Şimdi Ara

doblo 1.2 ye tüp taktırmak ne kadar mantıklı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
17.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • zaten 1.2 motor doblo için yetersiz kalıyor. Bide bu araca lpg taktırırsanız artık yokuşlarda arabadan inip arabayı ittirerek yokuş çıkartırsınız.
  • abartmaya gerek yok, suzuki maruti 800cc arabada 4 tane çam yarması gibi adam dolapdere yokuşunda gördüm, 2-3.viteste çıkamaz belki motor bayılır sadece
  • bendede 1,2 lpgli doblo var... yakıt olarak cok az yakıyo.. ama yokusa geldimi arac bayıyo... illaki yokusu 20 ile cıkıyosun... duz yolda 150 gordu. gelgelelim ki devir ekonomi devri. oyle bole kullanıyoz.
  • yüklüyse yokuşlara 1. vites harici çıkacağını sanmıyorum ama yinede kullanılabilir.
  • Doblo 1.2 ac kullanıcısıyım. Benzinle lpg farkı hissediliyor. Ama izmirli olanlar bilirler belkahve yokuşunu 4 vites aşağıdan basmadan normal bi şekilde tam gaz da değil 90-100 arası çıkıyorum tabi yük yokken yük yüklemediğim için hiç denemedim ama fizik kanunlarına göre mutlaka fark vardır. yalnız düz yolda 1.4 arabalar anca arkamdan geliyolar eğimsiz düz yolda 180 rahat görüyor. bunun sebebide 5 vites aralığının çook olması. belkahvenin eğimini tam olarak bilmiyorum ama tam ortasında otobüs arkasında kaldım 1. vitesden tekrar kalkdım yokuş bitmeden 4. vites istedi. ben çook memnunun. yalnız tekrar diyorum maximum ben dahil 5 kişi taşıyorum + yük yok. 1.2 ile 1.4 veya daha üstü arasında mutlaka fark var. yalnız motorum durumuna göre 1.2 motor 1.8 motoru havada götürür. benim motor çok dinç dezavantajı motor önde hafif olduğu için ve 1-2-3 vites aralığı çok kısa olduğu için kalkışlarda çok pati çekiyor dokunmak yeterli. dediğim gibi 4-5 vites aralığı bayağı uzun buda 4-5 viteslerde ani hızlanmayı çok azaltıyor. yük taşımayacaksan yokuşlar vız gelir tırıs gider. birde uzun yollarda yakıt muhteşem tasarruflu 120 yrk anca yakıyor. arabanın motoruna bakar. benim arkda da 1.2 var lpg de 130 anca görüyor 5.vites yemiyo araba. Benim tüp sıralı yeni sistem çok memnunun.

• merhaba biz orbay otogaz olarak 1.2 doblo kulanıyoruz ve memnunuz yaklaşı 80:bin km yolyaptık isterseniz test sürüşüne bekleriz
  • selam arkadaşlar peki bu 1.2 dobloların piyasası neidr acaba almış olsam satarken sıkıntı çıkarır mı?
  • Ben 1,2 micraya taktırdım memnunum.
    %45 Tasarrufunuz olur.Bende performans sorunu yok.
  • http://www.sahibinden.com/70_000_de_klimali_bakimli-95WQQaXQQ15100011WQQpXQQdisplayitem arkadaşlar şu ilan pasif olmadan bakın alın size 1.2 doblo çekmez çekmez itersiniz diyorlar adam römork bağlamış.Suzuki caryy ler o yokuşları o sularla naısl çıkıosa 1.2 dobloda hayli hayli römork çeker çekiyoda alın ispatı.
  • Taktırmak mantıklı.Sonuçta kesin %50 tasarruf var.Bizde 4 çeşit marka var 1.Landırenzo 2.Vogas plus 3:Ekogas 4.Mimgas gelin yerimizi bizleri görün,ürünlerimizi,montajlarımızı gösterelim.Sizide bir lpg kullanıcısı yapalım.LPG taktırmasız bile bir çayımızı içmeye bekliyorum.

