Şimdi Ara

DLP TV HD yayın ve receiver kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tanıdık televizyonunu değiştireceği için bizimkilere Samsung DLP TV vermiş,SP67L6HX model.Bizde eski model tüplü televizyonlardan vardı.Fakat şimdi bu tvde görüntü net değil,hani bir resme zoom yaparsınız da görüntünün hatları bulanıklaşır kalitesi düşer ya onun gibi.Şimdiye kadar hiç bu kadar büyük televizyon kullanmadım konuyla ilgili bir bilgim yok.Mediamarktta konuştuğum bir görevli gelen yayınlardan kaynaklandığını söyledi,HD yayınlarda böyle bir sorunla karşılaşmayacağımızı söyledi.Şu an sitenin anteniyle yönetimin ayarladığı kanalları direkt kabloyu takıp izliyoruz yani receiver falan kullanmıyoruz.Bu görüntü kalitesi işi çözülebilir mi? Normal bir uydu alıcısı alıp direkt takıp kullanabilir miyim?Site yönetiminin ayarladığı dışında kanalları izleyebilir miyim?Biliyorum belki sorularım bazılarınıza çok cahilce gelecek ama konuyla ilgili hiçbir bilgim yok pek fazla tv insanı değilimdir.Yardımcı olabilirseniz sevinirim Hele uydu alıcısı alıp kullanabiliyorsam süper olur,kardeşim deli gibi Cartoon Network izlemek istiyor

• Yardımcı olabilecek kimse yok mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: violet_bohemian

Yardımcı olabilecek kimse yok mu
    Öncelikle apartmanınızda uydu anteni varmı bunu öğren, Eğer yoksa normal karasal antenle yayın izliyorsunuz demektir ki görüntünün iyi olmaması normal, kullandığınız tv. projeksşyon tv olduğundan orda da bir miktar kalite kaybı var. Eğer binada uydu anteni varsa receiver alıp televizyona bağlayarak şu anki görüntüden daha iyi bir verim alırsınız.
  • violet_bohemian V kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan sizin apartmanda Headend sistem kurulmuş... Bu sistemde görüntü kalitesi çok iyi olmaz ve izlenilen kanallar sınırlıdır. Sizin daireye gelen kabloya direkt uydu alıcı takma imkanınızda yok...

Özetlersek yöneticiyi kandırıp kendinize bir tane çanak anten kurun ve Hd bir uydu alıcı alıp keyfinize bakın....Sizin samsung hd ready tv dir...Yani bizim 1980 x 1080i full hd dediğimiz çözünürlük, sizin tv de 1280 x 720p olarak izlenir. Zaten buradan bir kaybınız var. Üstüne analog headend sistemden yayın alınca hd nin esamesi görülmez....

Bu arada headend sistemin ne olduğunuda yazalım. Bu sistem sınırlı kanallı merkezi yayın sistemidir. Genelde otel, öğrenci yurdu, yöneticileri ve kat sakinleri antin kuntin insanlar olan apartmanlarda kullanılır....

Önce İzlenilecek kanallar ve toplam kanal sayısı belirlenir...Sonra kanal sayısı kadar uydu alıcı alınıp bunlar bir modulatöre bağlanır...O modulatörden çıkan kablo splıtterlar ile dairelere dağıtılır. Siz dairenize gelen kabloyu tv nize takıp söz konusu önceden belirlenmiş sınırlı sayıdaki kanalları izlersiniz...Bu kanallar değişebilir. Mesela yönetici ile konuşup TRT 3 varsa onu Cartoon Network'e ayarlatabilirsiniz. Tabi TRT 3 ü izleyen ve beğenen kat sakinleri tatava yapar emin olun... Bu bahsettiğim basit bir headend sistemidir..Bu sistemin ıptv altyapılı gelişmiş olanlarıda var ama sizin apt.da olmaz bir iş o....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 13 Ağustos 2014; 8:17:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Anlaşılan sizin apartmanda Headend sistem kurulmuş... Bu sistemde görüntü kalitesi çok iyi olmaz ve izlenilen kanallar sınırlıdır. Sizin daireye gelen kabloya direkt uydu alıcı takma imkanınızda yok...

