Şimdi Ara

Yurt dışından yedek parça getirme konusunda yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Allah bunları bildigi gibi yapsın.Memleketi iyice Kuzey koreye benzettiler.30 euro alışveriş sınırı ile ülke mi batacak?Bunun en azından sınırı 1000 dolar veya euro olmalıydı.Biz ticaret yapmıyoruz ki memlekette yedek parça bulamıyoruz.Madem sınır koyacaksın üstüne belli oranda vergini ekle ama gene alabileyim ürünü.Ya da o ürünü memlekette bulabileyim.Gerekirse her kişiye yılda bir hak ver ama en az 1000 dolar veya euro olsun.

Arkadaşlar yurt dışında 500 dolar olan yedek parçayı alacağım fakat sınır oldugu icin gümrükten geçmiyor.Satıcı fiyatı düşük tutarım ama geleceğinin garantisini veremem diyor.Sizce fiyatı düşük tutsa gümrükten geçer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alacağınız ürün Türkiye'de satılmıyorsa ve faturası 30 Euro ise muhtemelen geçer. Ancak araştırma yapılırsa ve yurtiçi fiyatı bulunursa risk teşkil eder.

• Ben bir gümrük müşavirine sordum, 600 avroluk parça diğer kalemlerle 1500 avroya geliyor. İthalat ve gümrük işlemleri doğru yapılırsa içeri sokuluyor ama maliyet anlamsız yerlere çıkıyor.

Sıfırı olmayan parçanın ya temiz çıkması bulunacak ya da o parçanın üreticisinin Türkiye temsilcisi bulunup sevkiyata eklettirilecek. Gene pahalı ama bireysel ithalattaki gibi koparmıyorlar.

• Peki arkadaşlar tek yol bu parçayı gidip fransadan kendimizin alması mı?

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis veya yedek parçacılar parçayı getirtmiyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • H4- H kullanıcısına yanıt

Hocam servis araç şasisine göre parça sipariş ediyor.Bunun dışında sipariş almıyor.Bir de servisten alsak 20000 lik şey 100000 tl oluyor

Sanayideki yedek parçacılarla görüştünüz mü? Onlar yurt dışından parça getirebiliyor. Yalnız önceden tanışıklığınız yoksa ücretin tamamını veya bir kısmını önden isterler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 16 Ocak 2025; 20:7:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Parça boyutunu bilmiyorum ama Glocalzone veya benzer uygulamalar ile birine aldırıp valizinde getirtebilirsin. İkinci el parçada yasak vardı sanıyorum. Faturası yanında olsun ve sıfır parça olsun getirilen ürün o hallerde sorun olmaz.

Bu parçayı Türkiye de çıkma bulabiliyorsan çıkma al geç derim. Ya da biri alıp gelecek diğer türlüsünde sıkıntı yaşama ihtimalin yüksek...

Avrupaya gelen tır şoförü bulup,avrupadanda alıp teslim edecek birini bulursan olabilir.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Hocam bu clocalzone uygulaması tam olarak nedir?Parçayı getirecek kişiyi biz mi buluyoruz?Bir de benim alacağım ürün ikinci el parca.Simdi bu ürüne satıcı fatura kesemez o zaman.Bu da sorun olur degil mi?

Takılabilir ikinci el araç parça ithalatı yasak.

Glocalzone da talep açıyorsun. Ödemesini yaparsan daha hızlı olur. Alacağın ürün linkini açıklamasını vs koyuyorsun. Hesaplıyor getirecek kişinin kazancını vs ilan açılıyor kabul eden olursa alıp getiriyor. Sana teslim ediyor siteden yatırdığın parayı alıyor. Aracı platform kısaca y.dışı gelen ile ürün isteyenleri ortak bir platformda buluşturuyor.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Hocam bu dediğiniz süper bir yöntemmiş.Dogru anladıysam alacağımız ürünün linkteki bilgilerini paylaşıyoruz.Ürünü siteden biz alıyoruz fakat sitenin bize sunduğu kişinin adresini yazıyoruz.Ürün onun adresine gidiyor.O ürünü alıp türkiyeye geldikten sonraki durum nasıl oluyor?Benim adrese kargo mu yapıyor?Ya korgoyu göndermezse?Yahut ben ürünü satın aldıktan sonra getiren kişi ürünü getirmekten vazgeçerse?

https://glocalzone.com/tr/article/glocalzone-nasil-calisir

Sıkıntı olmaz vazgeçerse parayı alamaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.