Şimdi Ara

DNA, gıda ve günümüz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam sus sus arkadaş cevabım hazır diyince merak ettim o yüzden
  • Hayatımda çok aptalca şey gördüm, duydum ve okudum. Bu herhalde gayet rahatlıkla ilk sıralarda yer alabilecek düzeye sahip.

Bu arada sevgili @webbie, şu Osmanlı sarayındaki eşcinsellikle ilgili cevabının ne olduğunu merak ettim. Umarım gazeteciden bozma malum birinin yazdığı zırvalıkları ve kaynak zannedip zerre anlamadığı şiirleri kastetmiyorsundur, cevap olarak. Bir de Roma, Makedon, Yunan dönemini diğer dönemler ile bir tutmanın tamamen yanlış olduğunu da söylemek lazım. Onların ahlak anlayışı çok farklıydı. Üremek için kadınla, eğlenmek ve gönül ilişkisi için erkekle beraber olmak gayet yaygın bir durumdu. Daha doğrusu zengin ve soyluysan bu kabul görüyordu. Fakir için yine ahlaksızlık sayılıyordu.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    tamam.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    projelerinizi koyar mısınız merak ettim neler yapmışsınız?
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    valla teşekkür ederim hocam adam akıllı bi yorum yapan olmuş, okuduklarını anlamaktan bihaber adamlar hemen dine saldırmış , yok sevişmemize karışıyorlar filan

bi kaynak daha atacağım birazdan.

bu arada ingiliz kraliçesine afyonda özel yetiştirilen kirazlar gidiyor tek gram ilaç vb olmadan bize ise basıyorlar ilaçlı meyveyi
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    zaten senin anlaman önemli değil bilinçaltın mesajı alıyor ve yeri geldiğinde onu kullanıyor..
  • Gardaş bende de şey var 10 tane kız getir onunu da parçalar atarım var. Bende ki bu durum y kromozom fazlalığı süper erkeklik hormonu oluyor suçlularda da bulunuyormuş. Tedavisi bilinçlenmek ve halka bu kötü şeylerin kötü olduğunu bilinçlendirmek iyi yoldan yoksa sonumuz Hollanda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Hayatımda çok aptalca şey gördüm, duydum ve okudum. Bu herhalde gayet rahatlıkla ilk sıralarda yer alabilecek düzeye sahip.

Bu arada sevgili @webbie, şu Osmanlı sarayındaki eşcinsellikle ilgili cevabının ne olduğunu merak ettim. Umarım gazeteciden bozma malum birinin yazdığı zırvalıkları ve kaynak zannedip zerre anlamadığı şiirleri kastetmiyorsundur, cevap olarak. Bir de Roma, Makedon, Yunan dönemini diğer dönemler ile bir tutmanın tamamen yanlış olduğunu da söylemek lazım. Onların ahlak anlayışı çok farklıydı. Üremek için kadınla, eğlenmek ve gönül ilişkisi için erkekle beraber olmak gayet yaygın bir durumdu. Daha doğrusu zengin ve soyluysan bu kabul görüyordu. Fakir için yine ahlaksızlık sayılıyordu.
    Sevgili Kraven,
    Bahsettiğim konu aşağıdaki kaynaklarda geçmektedir.

- Saray katibi Gelibolulu Mustafa Ali tarafından yazılmış olan Görgü ve Toplum Kuralları Üzerinde Ziyafet Sofrası (Mevaidü'n-nefais fi kavaidi'l mecais) adlı kitabın 8. bölümünde (59. sayfadan itibaren başlamaktadır), Osmanlı'da eşcinselliğin varlığı, hangi milletlerin oğlanlarının tercih edilmesi gerektiği ve milletlere göre oğlanların özellikleri anlatılmaktadır.
    İkinci olarak ise, 44. bölümde içoğlanlardan ve efendilerine olan hizmetlerinden bahseder. Burada, haremlerden ve haremlerdeki içoğlanlar hakkında da kısa bir yorum vardır.
    Aynı kitabın 45. bölümünde yine hangi milletlerin oğlanlarının hangi özellikleri olduğu (Habeşlilerin yatak sermede ve o yatağa serilmedeki yetenekleri gibi) anlatılmaktadır.
    56. bölümde, padişah ve diğer ileri gelenlerin meclislerinde çalışan civanların tüysüz ve narin olmalarının bazı misafilere çekici geldiği ve bu oğlanları süzerek azdıkları, ancak bu yaptıklarının meclise hakaret olduğu için sonlarının kötü olduğu anlatılmaktadır.
    61. bölümde, kadıaskerlerden birinin nefsini köreltmek için bir oğlanla basan ve kadıaskeri tehdit edip 150 akçe alan ama geçmişinde oğlanlık olan bir kadıdan bahseder.