ADRESİMİZ: 10.SOKAK NO:57 (AKBANK ARKASI) Ostim/ANKARA TEL:(312) 385 69 69 WEB:www.bektasoto.com vewww.vogasplus.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bektaşlpg -- 11 Temmuz 2009; 13:49:52 >

• yahu şu lpg de araba çekmez lafını bırakın 75 bg 1,2 corsa aracın ağırlığı 1030 kilo gayet güzel çekiyor.araç 16 valve olduğu sürece lpg de aman aman performan kaybı yaşamazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

1,2+lpg hiçde mantıklı görünmüyor!

Aracı eğer benimki gibi 890-900 kg olsa mantıklı olurdu.

Ama yaklaşık 1.2 tonluk bir doblo da...Zaten kendinden düşük performanslı,son sürati 140-150 gibi...Bilmiyorum.
  • eğer aracı alırsan bence yaptıracağın en mantıklı şey olur lpg taktırmak.zira 11 lt ş.içi tüketimi olan araç için (bizzat bir dönem kullandım) başka alernatif kalmıyor.aracın en büyük sıkıntısı yokuşlarda en küçük vitesle çıkarsın.düzde sorun yaratmaz.
  • arkadaşlar araç ister 1000 motor ister 1200 motor olsun fark etmez montaj kiti düzgün seçildiği sürece araçta çekiş problemi oluşmaz lpg sistemi takılan araç ekonomi düşünüldüğü için %2 ivmelenme gecikmesi olur güç düşüşü değil ekonomi düşünülmediği taktirde benzine göre azda olsa performansa gidile bilir aman dikkat edelim azda olsa gidilir dedim yalnış anlaşılmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

Orjinalden alıntı: metalok

1,2+lpg hiçde mantıklı görünmüyor!

Aracı eğer benimki gibi 890-900 kg olsa mantıklı olurdu.

Ama yaklaşık 1.2 tonluk bir doblo da...Zaten kendinden düşük performanslı,son sürati 140-150 gibi...Bilmiyorum.

1.2 motor veya 1.9 dizel fark etmez yaşamak isteyen doblo ile 140 km sürat yapmaz zaten.altınızda caddy varsa o ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sondurum -- 15 Temmuz 2009; 11:42:31 >
  • Konuyu hortlatalım :)

Az sonra bende taktıracağım arabaya LPG, zaten söylendiği gibi performansı biraz düşük, LPG de çok farkeder mi bilmiyorum ama yakıta artık yetişemiyorum.
    SÜrat konusuna gelince ben en son 170 i gördüm ancak itiraf etmek gerek korktum :) 120-130 gidilebilecek azami sınıf olmalı doblo 1,2 de bence

BEnzin olmuş 3,72:)
    Km de yakıt şehirler arası 90 ı hiç geçmeyince 287 şehiriçi nerdeyse 340 yakıyor.

Belki araba çok yakmıyor ama benzin çok pahalı:)
    O yüzden okuduğum yorumlar ve duyduklarımdan sonra LPG taktırmaya karar verdim . Bakalım ne oalcak LPG li hali..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merzer -- 5 Temmuz 2010; 13:05:46 >
  • Hiç bir kayıp yok şu an gözlemlediğim...
    Aynı şekilde aynı rampalarda performans gösteriyor.
    Bakalım yakıtta ne olacak
  • daha önce kullandıgım bi araç oldugu araç oldugu için biliyorum 1,6 ya göre daha fazla yakyor.tup takılınca sorun olmadı benzinli gibi gidiyor.tafsiyem yine öncelikle servis. candan mühendislik otogaz servisi-üraniye
  • Arkadaşlar Bende Doblo 1.2 Motor Var Ben Çok Memnunum 4-5 Ay Sonra Atiker Sıralı Sistem Tatırdım Ama Araç Taktırdıktan Sonra Araç Isınmadığı Zaman Tekleme YAPMIYOR Araç Isındığı Zaman Yapıyor Ama Benzinde Öyle Bir Sorun Olmuyor Aynısı Olan Varmı Yardım Edin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.