Şimdi Ara

DLNA özelliği olan Tüm TVler için Alternatif Pc Share Manager (Samsung B/C serisi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
27
Favori
161.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    blu ray formatlarını(m2ts,bdav) bu share managerlar vasıtasıyla tv de izleme imkanı var mı acaba , bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar samsung 32c530 model LCD TV aldım. 3-4 gündür kullanıyorum ve özellikle USB' den mkv uzantılı dosyaları açtığı gibi altyazılarda sorun olmaması süper gerçekten.

Şimdi kafayı DLNA olayına takmış durumdayım. Evde zyxel kablosuz modemim 1 adet masaüstü PC ve 2 adet laptop var. Bu bilgisayarlar arasında ağ üzerinden birbirlerine erişebiliyorum. Hatta Laptop u yeni aldığım LCD TV ye bağlayıp wireless ile Masaüstü PC' nin HDD sindeki film arşivime de erişebiliyorum. Benim niyetim laptobu aradan çıkartıp TV den direkt kablosuz olarak filmlerime ulaşmak istiyorum. Forum da genelde kablolu olarak yapılışı anlatılmış.

-- Bu işlem kablosuz olarak yapılabilir mi?
    -- Kablosuz olabilmesi için nasıl bir aparat lazım?
    -- Bu aparatın marka modeli önemli mi?

Teşekkürler
  • @yanke_zulu, bdav formatını denemedim ama m2ts'leri uzantısını ts ye çevirince tv görüyor ve takılmadan oynatabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macet1981

Arkadaşlar samsung 32c530 model LCD TV aldım. 3-4 gündür kullanıyorum ve özellikle USB' den mkv uzantılı dosyaları açtığı gibi altyazılarda sorun olmaması süper gerçekten.

Şimdi kafayı DLNA olayına takmış durumdayım. Evde zyxel kablosuz modemim 1 adet masaüstü PC ve 2 adet laptop var. Bu bilgisayarlar arasında ağ üzerinden birbirlerine erişebiliyorum. Hatta Laptop u yeni aldığım LCD TV ye bağlayıp wireless ile Masaüstü PC' nin HDD sindeki film arşivime de erişebiliyorum. Benim niyetim laptobu aradan çıkartıp TV den direkt kablosuz olarak filmlerime ulaşmak istiyorum. Forum da genelde kablolu olarak yapılışı anlatılmış.

-- Bu işlem kablosuz olarak yapılabilir mi?
    -- Kablosuz olabilmesi için nasıl bir aparat lazım?
    -- Bu aparatın marka modeli önemli mi?

Teşekkürler

wireless olarak samsung sadece kendi wireless dongle'ını destekliyor. aslında diğer donglelarıda tanıtmak mümkün ancak tvnin yazılımı ile oynamanız lazım uzun ve riskli iş.
    dongle bu
    http://www.samsung.com/tr/consumer/learningresources/medi2.0/dlna_userguide_1.html
    bu siteden satın alabilirsiniz
    http://www.samsungevi.com/diger-Samsung-WIS-09ABGNX-usb-LinkStick-Wireless-LAN-Adaptor.html

ama eğer tvnizde ethernet girişi varsa dongle almanız gerek yok yapmanız gereken.
    tvyi ethernet kablosu ile direk modeme bağlayın.
    masaüstü pcyi wireless ile modeme bağlayın
    Samsun Pc Share porgramını masaüstü pcye kurup paylaşım ayarlarını yapın.
    hepsi bu kadar. şahsen ben bu yöntemi kullanıyorum. samsung wireless dogle'a o kadar para vermektense. modemi tvnin yanına alıp kablo ile bağladım.

dipnot: eğere tvniz bu ise
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-32C530-LCD-TV,16122.html#urun_detay_div
    bu tvnin dlna ve wireless özelliği yok. hepsini unutun gitsin :D
    kullandığıız yöntemi uygulamaya dewam edin...

• Arkadaşlar ,

Alternatif DLNA programı kullanamak-denemek isteyenler için Serviio programının 0.5 versiyon güncellemesi çıktı.

Adresi :http://www.serviio.org/download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 24 Ocak 2011; 12:07:41 >
  • dlna olayını web tv vs herşeyi hallettim ancak, su klasörleme olayına uyuzum...
    55 tane gereksiz dosya gözüküyor tv den girince..

fazlalıkları silip müzik video diye 2-3 kategori yapıp kalanına film müzik dosyaları koymak istiyorum. yaptıgımda tv den 239742394 tane dosya varmıs gibi gozukyor... sanatcı derecelendirme bilmemne vs...

bunu aşabilen varmı?

bunun dısında pc görüntüsünü bu ethernet baglantısı ile tv ye vermeyi basaran varmı ?

dlna programlarının hepsini denemedim..
    bugunlük mesai doldu.. yarın aksam işten gelince farklı programlar ile deneyecegim..