- Osmanlı Devleti'nin resmi tarihçisi Cevdet Paşa'nın Maruza't adlı eserinin (Orjinal şeklinde 9. ve Halaçoğlu'nun Türkçelerştirdiği şeklinde 25. sayfasında) "Zen-dostlar çoğaluğ, mahbublar azaldı. Kavm-i Lut sanki yere battı. İstanbul'da öteden berü delikanlılar ma'ruf u mu'tad olan aşku alaka, hal'i tabi'isi üzre kızlara müntakil oldu. Sultan Ahmed'i Salis zamanından berü mu'tad olan Kağıdhane seyri ziyade rağbet buldu. Gerek orada, gerek Bayezid meydanında arabalara işaretlerle muaşaka usulü hayli meydan aldı. Kubera içinde gulamparelikle meşhur Kamil ve Ali Paşalar ile anlara mensub olanlar kalmadı. Halbuki Ali Paşa da ecanibin i'tirazatından ihtiraz ile gulampareliğini ifhaya çalışırdu.
    Sultan Abdulmecid Han hazretleri hakikaten melek-haslet bir padişah-ı ali-cah olduğu halde, o da nev'i beşerden değil mi? Bu rüzgar anı da çarptı. Alemin bu inkılabatı arasında, o dahi kadınlardan ba'zılarına mahabbet ü rağbet buyurdu. Nasın haram olan bu mu'amelatına o dahi helalinden olarak müşareket buyurdu. Buna hiçkimse bir şey demiyordu. Fakat nisvan ile kesret-i musahabetinden naşi vücud-ı humayunlarına günden güne za'f gelmesi badi-i endişe idi. Zira halk kendisini pek ziyade sevdiklerinden anın bu haline müte'essif idiler.

- Hoca Saddeddin Efendi'nin Tacü't-Tevarih adlı eserinde, Yıldırım Bayezid'in oğlancılığı ile ilgili bilgiler yer aldığı iddiaları var. Bu kitabı buldum ama henüz okumadım.
    - Tarih dergisinin 2014 yılı 4. sayısında da bu konuda çeşitli bilgiler var fakat doğrudan bir kaynak belirtmedikleri için, bunları şimdilik "Rivayet" olarak ele alıyorum.
    - Yıldırım Bayezid'in Sırp asıllı eşinin Osmanlı sarayına oğlancılığı soktuğu söyleniyor ve heryerde aynı cümle "Bazı kaynaklara göre" şeklinde başlayarak yazıldığından, bunu da yok sayıyorum.
    - Murat Bardakçı'nın "Osmanlı'da Seks" adlı kitabını, konuyu merak etmediğim için okumadım ama o kitaptan yapılan bazı alıntılarda, İstanbul'da eşcinselliğin yaygın olduğu belirtilmiş.

Bu bilgiler taraflı ya da yanlış olabilir. Ancak bu bilgileri yalanlayacak adam gibi kaynakları buradaki "Yahudiler müslümanların ateist olmasını istediği için DNA ile oynuyorlar" diyecek durumdakilerden alamayacağım için, eğer varsa senden alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: balomer

projelerinizi koyar mısınız merak ettim neler yapmışsınız?
    DNA ile oynayıp, müslümanları ateist yapan domates yetiştiriyorum.
    geç dalganı
    düşmandan bihabersiniz daha kime ne anlatmaya çalışıyorsak
  • quote:

geç dalganı
    düşmandan bihabersiniz daha kime ne anlatmaya çalışıyorsak
    Müslümanların müslümanlardan başka düşmanı yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Müslümanların düşmanından bahsetmiyorum yahudi-siyonistler dışındaki insanların düşmanından bahsediyorum
    senin de düşmanın yani bunlar
  • quote:

Müslümanların düşmanından bahsetmiyorum yahudi-siyonistler dışındaki insanların düşmanından bahsediyorum
    senin de düşmanın yani bunlar
    Yok yok, benim düşmanım cehalet ve cehaletin getirdiği tembelliği gizlemek için uydurulan düşmanlardır. Çin'de, Japonya'da, Hindistan'da, Rusya'da yahudi yok ama topladığında dünyanın geri kalanını maymun edebilecek güçteler.

