bu fiyatlarla satmaya çalışınca firmalar daha da hırslanıyorum.

Olay kapali kutu degil. Olay tamemen kontrol edilirse denk geldiginiz kisinin tavri ile alakali. 2 tane cihaz benimde deseniz, ceza kesecem dedi mi keser. Cezasi parasi ne kadar bir fikrim yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

Orijinalden alıntı: Ba2

İstanbul'a gelecek.Peki cebine atsa,öyle girse bir iki tanesiyle sıkıntı olur mu? Yani aradıkları şey kapalı kutu değil mi bavulda?

Olay kapali kutu degil. Olay tamemen kontrol edilirse denk geldiginiz kisinin tavri ile alakali. 2 tane cihaz benimde deseniz, ceza kesecem dedi mi keser. Cezasi parasi ne kadar bir fikrim yok.

Anladım. Sağolun verdiğiniz bilgi için.

Ben bu tip durumlarda 50 Cent'in "get rich or die tryin'" tribini anıyorum çokça.Yaktım gemileri,veriyorum siparişi. İyi düşünelim iyi olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.