Şimdi Ara

DMT(Ruh Molekülü) - Bilinç - Evren ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam az önce internette gezinirken bir sitede DMT(Ruh Molekülü) diye bir başlık gördüm ve okumak istedim.Öğrendiklerim beni bayaa şaşırttı hatta korkuttu şuan ne düşünsem bilemiyorum önce DMT'den bahsedeyim benim anladığım kadarıyla;

-DiMethylTryptamine(DMT) epifiz bezinin salgıladığı bir halusinojenmiş.Beyinde en çok doğarken - ölürken ve REM uykusunun çok yoğun olduğu zamanlarda bolca salgılanıyormuş.Bunun dışında bitkilerden ve mantarlardan elde edilebiliyormuş yani bu içilebilen tüttürülebilen bir şey anlıycağınız.Bu DMT ruhun vücüda girip çıkışını sağlayan hormon olarak da biliniyomuş.O kadar güçlü bir hormondur ki dünyanın en etkili uyuşturucusu olmuş.Şimdi bunun bir de ruhani ilahi yanı var.Eskiden beri şamanlar ruhani düzeye ulaşmak için bu maddeyi kullanırlarmış.Hatta budda'nın nirvana'ya bu maddeyle ulaştığı , Mevlana'nın da bu maddeyi bolca kullandığı söyleniyor.Deneyenlerin söylediğine göre 10 dakikalık bir trans seansında bedeninizden soyutlanıp hiperuzay'dan ölüme ölümden yeniden doğuşa kadar her şeyi yaşıyormuşsunuz.Şimdi bu beni biraz afallattı bilimin böyle ruhani konularla pek uyuştuğu görülmemiştir çünkü.Biraz araştırırsanız bu madde hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

-Şimdi bilim madem bu konularda artık ilerlemeye başladı.Benim sorularım şunlar :

-Eğer insanlar beyinleri sayesinde düşünüyorsa beyin öyle bir şeymiş ki kendi oluşturduğu bu "bilinç" olayı kendini tamamen ayrı bir şeymiş gibi "beynimiz" gibi yorumlamasını sağlıyor ama zaten bunu düşünmemi sağlayan beynin ta kendisi şunu yazarken bile ne kadar ilginç ve saçma olduğunu anlayabiliyosunuz.Yani bu durumda "beynim" diye bir şeyden bahsedemeyiz ki zaten o biziz . Ama belki de ruh vardır . Okuduğuma göre ruh epifiz bezinde otururmuş. Zaten bu DMT'yi salgılayan yer de epifiz beziymiş.Hatta bir adam Tibet'te Ölüler bişey bişey adlı kitabında tam bilmiyorum ismini demiş ki öldükten 49 gün sonra yeniden dirildim demiş.Epifiz bezi de DMT'yi anne karnında 7.haftanın sonunda yani 49.günde salgılamaya başlarmış.Bu benim resmen beynimi uçurdu.O zaman ruhumuz beyne emir veriyor diyor ki şöyle düşünceksin şöyle yapıcaksın ama bu da biraz saçma geliyor bana?

-Diğer bi konuya geleyim hadi hepsi tamam bu DMT transı sırasında bedenden tamamen soyutlanıp evrensel bi boyuta girmiş denekler yani hiç görmedikleri şeyleri görmüşler bunun nasıl olduğunu ben anlayamadım beyin nasıl olurda bilmediği görmediği bi şeyi yorumlayabilir bu şekilde ?

-Bi de kuantum fiziğine göre evrenin tümünün bilgisi en küçük atomaltı parçacıkta bile bulunabilir diyor.Yani evren bir bütündür sonuç olarak bizim atomlarımız da big bang ile oluştu yani bu DMT ile evreni tamamen algılayan denekler acaba atomaltı düzeyde algılamaya mı eriştiler ama beyin nasıl bu şekilde bi algılamaya sahip olabilir ? O hücresel düzeyde algılamaya kadar inmemiz gerek ki bu da aşırı saçma ?

Benim kafamda olup bitenler bu kadar bana katılıp tartışmak isteyenler lütfen yazsın

• ruh mitolojik bir isim olarak verilmiş olabilir konu hakkında bilgim yokta. bilimsel olarak ruh diye birşey yok. bu tür isimlendirmeler (higgs bozonuna tanrı parçaçığı denmesi gibi) bilimden uzak insanları şaşırtıyor. sonra çıkıp birkaç kendini bilmez bu terimleri kullanarak sözde ''bilimsel gerçekmiş'' gibi misyonerlik yapıyorlar. metafizikte tıpkı astroloji gibi şartlatanlık diye biliyorum. öyle ruh girmesi çıkması vucuttan bağımsız olaylar tamamen masal. dmt olayıda yeni çıkan bir fantastik diziden sonra popüler oldu. Öyle bedenden çıkıp kafasına göre gezdiğini iddia edenler şarlatanların önde gidenleridir. ''evrenin tümünün bilgisi en küçük atom altı parçacıkta bulunabilir'' diye birşeyide şimdi ilk defa okudum gerçekçiliğinden de şüphelendim, kaynak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