Müslüman ülkelerde de neredeyse hiç yahudi yok ama yahudilerin oyuncağı olmuş durumdalar. Sorunu çok yanlış yerde arıyorsun. Emeğinizi, beyninizi, zamanınızı yattığınız yerden düşman yaratmaya harcayacağınıza, kendinize ve toplumunuza biraz faydanız olsa, dünyanın terör merkezi olmaktan kurtulmak kolaylaşırdı.

hahah güldüm yahudi yok mu?

Japonya’da Mitsubishi, yahudi-siyonisttir
    Amerika’da Rotshild Ailesi ve Rockefeller,
    Türkiye’de başta Kaşıkçı ailesi,
    İngiltere’de Goldsmith…
    Fransa’da yine bir Rotshild, ancak bunlar Amerika’daki Rotshild’in dayısı.
    “Dayı” olmasına rağmen aynı soyadı taşımaları garip değil. Çünkü sözde tanrıları lusiferden gelen asil kan bozulmasın diye çoğu kız kardeşleri ile evleniyor.

müslüman çoğrafyalara kan taşıyanlarda yine aynı kişiler
  • quote:

hahah güldüm yahudi yok mu?

Japonya’da Mitsubishi, yahudi-siyonisttir
    Amerika’da Rotshild Ailesi ve Rockefeller,
    Türkiye’de başta Kaşıkçı ailesi,
    İngiltere’de Goldsmith…
    Fransa’da yine bir Rotshild, ancak bunlar Amerika’daki Rotshild’in dayısı.
    “Dayı” olmasına rağmen aynı soyadı taşımaları garip değil. Çünkü sözde tanrıları lusiferden gelen asil kan bozulmasın diye çoğu kız kardeşleri ile evleniyor.

müslüman çoğrafyalara kan taşıyanlarda yine aynı kişiler
    Hem okuduğunu anlayamıyor hem de ipin ucunu iyice kaçırıyorsun be kardeş.
    Benim kurduğum cümlelerin hiçbirinde Amerika, İngiltere, Türkiye ve Fransa yok. Yoksa ben mi göremiyorum?

Demek Mitsubishi yahudilerin, öyle mi? Dünyanın ilk çekik gözlü yahudisini de tanımış olduk böylece.

Bak bakalım, fotoğraftaki dayılar İSrailoğullarına benziyorlar mı?

DNA, gıda ve günümüz

Neyse, bu yazı burada dursun da, seni ne kadar ciddiye almamız gerektiği daha rahat görülebilsin.

• Saçmalık :)

Kendileri inanmış başkalarınında inanmasını istiyor aşı demiş adam.

Sizin gibi zihniyetsizler yüzünden Türkiyede aşı yapmama kaynaklı binlerce cocuk risk grubunda.

Müslümanın en büyük düşmanı kendini müslüman sanan kafirlerdir. Siz siz olun böyle insanlardan uzak durun.

Unutmayın Peygamber efendimizin zamanında da böyle insanlar vardı.
    diğer ülkeleri örnek verdim
    yahudi olmak için israilli olman yetmiyor ırkının yahudi olması gerekiyor.
    falan filan konumuz nerelere geldi
  • aşı yapılıp da hastalıklı olacağına aşı yapılmasın
    aşı çocuklar için sessiz katliamdır
    çevremde tanıdığım çok aşısız çocuk var hepsi de aşılı olanlara göre sağlıklı grip oldu ölecek, sarılık kaptı gidecek diye bi durum yok
  • 12 sarmalli DNA tam bir bilimkurgu hikayesi olmus buun disinda osmanlida escinsellik belki bugunlerden daha serbestti... sayica cok daha fazla kisi escinselligi normal olarak goruyordu. yenicerilerin icindeki civelek ordusunu arastirin yeter... oglanlara siirler yazanlar, hatta bu oglanlara aski yuzuden iki taburun savasmasina kadar giden olaylar ve niceleri... bu konuda donemin onemli isimlerinin yazdigi cok enteresan siirleri ve yazilari var mesela... padisahlarin bircogunun bile bu tip egilimleri hatta aktiviteleri oldugu bilinmekte.

daha detayli yazilar asagidaki linklerde var...

tr.wikipedia.org
    Osmanlı İmparatorluğu'nda eşcinsellik - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1_%C4%B0mparatorlu%C4%9Fu%27nda_e%C5%9Fcinsellik

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.