Özetlersek yöneticiyi kandırıp kendinize bir tane çanak anten kurun ve Hd bir uydu alıcı alıp keyfinize bakın....Sizin samsung hd ready tv dir...Yani bizim 1980 x 1080i full hd dediğimiz çözünürlük, sizin tv de 1280 x 720p olarak izlenir. Zaten buradan bir kaybınız var. Üstüne analog headend sistemden yayın alınca hd nin esamesi görülmez....

Bu arada headend sistemin ne olduğunuda yazalım. Bu sistem sınırlı kanallı merkezi yayın sistemidir. Genelde otel, öğrenci yurdu, yöneticileri ve kat sakinleri antin kuntin insanlar olan apartmanlarda kullanılır....

Önce İzlenilecek kanallar ve toplam kanal sayısı belirlenir...Sonra kanal sayısı kadar uydu alıcı alınıp bunlar bir modulatöre bağlanır...O modulatörden çıkan kablo splıtterlar ile dairelere dağıtılır. Siz dairenize gelen kabloyu tv nize takıp söz konusu önceden belirlenmiş sınırlı sayıdaki kanalları izlersiniz...Bu kanallar değişebilir. Mesela yönetici ile konuşup TRT 3 varsa onu Cartoon Network'e ayarlatabilirsiniz. Tabi TRT 3 ü izleyen ve beğenen kat sakinleri tatava yapar emin olun... Bu bahsettiğim basit bir headend sistemidir..Bu sistemin ıptv altyapılı gelişmiş olanlarıda var ama sizin apt.da olmaz bir iş o....
    Çok büyük bir sitede oturuyoruz sanırım insanlar digitürk fln almadan da idare etsinler diye böyle bir sistem kurmuşlar.Şimdiye kadar küçük ekran tvde çok sorun oluşturmuyordu zaten ben filmleri dizileri haberleri laptoptan takip ediyorum.Ama şimdi böyle büyük tv olunca insanın kullanası geliyor @janjarre peki bu sistemi çanak antenle kullanıyor olma ihtimalleri var mı? Muhafazakar kesimin olduğu bir yerde oturuyoruz yani onlar kendi istedikleri kanalları izletiyorlar bize de.Daha önce kaç kez kanallar için form doldurduk ama değişmedi hatta var olan kanalları da eksilttiler Cartoon Network gibi.

• quote:

Çok büyük bir sitede oturuyoruz sanırım insanlar digitürk fln almadan da idare etsinler diye böyle bir sistem kurmuşlar.Şimdiye kadar küçük ekran tvde çok sorun oluşturmuyordu zaten ben filmleri dizileri haberleri laptoptan takip ediyorum.Ama şimdi böyle büyük tv olunca insanın kullanası geliyor @janjarre peki bu sistemi çanak antenle kullanıyor olma ihtimalleri var mı? Muhafazakar kesimin olduğu bir yerde oturuyoruz yani onlar kendi istedikleri kanalları izletiyorlar bize de.Daha önce kaç kez kanallar için form doldurduk ama değişmedi hatta var olan kanalları da eksilttiler Cartoon Network gibi.

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000EOTU9O?pc_redir=1407707973&robot_redir=1
    Tv bu sanirim
    Hd iydu alicisi alirsan daha kaliteli goruntu alirsin
    Sd uydu alici tavsiye etmem

Butce ne kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000EOTU9O?pc_redir=1407707973&robot_redir=1
    Tv bu sanirim
    Hd iydu alicisi alirsan daha kaliteli goruntu alirsin
    Sd uydu alici tavsiye etmem

Butce ne kadar

Alıntıları Göster
    Evet televizyon bu.Binada çanak anten yoksa bunları kullanamayacağımı söyledi diğer arkadaş.Eğer bir de çanak anten masrafı olacaksa tercih etmem böyle birşeyi.Linkteki gibi birşey almayı düşünüyordum