keske direk görebilse hdd yi =)
    olmazsa en mantıklısı dreambox alıp neti dreambox a baglamak onu da tv ye..
    box üzerinden yardırmak daha olumlu olacak buna cozum bulamazsam.....
  • ben her şeyi denememe rağmen bilgisayarım dan tv yi göremedim firewall u kapadım virüs progamı yok bilgisayarda tv de de ağ ayarlarında sorun yok ama bir türlü tv yi göremiyorum bi yardım lütfen.
  • Mesajim bulunsun
  • pc share manager 2.3 sorunlu olduğu için kaldırılmış
  • Samsung Pc Share Manager 4.2 sürümü yükledim ayalrarını yaptım gayet güzel filmleri mp3leri vs oynatıryorum tek yapamadığım filmleri ileri saramıyorum (usb den film izlerken gayet güzel ileri alınıyor) gibi uygun değil diyor acaba bunun için bir çözüm varmı
    yoksa altyazılar falan sorunsuz gözüküyor tek sorun ileri geri alamamak
  • slm arkadaşlar bu filimleri tv ye yönlendirdiğimiz gb explorer da baktığımız videolarıda yansıtamazmıyız. tşk.
  • kumanda üzerindeki sağ sol yön tuşlarıyla yapabilirsiniz.
    Ayrıca yukarı ok seçerseiz bir sonraki videoya, aşağı yaparsanız bir önceki videoya geçersiniz.

benimm tek takıldığım nokta PC share manager ile dil ve altyazı değişmemesidir.
  • takipteyim
  • samsung 40C650 LCD TV'im var. Samsung wireless adaptörüm var. kablosuz olarak nete bağlanabiliyorum.

peki kablosuz olarak asus marka notebook'um ile samsung LCD TV mi nasıl bağlantı kurabilirim.

ağ bağlantısı ayarları yapmak gerekiyorsa... resimli anlatım yapabilir misiniz? bir kaç deneme yaptım olmadı....
    birde samsung'un sitesinden SAMSUNG PC Share Manager isimli bir program indirdim. yine de olmadı....

şimdiden teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz3535deniz

samsung 40C650 LCD TV'im var. Samsung wireless adaptörüm var. kablosuz olarak nete bağlanabiliyorum.

peki kablosuz olarak asus marka notebook'um ile samsung LCD TV mi nasıl bağlantı kurabilirim.

ağ bağlantısı ayarları yapmak gerekiyorsa... resimli anlatım yapabilir misiniz? bir kaç deneme yaptım olmadı....
    birde samsung'un sitesinden SAMSUNG PC Share Manager isimli bir program indirdim. yine de olmadı....

şimdiden teşekkürler....

ethernet yoluyla bağlı benim tv laptop wirelessdan alıyorum sorunsuz bağlantı kurdum programın adı mezzmo
    http://www.conceiva.com/products/mezzmo/default.asp önce program kütüphanesine bir kaç dosya ekledim sonra ip numarası modem markasını felan ekledim seçenklerden sorunsuz bağlandım media devices kısmından ayarlarınızı halledebilrsiniz sorun olursa yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 69 boss

quote:

samsung 40C650 LCD TV'im var. Samsung wireless adaptörüm var. kablosuz olarak nete bağlanabiliyorum.

şimdiden teşekkürler....

ethernet yoluyla bağlı benim tv laptop wirelessdan alıyorum sorunsuz bağlantı kurdum programın adı mezzmo
    http://www.conceiva.com/products/mezzmo/default.asp önce program kütüphanesine bir kaç dosya ekledim sonra ip numarası modem markasını felan ekledim seçenklerden sorunsuz bağlandım media devices kısmından ayarlarınızı halledebilrsiniz sorun olursa yardımcı olurum.

ben anlamadım. tv ile laptop ethernet yoluylamı wireless ile mi bağlı ....

• quote:

quote:

quote:

şimdiden teşekkürler....

ben anlamadım. tv ile laptop ethernet yoluylamı wireless ile mi bağlı ....

tvye ethernet kablosu takılı laptopta wirelessten kullanıyorım wild media server daha kullanışlı oldu benim için şuan kurcalıyorum daha altyazı sorununu çözdüm :) transcoding yapan bir program bağlantının türü önemli değil doğru ayarları yapman yeterli güvenlik duvarını kapatmalısın hiç bir şekilde bağlantı olmuyor yoksa.

• quote:

tvye ethernet kablosu takılı laptopta wirelessten kullanıyorım wild media server daha kullanışlı oldu benim için şuan kurcalıyorum daha altyazı sorununu çözdüm :) transcoding yapan bir program bağlantının türü önemli değil doğru ayarları yapman yeterli güvenlik duvarını kapatmalısın hiç bir şekilde bağlantı olmuyor yoksa.

güvenlik duvarını kapattım ama ip ayarları otomatik mi yapıyoruz yoksa ip veriyormuyuz. veriyorsak nasıl yapıyoruz

örnek olarak

Samsung LCD 40C650
    IP 192.168.1.2
    Alt Ağ Maskesi 255.255.255.0
    Ağ Geçidi 192.168.1.1

DNS 192.168.1.1

Bilgisayar
    IP 192.168.1.3
    Alt Ağ Maskesi 255.255.255.0
    Ağ Geçidi 192.168.1.1

DNS 192.168.1.1

• Arkadaşlar size bir sorum olacak ,

Media Server olara direk media player Paylaşım kullanıyorum ancak LCD de altyazı görünmüyor !
    Media player bence çok kullanışlı niye kimse bahsetmiyor hala anlamış değilim ,, PC share manager güzel olabilr ama güvenilir mı ! ,,
    Şu altyazı sorunu aşabilirsem Media Player Connect dan şaşmam
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.