ruh mitolojik bir isim olarak verilmiş olabilir konu hakkında bilgim yokta. bilimsel olarak ruh diye birşey yok. bu tür isimlendirmeler (higgs bozonuna tanrı parçaçığı denmesi gibi) bilimden uzak insanları şaşırtıyor. sonra çıkıp birkaç kendini bilmez bu terimleri kullanarak sözde ''bilimsel gerçekmiş'' gibi misyonerlik yapıyorlar. metafizikte tıpkı astroloji gibi şartlatanlık diye biliyorum. öyle ruh girmesi çıkması vucuttan bağımsız olaylar tamamen masal. dmt olayıda yeni çıkan bir fantastik diziden sonra popüler oldu. Öyle bedenden çıkıp kafasına göre gezdiğini iddia edenler şarlatanların önde gidenleridir. ''evrenin tümünün bilgisi en küçük atom altı parçacıkta bulunabilir'' diye birşeyide şimdi ilk defa okudum gerçekçiliğinden de şüphelendim, kaynak ?

ya yok zaten bilimin ruhun varlığını kabul etmediğini bildiğim için bunu yazma gereği duydum , kuantum fizik'te bir teori bu ''evrenin tümünün bilgisi en küçük atom altı parçacıkta bulunabilir'' olayı.Kaynak = "https://www.youtube.com/watch?v=Z2qSz0Xl5go".

Zaten dmt olayını da uyanıkken rüya görmek gibi düşünebiliriz sanırım böyle uçuk konulara kaymazsak ama okuduğum şeyler inandırıcı geldiği için yazmak yada sormak istedim zaten normalde ruhun varlığına inanan biri değilim

• İnandırıcı olabilmesi için kabul edilebilir kanıtlarının olması lazım. Kuantum daha çok taze ve günümüzde ''popüler bilim'' denen bir saçmalık doğdu. Her testi her bilimsel konuyu ''kesin öyleymiş gibi'' haber yapıyorlar bunu transfer haberlerine benzetebiliriz. Kuantumu dünyada gerçekten anlayabilen (az da olsa idrak edebilen) kişi sayısı çok az henüz. Yani her köşe haberine, her popüler bilim dergilerinde / sitelerinde ki haberlere ciddiyetle yaklaşmamak, inanmamak lazım. Misal Türkiyede adı ''gerçek bilim'' olan bir sitede de bir filmden yola çıkarak ''bedenden bedene ruh aktarımı mümkünmü'' diye bir yazı hazırlanmış. Ulan olmayan birşeyi varmış gibi düşünüp/düşündürüp üstüne birde kıçından teori türetmişsin ruhla ilgili. Transfer olabilmesi için öncelikle ruh denen kavramın gerçek olması, çözülmesi ve tüm bilgilerinin elinizde olması lazım. Yani demek istediğim bilim popülerleştikçe bundan / menfaat sağlamaya çalışan guruhlar türedi. İnternetin yaygınlaşması ile birlikte bilgiye ulaşım kolaylaştı fakat insanları herşeyin başlığını okuyor içerik (özellikle uzun bir makaleyse) hiç okunmuyor bu da bu püpüler bilimcilerin ekmeğine yağ sürüyor. Sonra bunları okuyup kendini bilim adamı zanneden tipler sevgilisine hava atmak için ''bak aslında o yıldız çoktan ölmüş olabilir ve ışığı bize yeni geliyor'' gibi cümleler kurabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tersol

İnandırıcı olabilmesi için kabul edilebilir kanıtlarının olması lazım. Kuantum daha çok taze ve günümüzde ''popüler bilim'' denen bir saçmalık doğdu. Her testi her bilimsel konuyu ''kesin öyleymiş gibi'' haber yapıyorlar bunu transfer haberlerine benzetebiliriz. Kuantumu dünyada gerçekten anlayabilen (az da olsa idrak edebilen) kişi sayısı çok az henüz. Yani her köşe haberine, her popüler bilim dergilerinde / sitelerinde ki haberlere ciddiyetle yaklaşmamak, inanmamak lazım. Misal Türkiyede adı ''gerçek bilim'' olan bir sitede de bir filmden yola çıkarak ''bedenden bedene ruh aktarımı mümkünmü'' diye bir yazı hazırlanmış. Ulan olmayan birşeyi varmış gibi düşünüp/düşündürüp üstüne birde kıçından teori türetmişsin ruhla ilgili. Transfer olabilmesi için öncelikle ruh denen kavramın gerçek olması, çözülmesi ve tüm bilgilerinin elinizde olması lazım. Yani demek istediğim bilim popülerleştikçe bundan / menfaat sağlamaya çalışan guruhlar türedi. İnternetin yaygınlaşması ile birlikte bilgiye ulaşım kolaylaştı fakat insanları herşeyin başlığını okuyor içerik (özellikle uzun bir makaleyse) hiç okunmuyor bu da bu püpüler bilimcilerin ekmeğine yağ sürüyor. Sonra bunları okuyup kendini bilim adamı zanneden tipler sevgilisine hava atmak için ''bak aslında o yıldız çoktan ölmüş olabilir ve ışığı bize yeni geliyor'' gibi cümleler kurabilir.

anladım dediğini hiç o yönden bakmamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanos1 -- 18 Ağustos 2015; 1:30:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.