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=evcvsdn8430&categoryId=155057

• quote:

Evet televizyon bu.Binada çanak anten yoksa bunları kullanamayacağımı söyledi diğer arkadaş.Eğer bir de çanak anten masrafı olacaksa tercih etmem böyle birşeyi.Linkteki gibi birşey almayı düşünüyordum

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=evcvsdn8430&categoryId=155057

Salonun duvarlarina bak anten kablosu var mi
    Yonteciye sorun ortak uydu anteni var mi diye
    Linkteki urunun fiyati cok uygunmus hd kanallari aciyorsa sorun yok
    Turksat 4a ya gecisler yapilinca hd kanallarda artacak
    Forumda neta 6400 ler iyi diyorlardi onlarada bak istersen

• quote:

quote:

Salonun duvarlarina bak anten kablosu var mi
    Yonteciye sorun ortak uydu anteni var mi diye
    Linkteki urunun fiyati cok uygunmus hd kanallari aciyorsa sorun yok
    Turksat 4a ya gecisler yapilinca hd kanallarda artacak
    Forumda neta 6400 ler iyi diyorlardi onlarada bak istersen

Alıntıları Göster
    Dışardan döşenmiş bir kablo yok,binalar da yeni.Emin olamadım dediğiniz gibi site yönetimine sormak lazım bir.Ona göre bakacağız artık eğer çanak yoksa d-smart ve teledünya arasında bir seçim yapacağız.Digitürk taraftarı değilim.Eski evde uzun yıllar kullandık sürekli bozuluyordu sürekli servis parası veriyorduk gına gelmişti.Artık kasten bozduklarını falan düşünmeye başlamıştık

• quote:

Dışardan döşenmiş bir kablo yok,binalar da yeni.Emin olamadım dediğiniz gibi site yönetimine sormak lazım bir.Ona göre bakacağız artık eğer çanak yoksa d-smart ve teledünya arasında bir seçim yapacağız.Digitürk taraftarı değilim.Eski evde uzun yıllar kullandık sürekli bozuluyordu sürekli servis parası veriyorduk gına gelmişti.Artık kasten bozduklarını falan düşünmeye başlamıştık

Teledunya varsa al bence
    Belgesel kanallari bakimindan cok iyi teledunya
    Dsmartinda internet li kampanyalari iyi
  • quote:

quote:

Teledunya varsa al bence
    Belgesel kanallari bakimindan cok iyi teledunya
    Dsmartinda internet li kampanyalari iyi

Alıntıları Göster
    İnternetimiz ttnet taahhütlü şu an ,onda bir sorun yok.Dsmarttaki dizi- film kanalları annemin ilgisini çekti.Ben de belgesellerden dolayı Teledünyayı düşündüm.Ama tv başında daha çok annem vakit geçiriyor.Dsmart alırsak sinema paketi (aylık 35 tl) Teledünya alırsak temel paket+altın sinema paketi(aylık 12.5+16.9 tl) almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi violet_bohemian -- 13 Ağustos 2014; 17:00:51 >

• quote:

İnternetimiz ttnet taahhütlü şu an ,onda bir sorun yok.Dsmarttaki dizi- film kanalları annemin ilgisini çekti.Ben de belgesellerden dolayı Teledünyayı düşündüm.Ama tv başında daha çok annem vakit geçiriyor.Dsmart alırsak sinema paketi (aylık 35 tl) Teledünya alırsak temel paket+altın sinema paketi(aylık 12.5+16.9 tl) almayı düşünüyorum.
    Yan bloktan kablo çektirmemiz gerekiyormuş(tek binada 3 blok var) O da 80-90 tl tutar diyorlar
  • violet_bohemian V kullanıcısına yanıt
    Evet o sistem çanak antenle kullanılıyor....Muhafazakar kesimin izlediği kanallar bellidir. Binada çoğunluğuda sağlamışlar ise istediğin kadar form doldur bi şey değişmez...Çoğunluk ne izlerse sende onu izlersin...Bu headend sisteminin en boktan tarafıda bu.....

