Şimdi Ara

DJI PHANTOM kullanıcıları bilgi paylaşımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu başlıkta ülkemizde sayıları gitgide artan dji phantom kullanıcıları arasında bilgi paylaşımı yapılmasını amaçladım.

ben bir adet phantom 2 vision plus bir adette phantom 3 sahibiyim. gün içinde özelliklerinden bahsedicem.

• (bahsetmedi)
  • Hocam öncelikle hayırlı olsun. Bende p3 ü yeni aldım benimkide dün geldi. Güncellemesini yaptım uçuşa hazır.
    Yanlız sormak isterim, ben yeni başladığım için olması gereken bazı ayarlarını bilmiyorum.
    YouTube dan izlediğim videolardan edindiğim bilgiler okadar, Türkçe hazırlanmış işin özünü anlatan bir anlatım videosu henüz bulamadım.
    Şu an 30mt ile kısıtlı acemi modunda deniycem. Şunu sormak isterim kumandanın sol tarafında bulunan üç kademe ayarlı çubuğun ifade ettiği her seçeneğin ne anlama geldiğini anlatabilirmisiniz ?
    Benim gibi yeni başlayan için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dryman72 -- 22 Mayıs 2015; 3:06:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• [DHVideo=]
    quote:

Orijinalden alıntı: dryman72

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Bende p3 ü yeni aldım benimkide dün geldi. Güncellemesini yaptım uçuşa hazır.
    Yanlız sormak isterim, ben yeni başladığım için olması gereken bazı ayarlarını bilmiyorum.
    YouTube dan izlediğim videolardan edindiğim bilgiler okadar, Türkçe hazırlanmış işin özünü anlatan bir anlatım videosu henüz bulamadım.
    Şu an 30mt ile kısıtlı acemi modunda deniycem. Şunu sormak isterim kumandanın sol tarafında bulunan üç kademe ayarlı çubuğun ifade ettiği her seçeneğin ne anlama geldiğini anlatabilirmisiniz ?
    Benim gibi yeni başlayan için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

p- gps modu yani uydulara bağlanır konumunu sabit tutar.
    a- attitude modu sadece yüksekliği sabit tutar gps kullanmaz
    f- biraz daha detaylı. ioc modunu aktif edr yani cihaz havadayken önü hangi yöne dönerse dönsün ileri hep aynı yön kalır(havalanmadan evvel cihazın önü hangi yöne bakarsa ön hep orası olur ciaz havadayken kendi etrafında dönünce ileri değişmez hep aynı kalır). anlatamadım biliyorum.

p ile a nın farkı diyelim ileri doğru gidiyorsunuz stickleri bıraktınız elinizi çektiniz.

p modunda ise bıraktığınız anki konumda durur
    a modunda ise gitmeye dewam eder sadece yüksekliği sabit tutar.

umarım anlatabildim.

birde evin içinde yaptığım uçuşun videosunu paylaşayım :) hanım kızmasa uçuracaktım daha :)

https://youtu.be/xWd_Qbwln30

şimdi biraz aklıma gelenleri yazim.

-4k çekim yapacaksanız baya iyi bir micro sd card alın 64 gb alırsanız tadından yenmez. ama cl10 micro sdlerde kurtarmıyor bazen videoda atlamalar olabiliyor.
    lexar 633x serisi veya sandisk extreme pro serisi tavsiye ederim. 260 tl civarı 64 gb olanları. 64 gbden yüksek kart almayın cihaz desteklemiyor.

-kormayın hep yüksekten uçun kaza yapanlar hep alçaktan uçuranlardır.

-kalkışı eğer stickle yapıyorsanız 1.5 2 metreye kadar birden kalkın yavaş yavaş havalanmaya çalışırsanız en ufak bir rüzgarda cihaz yan yatacak pervaneleri kıracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duolckrad -- 22 Mayıs 2015; 4:54:54 >

• Gayet açıklayıcı anlatmışsınız çok teşekkür ederim. Videonuzu izleyip kanalınıza abone olurum. Sözünü ettiğiniz cd kartlardan en kısa zamanda temin edicem. Tekrar teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalkışı stickle yapıyorsanız yazmışsınız. siz nasıl kalkış öneriyorsunuz? elimizle tutarak kaldırmak daha mı iyi-kolay-güvenli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.o.y

kalkışı stickle yapıyorsanız yazmışsınız. siz nasıl kalkış öneriyorsunuz? elimizle tutarak kaldırmak daha mı iyi-kolay-güvenli?

smartphone dan veya tabletten auto land e basarak kaldırmak var bide o herzaman daha güvenli kumandaya değmiyorsunuz bile.

sakın elle falan kaldırmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duolckrad -- 26 Mayıs 2015; 1:24:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • phantom 3 prof modeli isteyen var ise elimde bulunuyor.. pm ile konusabiliriz.
  • 7Km civarı mesafeler için sinyal güçlendirici arıyorum. [Phantom 3]
    Aşağıdaki ürün nasıldır? Maliyeti düşürmek amacıyla hangi donanımlar tercih edilebilir? 2 antene 2500 lira vermek mantıklı gelmiyor. Phantom3'ün mesafesini arttırmak amacıyla kullanılacak donanımlar daha sonra çıkacak diğer phantom ürünlerine aktarılıp kullanılabilir mi?
    http://www.technomodel.com/urun/INN00332/Phantom-3-ve-Inspire-1-Icin-Mesafe-Arttirma-Seti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.