Evin güneye bakıyorsa yani türksat yönüne balkona veya pencereye bir çanak anten kurdur veya yandaki bloktan kablo çektir tak uydu alıcını geç git....Yalnız yan taraftan çektireceğin kablo,onların merkezi sisteminden gelecek haberin olsun...Yarın öbür gün problem çıkabilir...
  • quote:

Eski uydu alicisini getirene sinema paketi 25 tl mis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 13 Ağustos 2014; 19:07:53 >
  • quote:

quote:

Eski uydu alicisini getirene sinema paketi 25 tl mis

Alıntıları Göster
    Eski uydu alıcımız yok @e_capkan

@janjarre o iş de sıkıntılı balkona anten kurmamıza izin vermezler zaten.Tek bina olsa neyse de büyük site olunca kurallar,kurallar... En mantıklısı kablo+receiver işi gibi şu an.Adamlar Cartoon Network'ü bile şiddet içeriyor diye kaldırmış.Oldu olacak bütün kanalları da kaldır,haberler bile şiddet içeriyor artık sonuçta.Belgesel kanalları da yok o da evrimle ilgili belgesel olur diyedir Allah bilir

• quote:

@janjarre o iş de sıkıntılı balkona anten kurmamıza izin vermezler zaten.Tek bina olsa neyse de büyük site olunca kurallar,kurallar... En mantıklısı kablo+receiver işi gibi şu an.Adamlar Cartoon Network'ü bile şiddet içeriyor diye kaldırmış.Oldu olacak bütün kanalları da kaldır,haberler bile şiddet içeriyor artık sonuçta.Belgesel kanalları da yok o da evrimle ilgili belgesel olur diyedir Allah bilir

25-30tl satılanlardan al.dsmart kullanmak istiyorsan.
    yada digiturkun senelik paketleri var mediamarktta 199tl.

• quote:

quote:

25-30tl satılanlardan al.dsmart kullanmak istiyorsan.
    yada digiturkun senelik paketleri var mediamarktta 199tl.

Alıntıları Göster
    birde o tv lerin belli bir ömürler vardı sanırsam ama lambaları yenilenince eski haline geliyordu diye hatırlıyorum ama parçası bulunurmu bilmem eskiden çok yaygın bir tv modeliydi sonradan üretilmemeye başladı yayın önemli ama tv nin lamba faktörüde çok önemli projeksiyon mantığında çalışan bir tv zaten ben askerdeyken sony 16:9 silim kasası vardı dehşet bir şeydi...

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

birde o tv lerin belli bir ömürler vardı sanırsam ama lambaları yenilenince eski haline geliyordu diye hatırlıyorum ama parçası bulunurmu bilmem eskiden çok yaygın bir tv modeliydi sonradan üretilmemeye başladı yayın önemli ama tv nin lamba faktörüde çok önemli projeksiyon mantığında çalışan bir tv zaten ben askerdeyken sony 16:9 silim kasası vardı dehşet bir şeydi...

Alıntıları Göster
    Bir önceki tv.im Samsung projeksiyondu ama lamba değişimi falan oldu mu hayır beklemeyin. Convergens ayarlarını yapamıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

Bir önceki tv.im Samsung projeksiyondu ama lamba değişimi falan oldu mu hayır beklemeyin. Convergens ayarlarını yapamıyorlar.

Alıntıları Göster
    kullandığımız kadar kullanırız diye düşündüm.sonuçta bedavadan geldi bu arada istediğimiz belgesel,sinema ve çocuk kanallarını eklediler nasıl olduysa kablo işine fln gerek kalmadı

• quote:

kullandığımız kadar kullanırız diye düşündüm.sonuçta bedavadan geldi bu arada istediğimiz belgesel,sinema ve çocuk kanallarını eklediler nasıl olduysa kablo işine fln gerek kalmadı

hangi platforma üye oldunuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.